Mazda CX-7: Ένα... sexy SUV με σπορ χαρακτήρα

Στην συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά των οχημάτων ελευθέρου χρόνου (SUV) μία νέα παρουσία έρχεται να "ταράξει τα νερά". Το Mazda CX-7 εντυπωσιάζει με τις σπορ επιδόσεις του, την εκλεπτυσμένη του σχεδίαση και την επιβλητικότητά του στην άσφαλτο.
Mazda CX-7: Ένα... sexy SUV με σπορ χαρακτήρα
Το νέο Mazda CX-7 φαίνεται να έχει περισσότερο από χαρακτήρα και DNA από Gti παρά από όχημα ελευθέρου χρόνου. Οι επιδόσεις, τηρουμένων των αναλογιών, είναι καταιγιστικές, η ροπή εντυπωσιακή και το όλο σύνολο δείχνει να απευθύνεται σε οδηγούς που τοποθετούν τις επιδόσεις και την οδηγική ευχαρίστηση ψηλά στον πήχη των επιλογών τους.

Το βασικότερο στοιχείο που κάνει τη διαφορά είναι ο κινητήρας του νέου CX-7 που χρησιμοποιείται και στα «κορυφαία» Mazda 3 MPS και 6 MPS.

Υπερτροφοδοτούμενος 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας 2,3 λίτρων που αποδίδει περί τους 260 ίππους στις 5.500 σ.αλ., ενώ η ροπή αγγίζει τα 38,8Kgm στις 3.000 σ.αλ. Η τελική ταχύτητα προσεγγίζει τα 210 χλμ, ενώ τα πρώτα 100 έρχονται σε περίπου 8 δευτερόλεπτα.
 
Δείτε video με το νέο Mazda CX-7


Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με αυτόματο σύστημα ενεργής κατανομής ροπής της Mazda, το οποίο επιτυγχάνει την απόλυτη ισορροπία μεταξύ sport, άμεσης οδήγησης και σταθερότητας σε βρεγμένες, χιονισμένες η άλλες εξίσου δύσκολες επιφάνειες. Το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των τροχών (ABS), το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (TCS) και ο δυναμικός έλεγχος ευστάθειας (DSC) περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό του μοντέλου.

Οι έξι αερόσακοι (εμπρόσθιοι και πλευρικοί για τους εμπρός επιβάτες και αερόσακοι οροφής για όλους τους επιβάτες) σε συνδυασμό με τους προεταντήρες των εμπρός ζωνών ασφαλείας με τον περιοριστή φορτίου, συμπληρώνουν τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας.

Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων auto cruise control, DSC, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, δερμάτινες επενδύσεις, ραδιοCD με MP3 player, trip computer.
Εξωτερικά το όχημα των 1.700 κιλών χαρακτηρίζεται από την «κλασική» εμπρόσθια γρίλια της Mazda και τη μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα στο κάτω μέρος αλλά και την διπλή απόληξη της εξάτμισης στο πίσω τμήμα του οχήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γωνία προσέγγισης προς χάριν του δυναμικού σχεδιασμού και της αεροδυναμικής βρίσκεται χαμηλότερα από το μέσο όρο του ανταγωνισμού, ενώ τα πλαϊνά φλας είναι ενσωματωμένα στους καθρέπτες.

Το εσωτερικό του Mazda είναι καλοσχεδιασμένο και μοντέρνο με τις σπορ «καταβολές» να δίνουν το παρόν. Ξεχωρίζει το όμορφο τιμόνι και ο πίνακας των οργάνων.

Η τιμή του νέου Mazda CX-7 ξεκινά από τα 36.490 ευρώ. Η Mazda προσφέρει 3 χρόνια εγγύηση ή μέχρι τα 100.000 χιλιόμετρα, 12 χρόνια εγγύηση κατά της διάτρησης και 3 χρόνια εγγύηση βαφής και διάβρωσης.

Επιμέλεια: Άρης Δαμουλάκης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v