Dodge Nitro: Όλα τα βλέμματα στραμμένα πάνω του

Με ιδιαίτερη εμφάνιση, αμερικανική αύρα και εντυπωσιακό εξοπλισμό, το Dodge Nitro εγγυάται τα βλέμματα χωρίς να υπόσχεται επιδόσεις αγωνιστικού, αλλά και χωρίς να προβληματίζει όσο μένει στην άσφαλτο.
Με μια εντυπωσιακή, σπορ και αρκετά επιβλητική εμφάνιση το Dodge Nitro δεν θα περάσει απαρατήρητο από κανέναν. Οι μεγάλες διαστάσεις, η χρωμιωμένη γρίλια της μάσκας αλλά κυρίως η αμερικανική αύρα που κουβαλά το Nitro ”κατοχυρώνουν” τη σχεδιαστική μοναδικότητα του μοντέλου.

Το Dodge Nitro έρχεται σε δύο εκδόσεις ανάλογα με τον εξοπλισμό, την ”απλή” SE και την πλουσιότερη SXT. Η τελευταία διαθέτει ABS, ΕSP, σύστημα 8 ηχείων με subwoofer, αερόσακους οδηγού και συνοδηγού πολλαπλών σταδίων, κλειδαριές με ενεργοποίηση βάσει ταχύτητας, σύστημα τετρακίνησης Part Time 4WD.

Περιλαμβάνει ακόμα trip computer, ”πιλότο” στάθμευσης, συρόμενο σύστημα πατώματος χώρου αποσκευών, ενώ το δερμάτινο σαλόνι είναι προαιρετικό.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα extra αξεσουάρ που προσφέρει η εταιρία που περιλαμβάνουν μια ευρεία γκάμα προϊόντων από διαχωριστικό σκύλου και σωληνωτά σκαλοπάτια χρωμίου έως σχάρα για κανόε-καγιάκ και αλεξινέμια θυρών.

Ο κινητήρας των 3,7 λίτρων που φορά το Nitro αποδίδει 205 άλογα στις 5.200 σ.α.λ. με την μέγιστη ροπή στα 314Nm στις 4.000σ.α.λ. Με την τελική ταχύτητα κοντά στα 200 χ.α.ω και τα πρώτα 100 να ”έρχονται” σε 9,7 δευτερόλεπτα περίπου, το Nitro δεν θα λάβει φωτιά στην άσφαλτο αλλά και δεν θα προβληματίσει με τις επιδόσεις του, εφόσον το ζητούμενο δεν είναι οι… αγώνες ταχύτητας.

Σε ό,τι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά εκτός δρόμου οι γωνίες προσέγγισης φυγής και προσπέλασης οριοθετούνται στις 21, 34 και 25 μοίρες. Η κίνηση μεταδίδεται στον πίσω άξονα (μπορεί να μοιραστεί κατά 50 – 50 στους δύο άξονες) μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 4 σχέσεων.

Σε ό,τι αφορά τις αναρτήσεις μπροστά φέρει διπλά ανισομεγέθη ψαλίδια και πίσω ενιαίο άξονα με πολλαπλούς συνδέσμους.

Το Dodge Nitro φαίνεται να ανήκει στην κατηγορία των Jeep/Suv που θα περάσει το μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του σε ασφάλτινες διαδρομές, μακριά από το χώμα, τη λάσπη και τις παντός τύπου εργασίες. Με την ιδιαίτερη εμφάνισή του προσφέρει μια ισχυρή δόση μοναδικότητας στον κάτοχο και εγγυάται τα βλέμματα των περαστικών. Όπως τα περισσότερα οχήματα αυτών των διαστάσεων στην πόλη ”δυσφορεί” καθώς το στοιχείο του είναι οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι ή εν πάση περιπτώσει οι δρόμοι με περισσότερες από μια λωρίδες.

Το Nitro έρχεται σε 7 χρωματικές επιλογές για το εξωτερικό του οχήματος, ενώ η τιμή του ξεκινά από τα 37.900 ευρώ.

Eπιμέλεια: Αρ. Δαμουλάκης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v