Παρίσι: Το Σαλόνι Aυτοκινήτου με μιά ματιά

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο επισκέπτες, περίπου 500 εκθέτες και αναρίθμητα μοντέλα αυτοκινήτων κόσμησαν την Porte de Versailles, όπου διεξήχθη απο τις 30 σεπτεμβρίου έως τις 15 Οκτωβρίου. Δείτε ποια μοντέλα ξεχώρισαν και κάποιες από τις νέες αφίξεις.

Για περισσότερες από 15 ημέρες η γαλλική πρωτεύουσα αποτέλεσε το κέντρο της ”αυτοκινητοβιομηχανίας”, καθώς από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 15 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Σαλόνι του Παρισιού.

Συμμετείχαν περισσότεροι από 500 εκθέτες από σχεδόν 30 χώρες παρουσιάζοντας νέες εκδόσεις, facelift, πρωτότυπα μοντέλα και κάθε είδους εκθέματα που εντυπωσίασαν τους περισσότερους από 1 εκατομμύριο επισκέπτες που διέσχισαν το κατώφλι της Porte de Versailles.

Στις παρουσίες περιλαμβάνονταν ”καθημερινές μάρκες” που επεδείκνυαν τα νέα μοντέλα που θα δούμε σύντομα και στην Ελλάδα αλλά και πιο εξωτικές φίρμες που έδειχναν εκδόσεις μοντέλων που θα κατασκευαστούν ακόμα και σε μονοψήφιους αριθμούς για γαλαντόμους αγοραστές.

”Ξεχώρισαν” το Τοyota Auris (αποτελεί το φυσικό διάδοχο του Corolla), η Lancia Delta, το Citroen C4 Picasso, το ιδιαίτερα ελκυστικό Ford Mondeo Station Wagon, το Honda Civic Type R και πολλά άλλα.

Από τα πιο σπάνια, δεν θα μπορούσε να μην κάνει αίσθηση η Alfa Romeo 8C Competizione, η Citroen C-Metisse, το Audi R8 αλλά περιορισμένα κομμάτια από τις Lamborghini, Slr, Maserati, Maybach.

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι το Διεθνές Σαλόνι του Παρισιού λαμβάνει χώρα κάθε δύο έτη. Το 2004 είχαν δώσει το ”παρών” περί τους 1.400.000 επισκέπτες που παρακολούθησαν 500 εκθέτες αλλά και 11.000 δημοσιογράφοι από 98 χώρες.

Α.Δ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v