Bike Week: Οι καυτές σέλες πάνε... Αυστρία

Κάθε χρόνο οι παθιασμένοι των 2 τροχών συναντιούνται στη λίμνη Faaker See της Αυστρίας και προσφέρουν σε κάθε επισκέπτη ένα συναίσθημα που δεν περιγράφεται με λόγια. Το in2life βρέθηκε στο φετεινό ”European Biker Week” και θέλησε να μοιραστεί με εσάς αυτή τη μοναδική εμπειρία...

της Έφης Ρουτζάκη

Το ”European Bike Week” διοργανώνεται κάθε χρόνο στα νότια της Αυστρίας στη λίμνη Faaker See (φωτό). Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων είναι ιδιοκτήτες μηχανών Harley Davidson χωρίς όμως αυτό να είναι απαγορευτικό για τους υπόλοιπους λάτρεις των 2 τροχών.

Οι ιστορίες και οι περιγραφές όσων είχαν την τύχη (γιατί πρόκειται πραγματικά για τύχη) να βρεθούν σε αυτό το event κεντρίζουν το ενδιαφέρον κάθε ατόμου, αν και η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για κάτι πραγματικά ασύλληπτο...

Σε μια καταπράσινη λίμνη έκτασης περίπου 20 χλμ. πάνω από 30.000 μηχανές και πολύ περισσότεροι επισκέπτες προσφέρουν μοναδικές στιγμές χαρίζοντας εντυπωσιακές φιγούρες με τις μηχανές του και ένα show που διαρκεί από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Η ζωντάνια και ο ενθουσιασμός σε κατακλύζει με το που φθάνεις στην είσοδο του show με καλλίγραμες κοπέλες να σε καλωσορίζουν και να μοιράζουν φυλλάδια με το τί πρόκειται να παρακολουθήσεις.

Το πιο σημαντικό σε αυτό το event είναι ότι κάθε μηχανή είναι διαφορετική από την άλλη. Προσπαθήσαμε μέσα σε 30.000 μηχανές να εντοπίσουμε 2 που είναι ίδιες και όμως ήταν αδύνατο!

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί ιδιοκτήτες μηχανών (και κυρίως οι ιδιοκτήτες Harley) προχωρούν σε μετατροπές και αλλαγές όσον αφορά στην εμφάνιση της μηχανής τους, δίνοντας συνήθως στοιχεία του δικού τους στυλ και ύφους. Μπαίνουν δηλαδή στη διαδικασία του customising. Αυτό μπορεί να σημαίνει την αλλαγή του σκελετού της μηχανής μέχρι την τοποθέτηση ενός διαφορετικού καθρέφτη.

”Μια μετατροπή έχει πάντοτε αρχή, αλλά όχι απαραίτητα τέλος”, υποστηρίζουν οι ειδικοί, ενώ καταλήγουν ότι όσοι μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία συνήθως σταματούν όταν... δεν έχει μείνει τίποτα άλλο να αλλάξουν στη μηχανή τους.

Είδαμε μηχανές με σέλα από ρουκέτα, τρίκυκλα, μηχανές hitech που σε ταξίδευαν σε άλλες εποχές, μηχανές με καρτούν ζωγραφισμένα στο ντεπόζιτο και στα φτερά, είδαμε μηχανές με καρφιά... είδαμε κυριολεκτικά τα πάντα.

Επιπλέον, τα περίπτερα επώνυμων εταιριών στο τομέα της μοτοσικλέτας τρέλαιναν ολοένα και περισσότερο όχι μόνο τους ήδη τρελαμένους αλλά κάθε επισκέπτη, παρέχοντας ανταλλακτικά, αξεσουάρ, ρούχα, τσάντες και ο,τιδήποτε μπορεί να χρειαστεί όχι μόνο μια μηχανή και οι αναβάτες του αλλά κάθε μέλος της οικογένειας.

Στο ”European Bike Week” είδαμε ανθρώπους κάθε ηλικίας. Από μικρά παιδάκια μέχρι ηλικιωμένους, οι οποίοι όμως δεν έχουν πάψει να νιώθουν ”αιώνιοι έφηβοι”, καβαλούν τη μηχανή τους και ξεχύνονται στους δρόμους.

Από ελληνικής πλευράς η συμμετοχή ήταν αρκετά ικανοποιητική με περίπου 60 μηχανές Harley Davidson να ξεκινούν από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με σκοπό να βρεθούν πιο κοντά στο όνειρο του κάθε μηχανόβιου. Να βρεθούν μέσα σε χιλιάδες μηχανές μην ξέροντας τι να πρωτοκοιτάξουν και τι να πρωτοφωτογραφίσουν.

Ζήσαμε κάτι πρωτόγνωρο, συναντήσαμε ανθρώπους από κάθε γωνιά της Ευρώπης, διασκεδάσαμε και κυρίως... πήραμε μια γεύση του να ταξιδεύεις με άλλες 30.000 μηχανές, νιώθοντας ”μια οικογένεια”!

Σας ευχαριστούμε για αυτό που ζήσαμε και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου το Σεπτέμβριο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v