Designworks: Γνωρίζει όλα τα μυστικά της BMW

Η συμβουλευτική εταιρεία για τη σχεδίαση των μοντέλων της μάρκας σβήνει πενήντα κεράκια καινοτομίας.
Designworks: Γνωρίζει όλα τα μυστικά της BMW

Η Designworks, το στούντιο καινοτομίας του BMW Group, γιορτάζει την 50ή της επέτειο. Η συμβουλευτική εταιρεία για τη σχεδίαση και την καινοτομία συνέβαλε καθοριστικά στη σχεδιαστική εξέλιξη της γκάμας μοντέλων BMW X, διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στη σχεδιαστική φιλοσοφία της ηλεκτρικής μάρκας BMW i και βρίσκεται πίσω από πολλά οραματικά οχήματα του BMW Group, όπως το GINA Light Visionary Model.

Με έδρες στο Λος Άντζελες, το Μόναχο και τη Σαγκάη, και πελάτες από διάφορους κλάδους, τα στούντιο στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας παρέχουν σημαντικά ερεθίσματα για παγκόσμιες σχεδιαστικές τάσεις. Η Designworks ιδρύθηκε το 1972 από τον Αμερικανό βιομηχανικό σχεδιαστή Chuck Pelly σε ένα γκαράζ στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια. Είναι θυγατρική πλήρους ιδιοκτησίας του BMW Group από το 1995. Οι 130 δημιουργοί που απαρτίζουν την ομάδα της Designworks θεωρούν τους εαυτούς τους "Αρχιτέκτονες του μέλλοντος".

Η συνταγή για την επιτυχία του BMW Group: το ανεξάρτητο κέντρο κερδών ολοκληρώνει περίπου τα μισά από τα σχεδόν 300 projects το χρόνο για το BMW Group, ενώ οι υπόλοιπες δραστηριότητές του αποτελούνται από συνεργασίες με επιλεγμένους εξωτερικούς πελάτες στους τομείς της ψηφιοποίησης και της κινητικότητας. Αυτό το μοντέλο προσφέρει στο BMW Group μία εξωστρεφή προοπτική που είναι μοναδική στον κλάδο. Κανένας άλλος κατασκευαστής αυτοκινήτων δεν έχει ένα στούντιο σχεδίασης που να μπορεί να συγκριθεί με τον οποιοδήποτε τρόπο με αυτό.



Η μεγαλύτερη πρόκληση τα προσεχή χρόνια θα είναι ο μετασχηματισμός του BMW Group και ολόκληρης της αυτοκινητοβιομηχανίας προς την ηλεκτροκίνηση, την ψηφιοποίηση και τη βιωσιμότητα. Η Designworks θα υποστηρίξει αυτό το μετασχηματισμό και θα τον τροφοδοτήσει με ισχυρές, δημιουργικές και καινοτόμες ιδέες. Ο Adrian van Hooydonk, Ανώτερος Αντιπρόεδρος του BMW Group Design, δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον: «Αυτή η αλλαγή επηρεάζει ολόκληρο τον κλάδο. Θα χρειαστούμε όλη μας τη δημιουργικότητα και προηγμένη σκέψη για να βρούμε τις καλύτερες λύσεις. Η σχέση που έχουμε με την Designworks μας προσφέρει μία εξαιρετική ευκαιρία για να είμαστε επιτυχημένοι».

Καθώς εργάζεται για διάφορες βιομηχανίες, η Designworks εμπλέκεται στο σχεδιασμό καθισμάτων, αεροσκαφών, υπόγειων σιδηρόδρομων, ποδηλάτων, σκαφών, σπορ ειδών, air taxis (eVTOLs), αγροτικών και δασοκομικών μηχανημάτων, ενός hyperloop και πολλών ακόμα. Η μεταφορά γνώσης και δημιουργικότητας λειτουργεί επίσης και προς την αντίθετη κατεύθυνση: Αποκτώντας γνώσεις από διαφορετικά projects με τη μητρική εταιρεία, η Designworks μπορεί να ανοίγει νέους σχεδιαστικούς ορίζοντες για τους εξωτερικούς συνεργάτες της. Η κατανόηση της premium κινητικότητας, η διαφοροποίηση μαρκών που βρίσκονται κάτω από μία εταιρική ομπρέλα και η γνώση των προκλήσεων στη διαδικασία καινοτομίας σε μεγάλες εταιρείες, είναι ισχυρά επιχειρήματα για τη συνεργασία εξωτερικών πελατών με τη θυγατρική του BMW Group.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v