Αλλαγή ηγεσίας στην Toyota Ελλάς

Μετά από 31 χρόνια επιτυχημένης θητείας ο Αριστείδης Αραβανής παραδίδει τη σκυτάλη της Toyota Hellas στον Hermann Riedl.
Αλλαγή ηγεσίας στην Toyota Ελλάς
Ο κ. Αριστείδης Αραβανής συνταξιοδοτείται μετά από 31 χρόνια πολύτιμης προσφοράς στην Toyota Ελλάς. Τον ρόλο του αναλαμβάνει ο κ. Hermann Riedl, προερχόμενος από τη WIND Ελλάς.
Μετά από 31 χρόνια επιτυχημένης θητείας στην εταιρεία, ο κ. Αριστείδης Αραβανής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Ελλάς, μέλος του Ομίλου Inchcape, συνταξιοδοτείται στο τέλος του έτους.

Από την ένταξη του στην Toyota Ελλάς το 1991, ο κ. Αραβανής έχει συνδέσει το όνομά του με την ανάπτυξη και την εξέλιξη της Toyota στην Ελλάδα, αλλά και, μέσω της Inchcape, σε όλη την Ευρώπη. Εστιάζοντας στη στρατηγική ανάπτυξη και τον επιχειρηματικό μετασχηματισμό, ο κ. Αραβανής πέτυχε την ανάδειξη της εμπορικής αξίας της μάρκας, καθιστώντας την Toyota Ελλάς ηγέτη και επιτυγχάνοντας ρεκόρ μεριδίου αγοράς για πολλά χρόνια. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, διετέλεσε σε διάφορους ρόλους, όπως Διευθύνων Σύμβουλος Toyota Ελλάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Toyota Ελλάδος & Βαλκανίων, καθώς και Διευθύνων Σύμβουλος Inchcape Continental Europe.

Τον ρόλο του κ. Αραβανή αναλαμβάνει ο κ. Hermann Riedl. Ο κ. Riedl θα ξεκινήσει στην Toyota Ελλάς ως MD Designate, την 1η Νοεμβρίου και, μετά από μια περίοδο ενσωμάτωσης και παράδοσης, θα αναλάβει επίσημα τον ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Toyota Hellas από την 1η Ιανουαρίου 2023. Ο κ. Riedl προέρχεται από τη WIND Ελλάς, όπου κατείχε τη θέση του Chief Business and Digital Transformation Officer. Πριν από την ένταξή του στη WIND Ελλάς, κατείχε μια σειρά από θέσεις σε επιχειρήσεις καθώς και σε συμβουλευτική εταιρεία, στην Ελλάδα, τη Γερμανία και τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του ρόλου του Διευθύνοντος Συμβούλου της Tele2 Germany και του Διευθύνοντος Συμβούλου και Συνεργάτη της BCG για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών στη Μέση Ανατολή, με έδρα το Άμπου Ντάμπι.

Σχετικά με την Toyota Ελλάς

Η Toyota στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1965, συγκεντρώνοντας έκθεση, ανταλλακτικά και σέρβις σε μία εγκατάσταση. Η Toyota Ελλάς ιδρύθηκε το 1986 και από τη χρονιά εκείνη ξεκινά μια διαδρομή που σηματοδοτείται από μια σειρά καινοτομιών που άλλαξαν στη συνέχεια το σκηνικό και τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου και οδήγησαν την εταιρεία στις πρώτες θέσεις της αγοράς αυτοκινήτου και της εκτίμησης του Έλληνα καταναλωτή.

Η εταιρεία εκπροσωπεί στην Ελλάδα τα προϊόντα της Toyota Motor Corporation και είναι μέλος του πολυεθνικού ομίλου Inchcape plc. Ο όμιλος Inchcape, με προσωπικό πάνω από 14.000 εργαζόμενους, δραστηριοποιείται τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στην Ελλάδα σε όλες τις υπηρεσίες που σχετίζονται με τον χώρο του αυτοκινήτου, όπως εισαγωγή και διανομή αυτοκινήτων, λιανική πώληση, εκμισθώσεις, χρηματοδοτήσεις και ασφάλειες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v