Αυτή είναι η νέα Mercedes-Benz A-Class

Η A-Class, σε δύο εκδόσεις hatchback και sedan, επιστρέφει ανανεωμένη στην πολυτελή compact κατηγορία.
Αυτή είναι η νέα Mercedes-Benz A-Class

Με ισορροπημένες αναλογίες, προσοχή στη λεπτομέρεια, στη σχεδίαση, την τελευταία γενιά MBUX και μια γκάμα εκδόσεων που είναι προσαρμοσμένη στις επιθυμίες των οδηγών, η νέα Mercedes-Benz A-Class φέρνει κάτι ξεχωριστό στη συμπαγή κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων. Η A-Class παραμένει διαθέσιμη τόσο ως Hatchback όσο και ως Saloon.

Σπορ, μυώδες εξωτερικό

Στη μπροστινή όψη κυριαρχεί το καπό με κλίση προς τα εμπρός με τα δύο δυναμικά εξογκώματα, η επανασχεδιασμένη μάσκα ψυγείου με αστέρι και οι επίπεδοι προβολείς LED. Ο σπορ χαρακτήρας υπογραμμίζεται από νέους τροχούς με τέσσερα πρόσθετα σχέδια ζαντών σε μεγέθη έως και 19 ίντσες. Ο νέος πίσω διαχύτης και τα στάνταρ πίσω φώτα LED εξασφαλίζουν μια ελκυστική εμφάνιση τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα. Το υψηλής ποιότητας εξωτερικό συμπληρώνεται από μια ελκυστική επιλογή εξωτερικών βαφής:

Εσωτερικό με υψηλή τεχνολογία

Η πολυτέλεια αντανακλάται και στο εσωτερικό της νέας A-Class. Το απόλυτο highlight είναι η τυπική ανεξάρτητη οθόνη διπλής οθόνης με μια οθόνη 7 ιντσών και τη μεγαλύτερη οθόνη 10,25 ιντσών να κατέχουν το επίκεντρο. Προαιρετικά παρέχονται δύο οθόνες 10,25 ιντσών που φαίνονται να επιπλέουν με την εμφάνιση ευρείας οθόνης. Η εσωτερική αρχιτεκτονική, η οποία είναι μοναδική σε αυτή την κατηγορία, δημιουργεί μια πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα φωτισμού που ίσως θυμίζει τον φωτισμό ενός φουτουριστικού κτιρίου τη νύχτα. Οι τρεις στρογγυλοί αεραγωγοί με εμφάνιση στροβίλου, χαρακτηριστικοί της Mercedes-Benz, αποτελούν φόρο τιμής στον κόσμο της αεροπορίας. Το αναθεωρημένο τιμόνι, από δέρμα νάπα στάνταρ, είναι συμπαγές και ταιριάζει με τον χαρακτήρα υψηλής τεχνολογίας της επανασχεδιασμένης κεντρικής κονσόλας.



Εξατομίκευση

Στο εσωτερικό, επίσης, η γκάμα των εκδόσεων καλύπτει όλες τις επιθυμίες εξατομίκευσης. Προσφέρει ένα άνετο κάθισμα υψηλής ποιότητας του οποίου η νέα, τρισδιάστατη ανάγλυφη ταπετσαρία ARTICO τονίζει περαιτέρω τη σπορ χαρακτήρα του οχήματος.

Το επίπεδο επένδυσης Progressive προσφέρει τρία διαφορετικά χρώματα εσωτερικού: μαύρο, μπεζ με πολυτελή εμφάνιση και το νέο, γκρι φασκόμηλο γκρι. Ένα νέο, σκούρο στοιχείο επένδυσης από ανθρακονήματα βελτιώνει περαιτέρω τόσο τον πίνακα οργάνων όσο και τις πόρτες σε αυτά τα μοντέλα. Η AMG Line έχει σχεδιαστεί για επιδόσεις και διαθέτει φωτεινά βουρτσισμένα διακοσμητικά αλουμινίου και κόκκινες ραφές με αντίθεση στα καθίσματα ARTICO/MICROCUT.

Στο Ambition 2039, η Mercedes-Benz έχει θέσει ως στόχο να λανσάρει έναν στόλο νέων επιβατικών αυτοκινήτων και φορτηγών χωρίς CO2 από το 2039. Στόχος είναι να μειωθούν τουλάχιστον στο μισό οι εκπομπές CO2 ανά επιβατικό αυτοκίνητο στο στόλο των νέων οχημάτων σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής σε σύγκριση με το 2020 έως το τέλος αυτής της δεκαετίας. Ένα μέτρο είναι η χρήση ανακυκλωμένων υλικών. Για το λόγο αυτό, η σύνθεση όλων των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν αναθεωρήθηκε και εξετάστηκαν οι δυνατότητες για πιο βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις. Τα άνετα καθίσματα διαθέτουν υφάσματα στο κεντρικό τμήμα που είναι κατασκευασμένα από 100 τοις εκατό ανακυκλωμένο υλικό. Στην περίπτωση των καθισμάτων ARTICO/MICROCUT, αυτή η αναλογία είναι 65 τοις εκατό στην επιφάνεια του καθίσματος και 85 τοις εκατό στο υλικό από κάτω.



Ηλεκτροκίνηση

Η γκάμα των βενζινοκινητήρων έχει εξηλεκτρισθεί και περιλαμβάνει τετρακύλινδρες μονάδες με αυτόματο DCT 7 ή 8 σχέσεων στάνταρ. Ως ήπια υβριδικά, αυτά είναι εξοπλισμένα με ένα πρόσθετο ηλεκτρικό σύστημα 48 volt που υποστηρίζει την ευελιξία κατά την εκκίνηση με 10 kW περισσότερη ισχύ.

Η νέα γεννήτρια εκκίνησης με ιμάντα (RSG) βελτιώνει αισθητά την άνεση και την εμπειρία για τους οδηγούς της νέας A-Class. Κατά την εκκίνηση, για παράδειγμα, το RSG εξασφαλίζει χαμηλότερους κραδασμούς και πιο αθόρυβη εκκίνηση από τους συμβατικούς εκκινητές. Επιπλέον, επιτρέπει την «πλεύση» με σβηστό κινητήρα εσωτερικής καύσης κατά τη διάρκεια της σταθερής πλεύσης. Κατά το φρενάρισμα και την υπέρβαση, το RSG ανακτά και έτσι τροφοδοτεί το ενσωματωμένο δίκτυο 12 volt και την μπαταρία 48 volt. Η ενέργεια που παράγεται με αυτόν τον τρόπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια των διαδικασιών επιτάχυνσης για την υποστήριξη του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Μέσω της διαφοροποιημένης αξιολόγησης των διαφόρων φάσεων οδήγησης, το ECO Score 3.0, που εισήχθη πρόσφατα για ορισμένους κινητήρες, παρακινεί επίσης τον οδηγό να οδηγεί με πιο οικονομικό τρόπο.

Περισσότερη ισχύς για plug-in υβριδικά

Η νέα A-Class κάνει άλλο ένα μεγάλο βήμα με τους plug-in υβριδικούς κινητήρες. Η μπαταρία υψηλής τάσης έχει βελτιωθεί για άλλη μια φορά, έτσι ώστε το υψηλότερο χρησιμοποιήσιμο ενεργειακό περιεχόμενο να οδηγεί σε αύξηση της ηλεκτρικής εμβέλειας. Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα έχει αυξηθεί κατά 5 kW και τώρα φτάνει σε ισχύ 80 kW. Όσον αφορά τη φόρτιση, υπάρχουν ακόμη τρεις διαθέσιμες επιλογές: εκτός από το πρότυπο 3,7 kW, η βελτιωμένη μπαταρία μπορεί τώρα να φορτιστεί και με εναλλασσόμενο ρεύμα έως 11 kW, αντί για μόνο 7,4 kW όπως πριν. Η νέα A-Class συνεχίζει επίσης να προσφέρει τη δυνατότητα φόρτισης της μπαταρίας με συνεχές ρεύμα και έως 22 kW. Η φόρτιση DC από 10% έως 80% διαρκεί περίπου 25 λεπτά, παρέχοντας μια ευέλικτη εμπειρία φόρτισης κατάλληλη για καθημερινή χρήση.

H νέα Mercedes-Benz A-Class, αναμένεται την Ελλάδα στο τέλος της χρονιάς.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v