Αυτή είναι η πρώτη ηλεκτρική Maserati

Η Maserati GranTurismo είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα της premium εταιρείας, ένα σημείο αναφοράς στην ιστορία της μάρκας.
Αυτή είναι η πρώτη ηλεκτρική Maserati

Ένα από τα βασικά στοιχεία της ένδοξης ιστορίας της Maserati επανέρχεται στο προσκήνιο. Η Maserati παρουσιάζει το νέο GranTurismo, σηματοδοτώντας ένα νέο κεφάλαιο σε μια ιστορία που ξεκίνησε πριν από 75 χρόνια με τη Maserati A6 1500.

Η Maserati GranTurismo coupé συνδυάζει τις τυπικές υψηλές επιδόσεις ενός σπορ αυτοκινήτου με την άνεση για να γίνει πιο απολαυστικό το μακρινό ταξίδι, τόσο στην έκδοση με ισχυρό κινητήρα εσωτερικής καύσης, όσο και με τις πιο καινοτόμες 100% ηλεκτρικές λύσεις.

The Others Just Travel

Αντιπροσωπεύει ένα σημείο αναφοράς, ενσωματώνοντας την έννοια του "The Others Just Travel". Αυτό το μοντέλο οδηγεί την Maserati στο μέλλον: είναι το πρώτο αυτοκίνητο στην ιστορία της μάρκας που υιοθετεί 100% ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Από αισθητικής άποψης, ο σχεδιασμός GranTurismo αντιπροσωπεύει μια ιδανική ισορροπία μεταξύ ομορφιάς και λειτουργικότητας, χωρίς ακρότητες. Με αναμφισβήτητα μοναδικές και άμεσα αναγνωρίσιμες γραμμές. Ενα καθαρό σχήμα που τονίζει την ΄΄καθαρότητα΄΄ των μορφών του και τα εκλεπτυσμένα σχεδιαστικά του στοιχεία.

Χαμηλό

Οι κλασικές αναλογίες των αυτοκινήτων της μάρκας έχουν διατηρηθεί, με το μακρύ καπό και το κεντρικό αμάξωμα να τέμνονται από τα τέσσερα φτερά. Αντίθετα, η γραμμή οροφής τοποθετήθηκε πιο κάτω για να τονίσει την καμπύλη της κολόνας που διαθέτει το εμβληματικό λογότυπο.

100% ιταλικό αυτοκίνητο

Αναπτύχθηκε στο Εργαστήριο Καινοτομίας της Maserati και κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο Mirafiori στο Τορίνο. Το GranTurismo είναι 100% κατασκευασμένο στην Ιταλία και αποτελεί την επιτομή της "ιταλικής πολυτέλειας", μια έννοια που διακατέχει όλα των μοντέλα της Maserati.

Το νέο coupé είναι εξοπλισμένο με τον επαναστατικό κινητήρα V6 Nettuno, που διατίθεται σε δύο εκδόσεις: Modena, με τον V6 Nettuno Twin Turbo 3.0 λίτρων απόδοσης 490 ίππων και Trofeo σε μέγιστη ισχύ 550 ίππων.



Ηλεκτρικό με 760 ίππους

Όμως, η Maserati GranTurismo Folgore υιοθετεί ένα 100% ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης που βασίζεται σε μπαταρίες. Το σύστημα Folgore βασίζεται σε τεχνολογία 800 volt και έχει αναπτυχθεί με τεχνικές λύσεις αιχμής που προέρχονται από τη Formula E. Προσφέρει εξαιρετική απόδοση, που γίνεται εφικτή από τους τρεις ισχυρούς κινητήρες μόνιμου μαγνήτη συνολικής απόδοσης 760 ίππων.

Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 92,5 kWh. Το σχήμα του πακέτου μπαταριών, γνωστό ως «T-bone», επιτρέπει την τοποθέτηση τους πριν τα καθίσματα.



Ελαφρά υλικά

Όσον αφορά την τεχνική αρχιτεκτονική, το νέο μοντέλο είναι το αποτέλεσμα ενός καινοτόμου προγράμματος που κάνει εκτενή χρήση ελαφρών υλικών όπως αλουμίνιο και μαγνήσιο, μαζί με χάλυβα υψηλής απόδοσης. Μια τέτοια προσέγγιση πολλαπλών υλικών απαιτούσε τη δημιουργία νέων διαδικασιών παραγωγής, με αποτέλεσμα τα καλύτερα επίπεδα βάρους στην κατηγορία τους.

Το GranTurismo είναι επίσης διαθέσιμο στην PrimaSerie 75th Anniversary Launch Edition, μια περιορισμένη σειρά με αποκλειστικό περιεχόμενο και αφιερωμένη στην πρόσφατη 75η επέτειό της.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v