Νέα DS 7: Πρόσθετος δυναμισμός και αιχμηρά χαρακτηριστικά

Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της DS στη Νίκαια της Γαλλίας και μεταφέρουμε εντυπώσεις από το εντυπωσιακό SUV.
Νέα DS 7: Πρόσθετος δυναμισμός και αιχμηρά χαρακτηριστικά

Αποστολή στη Γαλλία

Ταξιδέψαμε στη Νίκαια της Γαλλίας, προσκαλεσμένοι της DS για να δοκιμάσουμε το νέο DS 7. Να σημειώσουμε ότι το 2017, η DS Automobiles, μας έδωσε μια δυνατή δόση φινέτσας και τεχνολογίας με το DS 7 Crossback. Τώρα όμως μας καλεί να απολαύσουμε μια πρόσθετη πινελιά δυναμισμού με αιχμηρά χαρακτηριστικά, όπως τα εμπνεύστηκε και τα εφάρμοσε στο νέο DS 7.

Η νέα πρόταση στα SUV είναι πιο εντυπωσιακή από την αρχική μελέτη καθώς οι σχεδιαστές έκαναν σημαντικές παρεμβάσεις στο μπροστινό και πίσω τμήμα. Μας άρεσε το εντελώς νέο μπροστινό μέρος γιατί φέρει πιο έντονες γραμμές ενώ όταν ανάψουν τα φώτα σου δίνει την εντύπωση ότι είναι μπροστά σου ένα διαστημόπλοιο με ποικίλο, έντονο φωτισμό.

Ο συνδυασμός των νέων πιο λεπτών προβολέων DS PIXEL LED VISION 3.0 και των φώτων ημέρας DS LIGHT VEIL είναι εξαιρετικός. Τα DS WINGS και η μάσκα είναι μεγαλύτερα.

Οι τροχοί παίζουν σημαντικό ρόλο στο προφίλ του αυτοκινήτου. Οι νέες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, είναι πιο αεροδυναμικές και ο σχεδιασμός τους ενίσχυση την μοντέρνα και εντυπωσιακή εμφάνιση του αυτοκινήτου. Αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών, με νέα τεχνική και σχεδίαση, αποκλειστικά εξοπλίζουν το νέο DS 7 E-TENSE 4x4 360.

Πίσω από το τιμόνι της DS 7 E-TENSE 4x4 360

Για την δοκιμή στη διαδρομή που οδηγούσε στις Κάννες, επιλέξαμε την κορυφαία έκδοση DS 7 E-TENSE 4x4 360. Μέσα στη καμπίνα του πιο ακριβού και ισχυρού εκπροσώπου της γαλλικής μάρκας στη μεσαία κατηγορία των SUV, αναζητήσαμε τα νέα στοιχεία και κυρίως τις ικανότητες του στο δρόμο. Όλα είναι σωστά τοποθετημένα, η εργονομία σε υψηλό επίπεδο και η πολυτέλεια εμφανής ακόμη και στον πιο μικρό διακόπτη.

Μόλις κύλισαν οι τροχοί με την αμιγώς ηλεκτρική κίνηση που εξασφαλίζει η υβριδική τεχνολογία, φάνηκε η δουλειά των Γάλλων μηχανικών στη ποιότητα κύλισης. Σχεδόν μηδενικός θόρυβος από την κύλιση των τροχών και την συνύπαρξη των άλλων τμημάτων στη κίνηση.

Καθίσματα σαν ακριβές πολυθρόνες

Καθόμαστε σε μελετημένα καθίσματα ενδεδυμένα με ακριβό δέρμα και πολλαπλές ρυθμίσεις. Μας θύμισαν την αίσθηση που παρέχει μια πολυθρόνα φημισμένου οίκου. Η συγκράτηση του σώματος στις στροφές και η απορρόφηση των κραδασμών είναι μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά των καθισμάτων που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην άνεση και στην ευεξία των επιβατών.

Αεροπλάνο

Η κινητήρια μονάδα δεν αστειεύεται. Δεν είναι μια συστοιχία που μπορεί να παίξεις μαζί της αν δεν έχεις γνώσεις και ικανότητες.

Οι 360 ίπποι που έρχονται στις μεγάλες ρόδες με τα ελαστικά χαμηλού προφίλ, από τον βενζινοκινητήρα απόδοσής 200 ίππων και τους δυο ηλεκτρικούς κινητήρες, κάνουν αεροπλάνο το πολυτελές γαλλικό SUV. Συγκεντρωθήκαμε στην οδήγηση και μόλις έπεσε το φως της ημέρας - ελπίζοντας ότι τη νύχτα τα ραντάρ της Τροχαίας έχουν μειωμένη απόδοση - του δώσαμε και και κατάλαβε. Η αισθητής μας είναι ότι οδηγούμε ένα καλοφτιαγμένο αυτοκίνητο, με περίσσια πολυτελών στοιχείων, πλήθος ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και έντονο οδηγοκεντρικό προσανατολισμό.

Υβριδική υπεροχή

Η γκάμα των κινητήριων συνόλων: Plug-in υβριδικά DS 7 E-TENSE 225, DS 7 E-TENSE 4x4 300, DS 7 E-TENSE 4x4 360. Ντίζελ BlueHDi 130 ίππων. Το νέο DS 7 E-TENSE 225 διαθέτει κινητήρα βενζίνης PureTech 180 και ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων που τοποθετείται στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων. Μετάδοση κίνησης στους δύο τροχούς.



Τετρακίνηση

Τα νέα DS 7 E-TENSE 4x4 300 και DS 7 E-TENSE 4x4 360 φέρουν κινητήρα PureTech 200 καθώς και δυο ηλεκτρικούς κινητήρες, ένας 110 ίππων στον μπροστινό άξονα και ένας 112 ίππων στον πίσω άξονα. Η έκδοση 360 ίππων έχει εξελιχθεί από την DS Performance, για τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης της ενέργειας.

Διαθέτει εφαρμογή DS ENERGY COACH που υποστηρίζει τον οδηγό για να βελτιώσει την ανάκτηση ενέργειας μέσω του φρεναρίσματος. Το πλαίσιο είναι χαμηλωμένο κατά 15 χιλ., το μετατρόχιο είναι πιο φαρδύ (+24 χιλ. μπροστά, +10 χιλ. πίσω) και τα μπροστινά φρένα έχουν διάμετρο 380 χιλ. με δαγκάνες της DS PERFORMANCE. Νέες ζάντες BROOKLYN 21 ιντσών προστίθενται σε ένα νέο Lacquered Grey χρώμα που αναδεικνύει τις ιδιαίτερες καμπύλες και το χάρισμα αυτού του μοντέλου. Η επιτάχυνση από το μηδέν στα 100χλμ./ωρα επιτυγχάνεται σε 5,6΄΄ και καλύπτει τα 1.000 μ. από στάση σε 25,4΄΄

Η νέα μπαταρία 14,2 kWh αποδίδει έως και 65 χλμ. με μηδενικές εκπομπές ρύπων στον μικτό κύκλο WLTP και έως και 81 χλμ. στον αστικό κύκλο. Ο χρόνος φόρτισης είναι περίπου δύο ώρες σε φορτιστή 7,4 kW.

Είναι ένα από τα πιο αποδοτικά αυτοκίνητα στην κατηγορία του, ειδικά λόγω του καλά ελεγχόμενου βάρους του.

Άνεση

Προσφέρει επίσης τεχνολογία για περισσότερη άνεση και χαλάρωση, όπως το DS ACTIVE SCAN SUSPENSION και το DS NIGHT VISION. Το DS ACTIVE SCAN SUSPENSION είναι ένα σύστημα απόσβεσης ελεγχόμενο από κάμερα που είναι εντελώς μοναδικό στην κατηγορία του. Ρυθμίζει κάθε τροχό ανεξάρτητα ανάλογα με τις ατέλειες στο οδόστρωμα. Με το DS NIGHT VISION, μια κάμερα υπερύθρων σαρώνει το οδόστρωμα και τις άκρες του για να ανιχνεύσει ποδηλάτες, πεζούς και ζώα σε αποστάσεις έως και 100 μέτρα. Ο οδηγός λαμβάνει τις πληροφορίες στη νέα ψηφιακή οθόνη οργάνων υψηλής ανάλυσης, που ενισχύεται από ειδική προειδοποίηση σε περίπτωση κινδύνου.



Ασφάλεια

Η ασφάλεια βελτιστοποιείται με το DS DRIVER ATTENTION MONITORING και το DS DRIVE ASSIST επιπέδου 2 ημιαυτόνομη οδήγηση. Το DS DRIVER ATTENTION MONITORING αναλύει το επίπεδο προσοχής του οδηγού με δύο κάμερες. Το πρώτο ελέγχει τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου στο περιβάλλον του και το δεύτερο, τοποθετημένο στραμμένο προς τον οδηγό, διαγιγνώσκει πού κοιτάζει και την κίνηση του προσώπου και των βλεφάρων του που μεταφράζεται σε επίπεδο υπνηλίας και προσοχής. Αυτό είναι άνευ προηγουμένου στον τομέα. Το νέο DS 7 είναι εξοπλισμένο με DS DRIVE ASSIST, προσαρμοζόμενο cruise control που μπορεί να ξεκινήσει το αυτοκίνητο χωρίς την παρέμβαση του οδηγού και ένα βοήθημα που επιτρέπει στον οδηγό να κρατά το αυτοκίνητο είτε εκεί που είναι είτε όπου το τοποθετεί στη λωρίδα.

Το νέο DS 7 κατασκευάζεται στη Mulhouse (Γαλλία) και τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένονται στην Ελλάδα τον Οκτώβριο.



Σεβασμός στο περιβάλλον

Μεταξύ τριάντα μάρκων αυτοκινήτων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη, η DS Automobiles κατέχει την πρώτη θέση όσον αφορά τις μέσες εκπομπές CO2. Με εκπομπές ρύπων 97,3 γραμ./χλμ. σύμφωνα με τον κύκλο WLTP, η DS Automobiles αποτελεί σημείο αναφοράς στην ενεργειακή μετάβαση.

Από το λανσάρισμά της, η DS Automobiles έθεσε τον ηλεκτρισμό στο επίκεντρο της στρατηγικής της πουλώντας 100% ηλεκτροκίνητη γκάμα από το 2019. Μέσω 100% ηλεκτρικών DS 3 CROSSBACK E-TENSE, DS 4 E-TENSE, DS 7 CROSSBACK E-TENSE και DS 9 Τα plug-in υβριδικά E-TENSE με ιπποδύναμη 225 έως 360 ίππων, κάθε DS διαθέτει ηλεκτρισμένη μονάδα ισχύος χαμηλών εκπομπών ρύπων. Το 2021, η ηλεκτρισμένη σειρά E-TENSE αντιπροσώπευε το 35% των εγγραφών παγκοσμίως. Και από το 2024, κάθε νέο μοντέλο της μάρκας θα είναι μόνο 100% ηλεκτρικό.

Αξιοποιούν την ηλεκτρική κίνηση

Η εφαρμογή DS ENERGY COACH βοηθά τον οδηγό να μεγιστοποιήσει την αναγέννηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση. Αναπτύχθηκε με την DS Performance και τον διπλό πρωταθλητή της Formula E Jean-Éric Vergne για το DS 9 E-TENSE 4x4 360. Επιτρέπει στον οδηγό να δει την απόδοσή του στο φρενάρισμα και να βελτιώσει τη βαθμολογία αναγέννησης.

Οι οδηγοί της σειράς plug-in υβριδικών E-TENSE από την DS Automobiles επαινούνται για τις επιδόσεις τους. Η μέση ημερήσια απόσταση που διανύουν οι οδηγοί των DS 7 CROSSBACK και DS 9 ανέρχεται σε 72 χλμ. με ποσοστό χρήσης 70% του ηλεκτροκινητήρα. Ρεκόρ σημειώνονται στην Πορτογαλία και το Βέλγιο με ποσοστά 78 και 77% αντίστοιχα.

Εάν η συντριπτική πλειονότητα των οδηγών της DS Automobiles αξιοποιήσει στο έπακρο την απόδοση της υβριδικής σειράς plug-in E-TENSE, τότε είναι δυνατό να βελτιωθεί η ενεργειακή απόδοση.



Ξέχασες τη φόρτιση

Με αυτόματη λήψη στο σύστημα infotainment των μοντέλων της plug-in υβριδικής σειράς E-TENSE, η εφαρμογή PLUG-IN REMINDER εμφανίζει μια υπενθύμιση στους οδηγούς που δεν συνδέουν αρκετά το αυτοκίνητό τους σε σημεία φόρτισης.

Μια πρώτη προειδοποίηση εμφανίζεται με το πρόσχημα μιας πρότασης μετά από πέντε ημέρες και τουλάχιστον δέκα διαδρομές που έχουν ολοκληρωθεί χωρίς σύνδεση. Η συμβουλή από την εφαρμογή είναι να πραγματοποιήσετε μια φόρτιση για να μεγιστοποιήσετε τη χρήση της plug-in υβριδικής μονάδας ισχύος. Τα μηνύματα συνεχίζουν να έρχονται μέχρι μια υπενθύμιση «λανθασμένης» χρήσης μετά από εκατό ταξίδια χωρίς χρέωση.

Ηλεκτρισμένη γκάμα

Από το λανσάρισμά της, η DS Automobiles έχει θέσει τον ηλεκτρισμό στο επίκεντρο της στρατηγικής της πουλώντας 100% ηλεκτρισμένη γκάμα από το 2019. Μέσω 100% ηλεκτρικών DS 3 CROSSBACK E-TENSE, DS 4 E-TENSE, DS 7 CROSSBACK E-TENSE και DS 9 Τα plug-in υβριδικά E-TENSE με ισχύ 225 έως 360 ίππων, κάθε DS διαθέτει ηλεκτρική μονάδα ισχύος. Από το 2024, κάθε νέο μοντέλο της μάρκας θα είναι μόνο 100% ηλεκτρικό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v