Formula 1: Ρεκόρ αγώνων το 2023

Το ημερολόγιο της Formula 1 για το 2023 αναμένεται εντυπωσιακό με σημαντική αύξηση των αγώνων σε σχέση με πέρσι.
Formula 1: Ρεκόρ αγώνων το 2023
Για πρώτη φορά στην ιστορία της F1, το ημερολόγιο της περιλαμβάνει 24 Grand Prix. Η χρονιά σταθμός στην αύξηση των αγώνων είναι το 2023 καθώς έχουν αρθεί οι περιορισμοί για την πανδημία και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από αρκετές χώρες για να φιλοξενήσουν το κορυφαίο πρωτάθλημα του παγκοσμίου μηχανοκινήτου αθλητισμού.

Το ημερολόγιο του 2023 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIA Formula 1 εγκρίθηκε με ηλεκτρονική ψηφοφορία από τα μέλη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Προστέθηκε το Λας Βέγκας

Το ημερολόγιο της Formula 1 περιλαμβάνει 24 αγώνες, με την προσθήκη του Grand Prix του Λας Βέγκας ως τον προτελευταίο γύρο της επόμενης χρονιάς. Θα είναι η τρίτη διοργάνωση στις Ηνωμένες Πολιτείες που συμμετέχει σε αγώνες στο Μαϊάμι και στο Όστιν.

Το Grand Prix του Κατάρ επανέρχεται μετά από ένα χρόνο απουσίας, λόγω της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Κύπελλου ποδοσφαίρου FIFA αυτό το χειμώνα. Το Κινεζικό Grand Prix επιστρέφει μετά από μια παύση τριών ετών που επιβλήθηκε από τον Covid. Και ένα ακόμη Grand Prix θα διεξαχθεί στο Λας Βέγκας για πρώτη φορά από το 1984, ανεβάζοντας το σύνολο των αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στις ΗΠΑ σε τρεις. Αυτό αντιστοιχεί στο ρεκόρ των περισσότερων Grand Prix σε μία χώρα σε μία σεζόν, που σημειώθηκε από τις ΗΠΑ το 1983 και είναι ίσο με την Ιταλία το 2020.

Πρώτος αγώνας στο Μπαχρέιν

Το Grand Prix του Μπαχρέιν θα ανοίξει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2023 στις 5 Μαρτίου, ενώ το Grand Prix του Μονακό, στις 28 Μαΐου, διατηρείται στο πρόγραμμα. Το Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι θα πάρει τη συνηθισμένη του θέση στον τελικό της σεζόν στις 26 Νοεμβρίου. Το Γκραν Πρι του Κατάρ, στις 8 Οκτωβρίου, επιστρέφει μετά από ένα χρόνο απουσίας.

Το ημερολόγιο της F1 για το 2023 θα αποφύγει μια «σύγκρουση» με τις 24 Ώρες του Λε Μαν ως μέρος των προσπαθειών των μελών του WMSC να βελτιστοποιήσουν όλα τα ημερολόγια αγώνων παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο Πρόεδρος της FIA Mohammed Ben Sulayem δήλωσε: « Η παρουσία 24 αγώνων στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της FIA Formula 1 για το 2023 αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της ανάπτυξης και της απήχησης του αθλήματος σε παγκόσμια κλίμακα. Η προσθήκη νέων χώρων και η διατήρηση των παραδοσιακών εκδηλώσεων υπογραμμίζει την καλή διαχείριση του αθλήματος από τη FIA. Χαίρομαι που θα μπορέσουμε να μεταφέρουμε τη νέα εποχή συναρπαστικών αγώνων της Formula 1, που δημιουργήθηκε από τους Κανονισμούς του 2022 της FIA, σε μια ευρύτερη βάση το 2023.  Κατά τη διαμόρφωση του ημερολογίου της F1 για το 2023, τα μέλη του WMSC έλαβαν επίσης υπόψη τους το χρονοδιάγραμμα για το  διάσημο 24 Hours of Le Mans .”

Το ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της FIA Formula 1 για το 2023

5 Μαρ – Μπαχρέιν GP, Sakhir

19 Μαρτίου – GP Σαουδικής Αραβίας, Τζέντα

2 Απριλίου – GP Αυστραλίας, Μελβούρνη

16 Απριλίου – GP Κίνας, Σαγκάη

30 Απριλίου - GP του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού

7 Μαΐου - Μαϊάμι  GP, Μαϊάμι (Φλόριντα, ΗΠΑ )

21 Μαΐου - Emilia Romagna GP, Imola (Ιταλία)

28 Μαΐου – Γκραν Πρι Μονακό, Μόντε Κάρλο

4 Ιουνίου – GP Ισπανίας, Βαρκελώνη

18 Ιουνίου – Καναδικό GP, Μόντρεαλ

2 Ιουλίου – GP Αυστρίας, Σπίλμπεργκ

9 Ιουλίου - Βρετανικό GP, Σίλβερστοουν

23 Ιουλίου – GP Ουγγαρίας, Μογκιορόντ

30 Ιουλίου – GP Βελγίου, Spa-Francorchamps

27 Αυγούστου – GP Ολλανδίας, Zandvoort

3 Σεπτεμβρίου – GP Ιταλίας, Μόντσα

17 Σεπτεμβρίου – GP Σιγκαπούρης, Marina Bay

24 Σεπτεμβρίου – GP Ιαπωνίας, Σουζούκα

8 Οκτωβρίου – Κατάρ GP, Λοσαΐλ

22 Οκτωβρίου - GP ΗΠΑ, Όστιν (Τέξας)

29 Οκτωβρίου – GP Πόλης του Μεξικού, Πόλη του Μεξικού (Μεξικό)

5 Νοεμβρίου – GP του Σάο Πάολο, Σάο Πάολο (Βραζιλία)

18 Νοεμβρίου – Λας Βέγκας GP, Λας Βέγκας (Νεβάδα, ΗΠΑ)

24 Νοεμβρίου - Abu Dhabi GP, Yas Marina (ΗΑΕ)
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v