Αυτό είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Jeep

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Jeep θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη και σε άλλες αγορές από τις αρχές του επόμενου έτους.
Αυτό είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Jeep

Το πρώτο μοντέλο που περιλαμβάνεται στο νέο πρόγραμμα ανάπτυξης της Jeep είναι το ολοκαίνουργιο, αμιγώς ηλεκτρικό Avenger. Πρόκειται για ένα συμπαγές SUV που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδίου Stellantis Dare Forward.

Το ολοκαίνουργιο Jeep Avenger, που θα λανσαριστεί στην Ευρώπη και σε άλλες αγορές, όπως η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα, θα τοποθετηθεί κάτω από το Jeep Renegade και θα παράγεται στο εργοστάσιο στο Tychy της Πολωνίας.

Αυτονομία 400 χλμ.

Με στοχευμένη ηλεκτρική αυτονομία 400 χλμ., το νέο SUV θα προσφέρει μεγάλη απόσταση από το έδαφος, κατάλληλες γωνίες προσέγγισης καθώς και ένα σύγχρονο και τεχνολογικά προηγμένο εσωτερικό, με άφθονο χώρο για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους.

«Το ολοκαίνουργιο Avenger θα προσφέρει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί περαιτέρω η μάρκα Jeep στην ευρωπαϊκή αγορά», δήλωσε η Antonella Bruno, επικεφαλής της Jeep Europe. «Αυτό το μοντέρνο SUV θα προσελκύσει ένα αυξανόμενο σύνολο πελατών που αναζητούν ένα ικανό, συμπαγές, μοντέρνο και πλήρως ηλεκτρικό Jeep, εναλλακτικό των σημερινών προτάσεων της αγορας."

Το Jeep Avenger θα κάνει το ντεμπούτο του κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού 2022, στις 17 Οκτωβρίου. Οι πωλήσεις ξεκινούν στις 17 Οκτωβρίου. Το ολοκαίνουργιο Jeep Avenger θα φτάσει στους εκθεσιακούς χώρους στις αρχές του 2023.



Τέσσερα αμιγώς ηλεκτρικά SUV

H Jeep ανακοίνωσε το σχέδιο της ώστε να αποτελεί την ηγέτιδα δύναμη σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα των εξηλεκτρισμένων SUV. Η μάρκα αποκαλύπτει την επόμενη φάση της προϊοντικής της εξέλιξης, με νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που θα την καταστήσουν παγκόσμιο ηγέτη στα SUV μηδενικών εκπομπών ρύπων. Η μάρκα θα παρουσιάσει μέχρι το τέλος του 2025 τέσσερα αμιγώς ηλεκτρικά SUV στην Ευρώπη και στην B. Αμερική. Εξηλεκτρισμένα μοντέλα θα προσφέρονται για όλη την γκάμα της μάρκας στις Η.Π.Α., συμπεριλαμβανομένου του Wagoneer 4xe.

Μέχρι το 2030, 50% των πωλήσεων της μάρκας στις Η.Π.Α και 100% των πωλήσεων στην Ευρώπη θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά (BEV) οχήματα.

Σύμφωνα με τη στρατηγική της Jeep που βρίσκεται σε εξέλιξη, μέχρι το 2030, το 50% των πωλήσεων της μάρκας στις Η.Π.Α. και το 100% των πωλήσεων στην Ευρώπη θα αποτελούνται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το πλάνο υποστηρίζει απόλυτα τους στόχους ουδετερότητας άνθρακα που τέθηκαν από τον Όμιλο Stellantis στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου σχεδίου Dare Forward 2030.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v