Αποκαλύφθηκε η ολοκαίνουργια Maserati GranTurismo

Η Maserati αποκαλύπτει τη νέα GranTurismo λίγες ημέρες πριν από την επίσημη πρεμιέρα της.
Αποκαλύφθηκε η ολοκαίνουργια Maserati GranTurismo

Η Maserati, αποκάλυψε τη νέα Maserati GranTurismo, πριν από την επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα της, στις εκδόσεις Modena και Trofeo με κινητήρα V6 Nettuno.

«Η GranTurismo είναι το πραγματικό σύμβολο της μάρκας και η ενέργειά του είναι ασταμάτητη. Το κουπέ υψηλών επιδόσεων διανύει ήδη πολλά χλμ., με επιλεγμένο αριθμό εργαζομένων από την οικογένεια Maserati, στη θέση οδήγησης», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

Ανάπτυξη

Η νέα πρόταση της ιστορικής ιταλικής φίρμας φέρνει ένα μήνυμα: Την επιστροφή της αίγλης της Maserati. Η φίρμα δημιουργήθηκε πριν από 75 χρόνια και τώρα με την υποστήριξη της Stellantis αναπτύσσεται σε όλους τους τομείς.

Όλα ξεκίνησαν με την A6 1500, ένα μοντέλο με επαναστατικό DNA, τον πρόδρομο μιας κατηγορίας αυτοκινήτων που δεν είχε ξαναδεί η αυτοκίνηση. Αυτό το μοντέλο συνεχίζει να επηρεάζει το τοπίο της αυτοκινητοβιομηχανίας σε όλο τον κόσμο και τις διαδοχικές γενιές αυτοκινήτων της Maserati.

100% Made in Italy

«Η Granturismo είναι τρόπος ζωής 100% Made in Italy: ένας τύπος αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων, κατάλληλος για μεγάλες αποστάσεις και άνετα ταξίδια».

«Η ιδέα προέκυψε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, κατά τη διάρκεια της ιταλικής οικονομικής άνθησης, όταν δείξαμε στον κόσμο τα εξαιρετικά προϊόντα μας, τη δύναμή μας, την αισιοδοξία και την ανέμελη στάση μας, τη θέληση για δουλειά αλλά και για να χαρούμε», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Εκείνη την ιστορική στιγμή, η Maserati έλυσε μια εξίσωση που φαινόταν αδύνατη: μια νέα έννοια πολυτελούς κινητικότητας, ικανή να συνδυάσει απόδοση και άνεση».



Έμφυτη τάση για καινοτομία

Σήμερα, η ενέργεια της νέας γενιάς Maserati GranTurismo είναι πλέον έτοιμη να οδηγήσει τη μάρκα μπροστά στο μέλλον, ενθαρρυμένη από το μοναδικό της στυλ και με έμφυτη τάση για καινοτομία.

Χρησιμοποιεί μια παραλλαγή της κινητήριας μονάδας Nettuno με διπλό στροβιλοσυμπιεστή που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο supercar MC20 και στο νέο SUV Grecale. Όπως και στη Grecale, η Granturismo με κινητήρα καύσης θα προσφέρεται σε εκδόσεις Modena και Trofeo. Η τελευταία εκδοχή είναι η πλέον ισχυρή και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόδοση θα αγγίζει τους 621 ίππους. Την ιδιά απόδοση έχει και η MC20 η οποία ανταγωνίζεται εξίσου ισχυρούς αντιπάλους με μεγαλύτερο κινητήρα όπως η Mercedes- Benz SL, η Aston Martin Vantage και η Ferrari Roma.

Υβριδική τεχνολογία

H Granturismo εκτιμάται από μελετητές της αυτοκινητοβιομηχανίας ότι θα ακολουθήσει τις Maserati Ghibli και Maserati Levante στην υιοθέτηση της υβριδικής τεχνολογίας. Μια επιλογή είναι να εξελιχθεί το υβριδικό σύστημα με βάση τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.0 καθώς είναι πιο δύσκολο και σαφώς πιο δαπανηρό να δημιουργηθεί υβριδική μονάδα με βάση το μοτέρ Nettuno.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v