Αμιγώς ηλεκτρικό Peugeot 308

H Peugeot προσθέτει στη γκάμα των πλήρως ηλεκτρικών της μοντέλων και τις εκδόσεις του 308 και του 308 SW.
Αμιγώς ηλεκτρικό Peugeot 308

Επεκτείνεται η γκάμα του νέου Peugeot 308. Το καινοτομικό μικρομεσαίο μοντέλο της εμβληματικής μάρκας που είναι ήδη διαθέσιμο σε plug-in υβριδικές (180 ίππων και 225 ίππων), καθώς και τις εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης, από το 2023 θα κυκλοφορεί στην Ευρώπη και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Η Peugeot, είναι ο πρώτος Ευρωπαίος κατασκευαστής που προσφέρει ένα 100% ηλεκτρικό μοντέλο SW. Τα ηλεκτρικά 308 και 308 SW κινεί ένας ολοκαίνουργιος ηλεκτροκινητήρας, απόδοσης 115 kW (156 ίππων) με ροπή 260 Nm (διαθέσιμη «από το ρελαντί») για ακαριαία απόκριση. Αυτονομία πάνω από 400 χλμ. (κύκλος WLTP), ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού του.

Ανακοινώθηκε ότι έχει την κορυφαία για την κατηγορία οικονομία, με μέση κατανάλωση που δεν ξεπερνά τις 12,7 kWh.

Κορυφαία απόκριση

To κιβώτιο του βελτιστοποιεί την αυτονομία οδήγησης, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και υψηλό επίπεδο επιδόσεων με κορυφαία απόκριση όπως ταιριάζει στους ηλεκτροκινητήρες.

Η μπαταρία είναι και αυτή νέας γενιάς. Πρόκειται για μία μπαταρία υψηλής τάσεως των 54 kWh (51 kWh ωφέλιμο) νέας χημικής σύνθεσης. Η μπαταρία διαθέτει νέα χημική σύνθεση με 80% νικέλιο - 10% μαγγάνιο - 10% κοβάλτιο, που λειτουργεί με τάση 400 volt και εξασφαλίζει αυτονομία της τάξης των 400 χλμ. βάσει πρωτοκόλλου WLTP (σε διαδικασία έγκρισης).



Περιορισμένο βάρος

Η οικονομία/αποδοτικότητα ήταν μία σημαντική παράμετρος για τους μηχανικούς, καθώς οι συνδυασμένες προσπάθειες σε ότι αφορά τον κινητήρα, τη μπαταρία, την αεροδυναμική (βελτιστοποίηση του εμπρός και του κάτω μέρους), περιορισμός του βάρους (πλατφόρμα EMP2) και μείωση των απωλειών τριβής (λάστιχα κατηγορίας Α), κατέστησε δυνατή την επίτευξη αξιοσημείωτα χαμηλής μέσης ηλεκτρικής κατανάλωσης: 12,7kWh/100km, τιμή που αποτελεί σημείο αναφοράς μεταξύ των 100% ηλεκτρικών οχημάτων στην κατηγορία C.

Επιπλέον, για να διαχειριστεί την κατανάλωση ενέργειας όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τη λειτουργία οδήγησης (ECO, NORMAL και SPORT) και ακόμη, χάρη στη λειτουργία "BRAKE", να αυξήσει την δύναμη πέδησης καθώς αφήνει το γκάζι, με αποτέλεσμα τη βελτιστοποίηση της ανακτώμενης ενέργειας.

Ιδανικός ο δημόσιος φορτιστής 100kW

Ο ενσωματωμένος τριφασικός φορτιστής περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό και έχει ονομαστική ισχύ 11 kW. Η υποδοχή για το βύσμα φόρτισης δέχεται όλους τους τύπους σύνδεσης. Από δημόσιο φορτιστή ισχύος 100kW το αυτοκίνητο χρειάζεται για φόρτιση από 20 έως 80%, λιγότερο από 25 λεπτά.

Από τεχνολογική σκοπιά, διαθέτουν τελευταίας γενιάς συστήματα υποβοήθησης οδήγησης που εξασφαλίζουν ήρεμη και ασφαλή οδήγηση. Σε αυτά περιλαμβάνονται: Προσαρμοζόμενο cruise control με λειτουργία Stop & Go. Σύστημα ελέγχου τυφλών σημείων, μεγάλης εμβέλειας (75 μέτρα). Προειδοποίηση πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας που ειδοποιεί τον οδηγό όταν το αυτοκίνητο κάνει όπισθεν.



Τελευταίας γενιάς Peugeot i-Cockpit, το οποίο διακρίνεται για, το μικρής διαμέτρου, θερμαινόμενο τιμόνι, που εξασφαλίζει οδηγική ευχαρίστηση και ελεγχόμενη ευελιξία, την τρισδιάστατη απεικόνιση, ψηφιακή οθόνη του συστήματος head-up display, η οποία μπορεί να εξατομικευθεί και να διαμορφωθεί ανάλογα με τις προτιμήσεις του οδηγού και την κεντρική οθόνη αφής των 10 ιντσών.

Εικονικά πλήκτρα

Μεγάλη έμφαση έχει επίσης δοθεί και στις λεπτομέρειες της καμπίνας, την έξυπνη λειτουργία των πλήρως διαμορφώσιμων εικονικών πλήκτρων (i-toggles) και τη συνδεσιμότητα, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας τεχνολογίας i-Connect Advanced, ενός συστήματος infotainment που κάνει την εμπειρία οδήγησης πολύ πιο διαισθητική και ευχάριστη.

Ανάλογα με τη χώρα διάθεσης, θα είναι διαθέσιμα για αγορά online από την ιστοσελίδα πωλήσεων της μάρκας, που θα χαρίζει στον υποψήφιο αγοραστή την εμπειρία μίας 100% ψηφιακής αγοράς ("Πωλήσεις Online"), με απόλυτη ασφάλεια. Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να αγοράσουν το νέο τους όχημα, να ανταλλάξουν το παλιό τους, και να χρηματοδοτήσουν το καινούργιο τους αυτοκίνητο, από το smartphone, το tablet ή τον υπολογιστή τους. Κάθε οδηγός θα έχει την ελευθερία να επιλέξει την δωρεάν παράδοση του αυτοκινήτου, κατευθείαν στο σπίτι του.

Προγραμματισμός της φόρτισης

Οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν στη διάθεσή τους μία πλήρη σειρά υπηρεσιών που διευκολύνουν την καθημερινότητά τους. Η εφαρμογή MyPeugeot είναι διαθέσιμη για smartphone, ώστε να εξασφαλίζεται η επικοινωνία με το αυτοκίνητο δίνοντας έτσι στο χρήστη τη δυνατότητα να προγραμματίσει τη φόρτιση, ή να ξεκινήσει εξ αποστάσεως τη θερμοκρασιακή προετοιμασία του εσωτερικού του αυτοκινήτου του.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v