Το εξαιρετικό VW Tiguan κοστίζει μόνο 27.600 ευρώ

Το ανανεωμένο VW Tiguan, υποστηρίζεται από το νέο προωθητικό πρόγραμμα Volkswagen Easy Living, το οποίο καθορίζει μηνιαία δόση από 229 ευρώ.
Το εξαιρετικό VW Tiguan κοστίζει μόνο 27.600 ευρώ

Το γερμανικό SUV εξοπλίζεται με κινητήρες που αποδίδουν από 122-320 ίππους. Μέση κατανάλωση από 5,1- 9,9 λίτρα/100 χλμ. Χώρος αποσκευών με συρόμενο εμπρός τον πίσω πάγκο 615 λίτρα.

Πιο ισχυρό, πιο άνετο και πιο δικτυωμένο από ποτέ, το ανανεωμένο Tiguan δείχνει τις απεριόριστες δυνατότητές του. Και χάρη στην έξυπνη τεχνολογία και στα ευφυή συστήματα υποβοήθησης, το δυναμικό SUV ορίζει νέα όρια στην ασφαλή, ημιαυτόνομη και περιπετειώδη οδήγηση.

Μια λαμπρή ιστορία

Το 2007, η Volkswagen λανσάρει το πρώτο της μεσαίο SUV, το Tiguan εισάγοντας επαναστατικές για την εποχή τεχνολογίες και ενσωματώνοντας πλήρως το DNA της μάρκας στο νέο μοντέλο. Το Tiguan καταφέρνει να αλλάξει τα δεδομένα στην κατηγορία των SUV και να κερδίσει την προτίμηση του αγοραστικού κοινού. Με περισσότερες από έξι εκατομμύρια πωλήσεις έχει καταφέρει να είναι το πιο επιτυχημένο Sports Utility Vehicle (SUV) στην Ευρώπη και ένα από τα κορυφαία σε πωλήσεις παγκοσμίως.

Το ανανεωμένο Tiguan, φιλοδοξεί να παραμείνει στην κορυφή με προηγμένες τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης, ψηφιοποίησης και συνδεσιμότητας.



Εξωτερική σχεδίαση

Το ανανεωμένο Tiguan δείχνει τι σημαίνει να ανακαλύπτεις κάθε φορά το καινούργιο. Σε αυτό συμβάλλει η ανανεωμένη σχεδίαση του εμπρός μέρους που αποτελεί ένα από τα βασικά οπτικά χαρακτηριστικά του, και η οποία εντυπωσιάζει χάρη στην νέα ευρύτερη μάσκα με προβολείς LED αλλά και στο ψηλότερο καπό που φιλοξενεί το νέο σήμα Volkswagen.

Οι επανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες και οι καθαρές γραμμές της σχεδίασης του, συμβάλουν στην επιβλητική του εμφάνιση και ενισχύουν τη δυναμική του εικόνα.

Τέλος, στο πίσω μέρος, το όνομα «Tiguan» βρίσκεται πλέον τοποθετημένο σε κεντρική θέση κάτω από το σήμα Volkswagen πλαισιωμένο από τα πίσω LED φωτιστικά σώματα που ενισχύουν την δυναμική του εμφάνιση.

Εσωτερική σχεδίαση

Το ευρύχωρο εσωτερικό του, διακρίνεται για τον σπορ αλλά και ταυτόχρονα SUV χαρακτήρα του. Η οδηγοκεντρική σχεδίαση στο εσωτερικό, ενισχύεται χάρη στα έξυπνα χειριστήρια του πίνακα οργάνων και το ταμπλό που είναι προσανατολισμένο προς τον οδηγό προσφέροντας υποδειγματική εργονομία.

Σε αυτό συμβάλλουν και εξοπλισμοί όπως το δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, που αποτελεί βασικό εξοπλισμό και συνδυάζεται με χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων για τις εκδόσεις DSG, αλλά και τα νέα συστήματα ελέγχου και ψυχαγωγίας που διαθέτουν ψηφιακά πάνελ αφής αντί για κουμπιά και χειριστήρια.

Το σύστημα αυτόματου κλιματισμού "Air Care" Climatronic 3-ζωνών που εξοπλίζει όλες τις εκδόσεις, διαθέτει μία μονάδα ελέγχου αφής για τον χειρισμό του. Εκτός από τα χειριστήρια αφής, διαθέτει και μεγάλου μεγέθους φωτιζόμενους ρυθμιστές αφής “touch sliders” που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο του ανεμιστήρα και της θερμοκρασίας.

Συστήματα Infotainment (MIB3)

Ένα ακόμα σημαντικό νέο χαρακτηριστικό είναι η νέα γκάμα συστημάτων Infotainment, η οποία επιτρέπει στο χρήστη να απολαμβάνει μια ποικιλία διαδικτυακών υπηρεσιών, ανεβάζοντας την ψηφιοποίηση του αυτοκινήτου σε πολύ υψηλό επίπεδο. Όλα τα συστήματα Infotainment νέας γενιάς MIB3 περιλαμβάνουν τις online υπηρεσίες We Connect (για απεριόριστη περίοδο χρήσης) και We Connect Plus (δωρεάν για ένα χρόνο).

Οι χρήστες μπορούν επίσης να εξατομικεύσουν ένα ευρύ φάσμα ρυθμίσεων και να τις αποθηκεύσουν στο cloud μέσω του Volkswagen ID για χρήση σε άλλα οχήματα της Volkswagen. Ενώ σε όλες τις εκδόσεις διατίθεται ασύρματη προβολή και χειρισμός εφαρμογών smartphone μέσω του App-Connect Wireless για Apple CarPlay και Android Auto (δε διατίθεται στο Ελληνικό Google Play Store).

Η Volkswagen για ακόμα μια φορά συνεργάζεται με κορυφαίους κατασκευαστές συστημάτων ήχου προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες οδήγησης. Διατίθεται προαιρετικά ένα ηχοσύστημα σε συνεργασία με την Harman/Kardon που περιλαμβάνει δέκα ηχεία υψηλής απόδοσης και ενισχυτή 480 Watt ενώ ο ήχος μπορεί να ρυθμιστεί ξεχωριστά χρησιμοποιώντας τέσσερα προκαθορισμένα προφίλ ήχου.

Διαθέτει όλες τις καινοτόμες τεχνολογίες IQ.DRIVE της Volkswagen που στόχο έχουν την ασφάλεια και την άνεση του οδηγού και των επιβατών.

Το Travel Assist, εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την εξέλιξη των ημιαυτόνομων συστημάτων οδήγησης της Volkswagen. Το σύστημα προσφέρει υποβοήθηση στο τιμόνι, το φρενάρισμα και την επιτάχυνση σε ταχύτητες έως 210 χλμ./ώρα.

Για το σκοπό αυτό, το σύστημα χρησιμοποιεί λειτουργίες όπως το Adaptive Cruise Control και το σύστημα διατήρησης λωρίδας Lane Assist. Ο οδηγός ενεργοποιεί το σύστημα πατώντας ένα ξεχωριστό κουμπί Travel Assist στο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών ενώ πρέπει να διατηρεί επαφή με το τιμόνι ακόμα και όταν το Travel Assist είναι ενεργό.



Προβολείς IQ.LIGHT

Πλέον είναι διαθέσιμοι οι προβολείς IQ.LIGHT - LED matrix, το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα του είδους του στον κόσμο. Ένας πίνακας 24 LED σε κάθε μονάδα προβολέα χρησιμοποιείται για την ενεργοποίηση διαφόρων λειτουργιών φωτισμού στο δρόμο, μερικές από τις οποίες είναι διαδραστικές.

Επίσης, διαθέτει δυναμικά φλας LED ενσωματωμένα στους IQ.LIGHT - LED matrix προβολείς. Οι συστοιχίες πίσω φωτισμού LED έχουν επίσης επανασχεδιαστεί ενώ ξεχωρίζει η οπτικά εντυπωσιακή εναλλαγή μεταξύ της λειτουργίας των φώτων στην κορυφή της πίσω πόρτας και των υπόλοιπων φώτων φρένων, καθώς και φωτιστικές λειτουργίες κατά το ξεκλείδωμα και το κλείδωμα.

Κινητήρες- κιβώτια ταχυτήτων- μετάδοση κίνησης

Διαθέτει μία πλήρη γκάμα κινητήρων βενζίνης και diesel σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο, DSG, αλλά και σύστημα τετρακίνησης 4MOTION, με γνώμονα την βέλτιστη αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα.

Επίσης, διατίθεται ως Plug-In Hybrid με ηλεκτρική αυτονομία έως 50 χλμ. (βάση κύκλου WLTP) που αποτελεί μία ελκυστική πρόταση για εταιρικούς χρήστες οι οποίοι θέλουν να κινούνται με ένα πρωτοποριακό SUV χωρίς την αντίστοιχη φορολογική επιβάρυνση.

Είναι ένα προϊόν προσανατολισμένο στο παρόν και στο μέλλον. Κάθε του χαρακτηριστικό αποπνέει κορυφαία ποιότητα, αδιαπραγμάτευτη ασφάλεια και άνεση, καινοτομία και μοναδικότητα. Ο προσανατολισμός του στις νέες τεχνολογίες αλλά και στα προηγμένα συστήματα ημιαυτόνομης οδήγησης αντικατοπτρίζουν το στόχο της Volkswagen για σύγχρονες υπηρεσίες οδήγησης.



VW Tiguan Plug – In Hybrid

Η Volkswagen, ακολουθώντας την στρατηγική της «Way to Ζero» που στόχο έχει να την κάνει μία C02-ουδέτερη εταιρεία έως το 2050, βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη των ηλεκτρικών και hybrid μοντέλων της. Ο συνδυασμός ενός TSI κινητήρα εσωτερικής καύσης 1.4, απόδοσης 150 ίππων και ενός ηλεκτροκινητήρα 115 ίππων αποδίδει συνδυαστικά ισχύ 245 ίππων και κάνει το Tiguan eHybrid την ιδανική επιλογή μετακίνησης αφού συνδυάζει μηδενικές εκπομπές ρύπων για τις καθημερινές σας διαδρομές αλλά και αυξημένη ισχύς όταν αυτή απαιτείται.

Σύστημα κίνησης

E-Mode. Κατά την εκκίνηση το Tiguan είναι προγραμματισμένο να ξεκινάει σε ηλεκτρική λειτουργία, αρκεί η μπαταρία του να είναι επαρκώς φορτισμένη και η θερμοκρασία της πάνω από τους -10oC.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου 13 kWh που διαθέτει προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία έως 50km (βάση κύκλου WLTP και ανάλογα με τον εξοπλισμό) ενώ ο ηλεκτροκινητήρας προσφέρει καθημερινές μετακινήσεις χωρίς καθόλου εκπομπές ρύπων καθώς το όχημα μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά ηλεκτρικά έως 130 χλμ./ώρα με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Όταν αυτή η ταχύτητα ξεπεραστεί το Tiguan αλλάζει αυτόματα σε Hybrid Mode.

Η φόρτιση της μπαταρίας γίνεται πολύ εύκολα καθώς μπορεί να φορτιστεί μέσω ρεύματος AC είτε μέσω απλής οικιακής πρίζας με max. 2.3kW είτε έως max. 3.6kW σε σταθμό φόρτισης ή οικιακό σταθμό φόρτισης (wallbox).

Hybrid Mode. O ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί υποστηρικτικά του κινητήρα TSI. Επίσης, μπορεί προσωρινά να καλύψει μικρές αποστάσεις αποκλειστικά ηλεκτρικά καθώς η διαδικασία ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση φορτίζει την μπαταρία. Έτσι, υπάρχει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια σε μεγάλα ταξίδια ώστε να απενεργοποιηθεί ο κινητήρας TSI ή να υποστηριχτεί με επιπλέον ισχύ ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης.

Sport GTE mode. Όταν το GTE Mode ενεργοποιηθεί από τον οδηγό ο ηλεκτροκινητήρας και ο κινητήρας TSI ενώνουν τις δυνάμεις τους και αποδίδουν συνδυαστικά 400 Nm ροπής.



Νέο Tiguan R με 320 ίππους

Το πιο ισχυρό Tiguan είναι η έκδοση R, με τον κινητήρα των 320 ίππων και την υπογραφή της Volkswagen R, συνδυάζει τις δυναμικές επιδόσεις ενός σπορ αυτοκινήτου με την πρακτικότητα ενός SUV.

Ο ισχυρός κινητήρας βενζίνης 2.0 λίτρων που διαθέτει, επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,9 δευτερόλεπτα, ενώ το νέο σύστημα τετρακίνησης ξεχωρίζει για την εξαιρετική του ευελιξία και τον σίγουρο χειρισμό του ενώ προσφέρει ηλεκτρονικά περιορισμένη μέγιστη ταχύτητα 250 km/h.

Σύστημα τετρακίνησης

Το Tiguan R διαθέτει το νέο σύστημα 4MOTION με “R-Performance Torque Vectoring” που θέτει νέα στάνταρντ στην δυναμική οδήγηση των SUV. Το σύστημα τετρακίνησης δεν κατανέμει την ισχύ μόνο ανάμεσα στον εμπρός και πίσω άξονα αλλά την κατανέμει επίσης ανάμεσα στον αριστερό και δεξί πίσω τροχό. Έτσι, επιτυγχάνεται βέλτιστη ευελιξία στον χειρισμό του οχήματος ειδικά στις στροφές.

Σχεδίαση

Το σπορ DNA του δεν βρίσκεται όμως μόνο στον ισχυρό του κινητήρα και το σύστημα τετρακίνησης αλλά και στην πολύ ξεχωριστή σχεδίασή του τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

Εξωτερικά κυριαρχούν οι προφυλακτήρες σχεδίασης R με αεροδυναμικά στοιχεία σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα καθώς και τα εξωτερικά καλύμματα καθρεπτών σε ματ χρώμιο. Ένας μοναδικός διαχύτης πίσω σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα αλλά και οι ζάντες αλουμινίου σχεδίασης Volkswagen R “Misano” 8,5J x 20 ολοκληρώνουν την μοναδική του εμφάνιση.

Στο εσωτερικό το Tiguan R πραγματικά ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις χάρη σε μοναδικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες με την υπογραφή της Volkswagen R.

Τα premium σπορ καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα και λογότυπο R, ειδικά σχεδιασμένα για το συγκεκριμένο μοντέλο, οι αποκλειστικές R διακοσμητικές λεπτομέρειες “Carbon Grey” καθώς και τα πεντάλ αλουμινίου ενισχύουν την μοναδική του σχεδίαση και αναδεικνύουν τον σπορ χαρακτήρα του.

Επίσης, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με τον ενσωματωμένο χρονόμετρο με γυρολόγιο αλλά και ο εσωτερικός φωτισμός Ambient ολοκληρώνουν την ξεχωριστή αισθητική του.

Ανάμεσα στον κορυφαίο εξοπλισμό της Volkswagen R που διαθέτει, ξεχωρίζουν τα 18 ιντσών δισκόφρενα με δαγκάνες σε μπλε χρώμα και λογότυπο R εμπρός καθώς και το σύστημα ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενων αναρτήσεων DCC με επιλογή οδηγικού προφίλ R.

Η σπορ επιλογή προφίλ R ενεργοποιείται με το πάτημα ενός μπλε κουμπιού R που βρίσκεται τοποθετημένο πάνω στο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών που διαθέτει επίσης και paddles αλλαγής ταχυτήτων.

Τιμοκατάλογος

Προσφέρεται σε μία ευρεία γκάμα συνδυασμών εκδόσεων & κινητήρων καλύπτοντας τις ανάγκες των οδηγών.

VW Tiguan 1.5 TSI, 130 ίπποι ACT EVO Life, 27.600 ευρώ. 1.5 TSI 150 ACT EVO Life, 28.600. 2.0 TSI 190 4MOTION DSG Life, 40.300. 2.0 TDI 150 DSG Life, 36.400. 1.4 eHybrid 245 DSG6 R-Line 44.100 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v