Αν έχεις 2,97 εκατ. ευρώ, είναι δικό σου

Η Hennessey Special Vehicles, ο κατασκευαστής υπεραυτοκίνητων με έδρα το Τέξας, εδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία για το Venom F5 Roadster.
Αν έχεις 2,97 εκατ. ευρώ, είναι δικό σου

Η Hennessey Special Vehicles, ο κατασκευαστής υπεραυτοκίνητων με έδρα το Τέξας, εδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία για το Venom F5 Roadster πριν από το παγκόσμιο ντεμπούτο του νέου αυτοκινήτου στο 2022 The Quail, A Motorsports Gathering στο Monterey της Καλιφόρνια.

Το Venom F5 Roadster βασίζεται στο Hennessey Venom F5 Coupe - και τα δύο είναι σχεδόν πανομοιότυπα μηχανικά - ωστόσο η σημαντική διαφορά του Venom F5 Roadster από τον Venom F5 Coupe, είναι η απουσία της σταθερής οροφής.

1.817 ίπποι!

Στο κέντρο του μονοκόκ σασί από ανθρακονήματα βρίσκεται ο περίφημος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας με δυο τούρμπο V8 6.6 Fury της Hennessey με την εκπληκτική ισχύ των 1.817 ίππων. Η ισχύς μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων μονού συμπλέκτη. Το Venom F5 Roadster υπόσχεται εκπληκτικές επιδόσεις και τελική ταχύτητα που ξεπερνά τα 482 χλμ./ώρα.

Η Hennessey αναμένει ότι το Venom F5 Roadster θα ξεπεράσει το ρεκόρ ταχύτητας που έχει κατακτήσει το Hennessey Venom GT Spyder, που ήταν  «το ταχύτερο μετατρέψιμο στον κόσμο» - 427 χλμ./ώρα.



Απαράμιλλη εμπειρία αυτοκινήτου

John Hennessey, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας: "Δημιουργήσαμε το Venom F5 για να είναι η απόλυτη έκφραση ενός υπεραυτοκίνητου. Η έκδοση Roadster μεταφέρει την ταχύτητα, τη χαρά και το δέος του Coupe, καθώς και ακραίες επιδόσεις. Ο κινητήρας μας Fury των 1.817 ίππων ουρλιάζει πίσω από το εκτεθειμένο πιλοτήριο, με το βρυχηθμό του να μην εμποδίζεται από μια οροφή - είναι μια απαράμιλλη εμπειρία αυτοκινήτου."

Οροφή 8 κιλών

Εμφανής είναι η νέα γραμμή οροφής του hypercar. Σε αντίθεση με το F5 Coupe, η οροφή του F5 Roadster έχει ανασχεδιαστεί με ένα αφαιρούμενο πάνελ κατασκευασμένο από άκαμπτα σύνθετα ανθρακονήματα. Η μονοκόμματη οροφή είναι πλήρως μονωμένη έναντι των στοιχείων και είναι επενδεδυμένη με μαλακή επένδυση Alcantara. Το αδιάβροχο πάνελ είναι ασφαλισμένο με τέσσερα μπουλόνια γρήγορης απελευθέρωσης και ένα ζευγάρι μάνδαλα υψηλής αντοχής για να αντέχει τις εκπληκτικές ικανότητες επιτάχυνσης και τις αεροδυναμικές δυνάμεις του υπεραυτοκίνητου στις υψηλές ταχύτητες. Το ελαφρύ πάνελ οροφής ζυγίζει μόλις 8 κιλά, κάνοντας την αφαίρεση και την εγκατάσταση εύκολη για ένα άτομο. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει να αποθηκεύσει το πάνελ σε μια ειδική τσάντα ταξιδιού από Merino.



Τεχνολογία από αεριωθούμενα αεροσκάφη

Το Hennessey Venom F5 Roadster διαθέτει νέο παράθυρο προβολής του κινητήρα από σκληρυμένο γυαλί. Αυτό το πάνελ, στη μέση του πίσω καλύμματος του κινητήρα, προβάλλει τον τεράστιο V8 κινητήρα Fury σε όλο του το μεγαλείο. Η μηχανική του δεν ήταν απλή εργασία - αναπτύχθηκε και πιστοποιήθηκε για χρήση σε αεριωθούμενα αεροσκάφη. Το μεγάλο γυάλινο πάνελ μπορεί να αντέξει αεροδυναμικές δυνάμεις που υπερβαίνουν τα 482 χλμ. και θερμοκρασίες άνω των 540 βαθμων Κελσίου.

Το Hennessey Venom F5 Roadster θα κατασκευαστεί στο Τέξας σε αποκλειστικά χαμηλό όγκο μόλις 30 μονάδων. Αυτή η προσέγγιση που εγγυάται μια μοναδική εμπειρία ιδιοκτησίας οδήγησε την παραγωγή 24 μονάδων Venom F5 Coupe να εξαντληθεί λίγο μετά την εμφάνισή της στο Monterey Car Week το 2021. Η παραγωγή του Roadster ξεκινά στα τέλη του 2022, με την επικύρωση των δυνατοτήτων του μοντέλου σε υψηλές ταχύτητες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν καθώς θα προετοιμάζεται η παραγωγή του.

Μόνο 2,97 εκατ. ευρώ

Η Hennessey Special Vehicles τιμολόγησε το νέο Venom F5 Roadster στα 2,97 εκατ. ευρώ. Το κάθε ένα από τα 30 αυτοκίνητα θα κατασκευασθούν σύμφωνα με τις επιθυμίες του οδηγού-συλλέκτη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v