Τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού στο Citroen C3

Το ανανεωμένο Citroen C3, είναι η εξέλιξη του παγκόσμιου best seller της γαλλικής εταιρείας.
Τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού στο Citroen C3

Το ανανεωμένο Citroen C3, είναι η εξέλιξη του παγκόσμιου best seller της γαλλικής εταιρείας. Έχει μοντέρνα εμφάνιση και συμπαγές αμάξωμα που αποπνέει ασφάλεια. Ο χαρακτήρας του τονίζεται με το νέο μπροστινό μέρος, εγκαινιάζοντας και τη νέα υπογραφή με τα μπροστινά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED.

Περιλαμβάνονται τα νέα σχέδια των Airbump που αποτελούν ένα ακόμα χαρακτηριστικό γνώρισμα του μοντέλου. Προσφέροντας νέα εμπειρία άνεσης για τους επιβάτες, χάρη στα νέα καθίσματα Advanced Comfort, τα 12 συστήματα υποβοήθησης του οδηγού που διευκολύνουν την καθημερινότητα μαζί με τις νέες υπηρεσίες συνδεσιμότητας (Connect Assist, Connect Nav και Connect Play). Εφοδιάζεται με αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και ντίζελ.



Συστήματα υποβοήθησης

Η άνεση που προσφέρει το αυτοκίνητο στους επιβάτες του, ενισχύεται από την ευκολία στη χρήση των επιμέρους συστημάτων. Με το πρόγραμμα Citroen Advanced Comfort σε πρώτο πλάνο, υπογραμμίζει την εργονομία των χειριστηρίων, την εύκολη μετάδοση των πληροφοριών οδήγησης από τον πίνακα οργάνων και τις έξυπνες τεχνολογίες.

Διαθέτει 12 συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, που χρησιμεύουν στη διευκόλυνση της καθημερινότητας:

• Front Parking Asssit: Oι μπροστινοί αισθητήρες παρκαρίσματος, είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι για τις μετακινήσεις μέσα σε πολυσύχναστο αστικό περιβάλλον. Το συγκεκριμένο σύστημα, περιλαμβάνει 6 αισθητήρες που με ηχητική ειδοποίηση βοηθούν τον οδηγό στο παρκάρισμα.

• Hands-Free Entry And Start: Με το σύστημα αυτό, ο οδηγός δεν χρειάζεται να βγάλει το κλειδί του αυτοκινήτου από την τσέπη του. Το αυτοκίνητο αναγνωρίζει τον οδηγό του, μόλις εκείνος το προσεγγίσει. 



Φρεναρίσμα έκτακτης ανάγκης

• Active Safety Brake: Με το σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης περιορίζεται σημαντικά η πιθανότητα ατυχήματος. Λειτουργεί από τα 5 km/h, για κινητά και ακίνητα αντικείμενα, ενώ αναγνωρίζει και τους πεζούς. Αν ο οδηγός δεν κάνει κάποια ενέργεια μετά την ηχητική ειδοποίηση, το αυτοκίνητο φρενάρει αυτόματα.

• Coffee Break Alert: Το συγκεκριμένο σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό σχετικά με το πότε πρέπει να κάνει ένα διάλειμμα από την οδήγηση, μετά από δύο ώρες συνεχόμενης κίνησης με ταχύτητα πάνω από 65 χλμ./ώρα.

• Driver Attention Alert: Το σύστημα αυτό αξιολογεί την επαγρύπνηση του οδηγού προσδιορίζοντας τις πιθανές αποκλίσεις στην πορεία του αυτοκινήτου σε σχέση με τις οδικές σημάνσεις. Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στους μεγάλους δρόμους και με ταχύτητες κίνησης από τα 65 χλμ./ώρα και πάνω.

• Αuto High Beam: Το σύστημα αυτό αλλάζει ανάμεσα στα φώτα πορείας και τους προβολείς, αυτόματα - ανάλογα με την κίνηση στο δρόμο και αν κάποιο άλλο όχημα προπορεύεται ή έρχεται από το αντίθετο ρεύμα.

Εύκολο παρκάρισμα

• Reversing Camear με αισθητήρες παρκαρίσματος: Η κάμερα οπισθοπορείας ενεργοποιείται στέλνοντας εικόνα στην οθόνη στο κέντρο του ταμπλό. Η εικόνα αυτή, έχει και το σχετικό χρωματισμό, αναλόγως με την απόσταση που φαίνεται σε σχέση από κάποιο εμπόδιο. Είναι το σύστημα που κάνει το παρκάρισμα, ιδιαίτερα εύκολη υπόθεση.

• Hill-Start Assist: Με τη λειτουργία του συστήματος, η εκκίνηση σε ανωφέρεια γίνεται πιο εύκολη. Το Hill-Start Assist System, αποτρέπει την ακούσια κίνηση του οχήματος προς τα πίσω για δύο δευτερόλεπτα αφού οδηγός πάρει το πόδι του από το φρένο σε ανηφόρα με κλίση μεγαλύτερη του 3%.

• Lane Departure Warning: Σε ταχύτητες που ξεπερνούν τα 60 km/h, το σύστημα αυτό ειδοποιεί για την αλλαγή κατεύθυνσης και λωρίδας κυκλοφορίας στο δρόμο. Όταν το αυτοκίνητο παρεκκλίνει της λωρίδας του χωρίς ο οδηγός να έχει ενεργοποιήσει το φλας, το σύστημα ενεργοποιεί ηχητική, αλλά και οπτική ειδοποίηση.

 “Τυφλή” γωνία

• Blind Spot Monitoring System: Με ένα φωτεινό εικονίδιο στους εξωτερικούς καθρέπτες, το σύστημα αυτό ειδοποιεί τον οδηγό για την παρουσία κάποιου άλλου οχήματος στην “τυφλή” γωνία, πίσω δεξιά και αριστερά.

• Speed Limit Regognition And Recommendation: Η αναγνώριση ορίων ταχύτητας από το αυτοκίνητο, φτάνει με τη σχετική οπτική ειδοποίηση στον οδηγό. Το σύστημα καταγράφει το όριο και μπορεί να το χρησιμοποιήσει ως ταχύτητα για το cruise control. Λειτουργεί σε όλο το φάσμα των ταχυτήτων που μπορεί να εμφανίζονται ως όρια ταχύτητας σε κάθε δρόμο, ενώ αναγνωρίζει ακόμα και το σήμα με το οποίο προσδιορίζεται η λήξη της ισχύος κάποιου ορίου.

• Cruise Control/Sped Limiter: Η ταχύτητα μπορεί να οριστεί από τον οδηγό για να τη διατηρήσει το cruise control χωρίς να χρειάζεται ο οδηγός να κρατάει πατημένο το πεντάλ του γκαζιού. Παράλληλα, μπορεί να τεθεί και ένα όριο ταχύτητας, το οποίο δεν θα μπορεί να υπερβεί ο οδηγός.

Ο τιμοκατάλογος του ανανεωμένου Citroen C3 ξεκινά από τα 16.800 ευρώ. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v