Νέα Alfa Romeo για τις Ηνωμένες Πολιτείες

Η Alfa Romeo, θα υλοποιήσει ένα νέο πρόγραμμα ανάπτυξης ενός ολοκαίνουργιου μεγάλου μεγέθους αυτοκίνητου που προορίζεται για την αγορά των Η.Π.Α
Νέα Alfa Romeo για τις Ηνωμένες Πολιτείες

Η Alfa Romeo, θα υλοποιήσει ένα νέο πρόγραμμα ανάπτυξης ενός ολοκαίνουργιου μεγάλου μεγέθους αυτοκίνητου που προορίζεται για την αγορά των Ηνωμένων Πολιτείων της Αμερικής, δήλωσε ο επικεφαλής της μάρκας Jean-Philippe Imparato.

Η νέα δημιουργία της ιταλικής μάρκας που ανήκει στον Όμιλο Stellanrtis, θα λανσαριστεί το 2027. Ωστόσο ο όμιλος ακόμη δεν έχει αποφασίσει πού θα κατασκευαστεί το αυτοκίνητο που θα επιδιώξει να προσελκύσει τους Αμερικάνους οδηγούς.



Ο Imparato είπε ότι το βήμα αυτό είναι το κλειδί για την προσαρμογή του σχεδιασμού της μάρκας έτσι ώστε να διεκδικήσει μερίδιο από μεγάλες αγορές του εξωτερικού, αναφέρει το Reuters.

Ο στόχος του Imparato είναι η Alfa Romeo να ενισχύσει τη θέση της ως η διεθνής premium μάρκα του ομίλου Stellantis. Δεν διευκρινίσθηκε ωστόσο αν το νέο μεγάλων διαστάσεων μοντέλο θα πωλείται και στην Κίνα.

«Η προσφορά μας για ένα όχημα μεγάλου μεγέθους πρέπει να ταιριάζει στις διεθνείς αγορές, αμερικανικές, κινεζικές, ευρωπαϊκές», είπε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στα μέσα ενημέρωσης, μια ημέρα μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου του ομίλου Stelalntis.

Η Alfa Romeo εξακολουθεί να αξιολογεί εάν το νέο μοντέλο θα είναι ένα SUV, ένα crossover ή ένα sedan, αλλά δεν θα είναι πιθανότατα ένα κλασικό μεγάλο SUV, όπως το X5 ή το X6 της BMW,» δήλωσε ο Imparato.

«Θέλουμε να βρούμε το σωστό μείγμα», είπε. «Είναι μια απόφαση που θα πάρουμε μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους».

«Αν η παραγωγή του νέου μεγάλου μοντέλου γίνει στις ΗΠΑ είτε αλλού δεν έχει αποφασισθεί», πρόσθεσε. Οι δύο εγκαταστάσεις παραγωγής της Alfa βρίσκονται στην Ιταλία. Στις φωτογραφίες απεικονίζεται η νέα Alfa Romeo Tonale, που λανσάρεται τώρα στην Ελλάδα και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v