Ανατροπή στις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ο όμιλος Stellantis, πήρε το προβάδισμά στις πωλήσεις των  αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκίνητων(EV) στην Ευρώπη ξεπερνώντας την Tesla.
Ανατροπή στις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ο όμιλος Stellantis, πήρε το προβάδισμά στις πωλήσεις των  αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκίνητων(EV) στην Ευρώπη ξεπερνώντας την Tesla.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους δεν ήταν εύκολο για τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Ακόμη και η Tesla, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία σε αποτίμηση, δυσκολεύτηκε το δεύτερο τρίμηνο λόγω των lockdown Covid-19 στην Κίνα.

Ωστόσο, ο όμιλος Stellantis, κατάφερε να αντιμετωπίσει με επιτυχία αυτές τις αντιξοότητες και να δημοσιεύσει αποτελέσματα ρεκόρ για το πρώτο εξάμηνο του 2022 παρά τις προκλήσεις όπως οι αυξητικές τάσεις στις τιμές των πρώτων υλών και η συνεχιζόμενη κρίση των ημιαγωγών.



Ο CFO Richard Palmer σημείωσε ότι η ισχυρή απόδοση του ομίλου Stellantis, οφείλεται στις ενισχυμένες πωλήσεις αυτοκινήτων με υψηλό περιθώριο κέρδους, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Η εταιρεία αναπτύσσει επίσης μια φιλόδοξη στρατηγική που μπορεί να διπλασιάσει τα ετήσια έσοδα της μέχρι το 2030. Μέχρι αυτή τη στιγμή, η Stellantis στοχεύει να μετατρέψει τη γκάμα της από συμβατικά αυτοκίνητα με κινητήρα καύσης σε EV.

«Είμαστε μπροστά από την Tesla στην Ευρώπη στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων και όχι μακριά από τη Volkswagen», σημείωσε ο Palmer, σύμφωνα με το Automotive News.

Η Stellantis δεν έχει δημοσιεύσει χωριστά τα στοιχεία για τα BEV. Η εταιρεία σημείωσε, ωστόσο, ότι η γκάμα ηλεκτρικών και ηλεκτροκίνητων οχημάτων της έχει καλές επιδόσεις στην Ευρώπη.

«Το Fiat New 500 ήταν το νούμερο ένα σε πωλήσεις BEV στη Γερμανία και την Ιταλία και το Peugeot e-208 ήταν το BEV με τις περισσότερες πωλήσεις στη Γαλλία. Το Jeep Compass και το Renegade ήταν το νούμερο ένα και το νούμερο δύο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις LEV στην Ιταλία»,

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Carlos Tavares τόνισε επίσης ότι η Stellantis «παρέχει μια εξαιρετική απόδοση και εκτελεί την τολμηρή στρατηγική ηλεκτροκίνησης», προσθέτοντας ότι «Διαμορφώνουμε τη Stellantis σε μια εταιρεία τεχνολογίας βιώσιμης κινητικότητας που είναι κατάλληλη για το μέλλον».

Αναμένεται και η είσοδος της Stellantis στην αγορά των πλήρως ηλεκτρικό pickup truck. «Το Ram 1500 BEV έρχεται στην αγορά των hot pickup το 2024. Σύμφωνα με τον εσωτερικό μας δείκτη απόδοσης, το Ram 1500 μας θα ξεπεράσει όλους τους ανταγωνιστές στα χαρακτηριστικά που ενδιαφέρουν οι πελάτες: αυτονομία, ρυμούλκηση, ωφέλιμο φορτίο και χρόνος φόρτισης. Είναι χτισμένο πάνω στη νέα μας αρχιτεκτονική STLA Frame, σχεδιασμένο ειδικά για ηλεκτρικά οχήματα πλήρους μεγέθους».

«Μην έχετε καμία αμφιβολία, θα φέρουμε το καλύτερο ηλεκτρικό φορτηγό στην κατηγορία πλήρους μεγέθους και η Ram θα συνεχίσει να παρέχει πλήρως ηλεκτρισμένες λύσεις στην πλειονότητα της κατηγορίας της έως το 2025 και ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο ηλεκτροκίνητων λύσεων για όλες τις κατηγορίες της το αργότερο 2030», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος, σημειώνοντας επίσης ότι η Stellantis «θα φτάσει τα επόμενα δύο χρόνια την Tesla».

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v