McLaren Artura Trophy Racecar: Υπέροχο αγωνιστικό αυτοκίνητο

Η McLaren Automotiveανακοίνωσε το McLaren Trophy, ένα νέο αγωνιστικό πρωτάθλημα σχεδιασμένο να προκαλεί και να αναδεικνύει τις τεχνολογικές εξελίξεις σε πίστες της Ευρώπης.
McLaren Artura Trophy Racecar: Υπέροχο αγωνιστικό αυτοκίνητο

Η McLaren Automotive, κατασκευάστρια εταιρεία πολυτελών υπεραυτοκίνητων, ανακοίνωσε το McLaren Trophy, ένα νέο αγωνιστικό πρωτάθλημα σχεδιασμένο να προκαλεί και να αναδεικνύει τις τεχνολογικές εξελίξεις σε μερικές από τις καλύτερες αγωνιστικές πίστες της Ευρώπης.

Το νέο αγωνιστικό πρωτάθλημα θα κάνει το ντεμπούτο της το 2023.

Η McLaren Automotive έχει εδραιωθεί ως η πρώτη δύναμη στους αγώνες GT, με τις 720S GT3 και 570S GT4 - η τελευταία σύντομα θα αντικατασταθεί από τη νέα Artura GT4. Η Artura θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το νέο πρωτάθλημα supercar για επαγγελματίες και ερασιτέχνες οδηγούς.



Ολοκαίνουργιο αγωνιστικό αυτοκίνητο Artura Trophy

Στην καρδιά του McLaren Trophy βρίσκεται το ολοκαίνουργιο αγωνιστικό αυτοκίνητο Artura Trophy. Βασίζεται στην Artura GT4 αλλά είναι απαλλαγμένο από τους κανονισμούς Ισοζύγιο Ισχύος (BoP). Παρέχει το πλεονέκτημα των βελτιωμένων επιπέδων ισχύος και μείωση των χρόνων γύρου.

Η Artura Trophy μοιράζεται επίσης πολλά μέρη με το εξαιρετικά αναγνωρισμένο αυτοκίνητο δρόμου McLaren Artura, συμπεριλαμβανομένου του McLaren Carbon Lightweight Architecture (MCLA) που εξασφαλίζει υψηλά επίπεδα ακαμψίας και ασφάλειας, σημειώνει η εταιρεία στην επίσημη ανακοίνωση της.

Ο ολοκαίνουργιος κινητήρας V6 twin turbo 120 μοιρών - απαλλαγμένος από τους κανονισμούς BoP, προσφέρει 585 ίππους στη McLaren Artura Trophy και παρέχει εντυπωσιακά γρήγορη επιτάχυνση. Με όλο το βάρος BoP, να έχει αφαιρεθεί και ένα βελτιωμένο αεροδυναμικό πακέτο - το οποίο περιλαμβάνει ένα μπόιλερ υψηλής πίεσης - είναι εξαιρετικά ευέλικτη και στις στροφές χαμηλής και υψηλής ταχύτητας. Ένα βελτιωμένο σύστημα εξάτμισης συμβάλει στη παραγωγή εντυπωσιακού ήχου που ταιριάζει στο πανάκριβο αυτοκίνητο.

Σε αντίθεση με το αυτοκίνητο δρόμου, η McLaren Artura Trophy θα κινείται μόνο με την ενέργεια που παράγει ο κινητήρας εσωτερικής καύσης για να έχει την δυνατότητα ο οδηγός να προσαρμόσει  εύκολα το λογισμικό διαχείρισης του κινητήρα και να αλλάξει το αεροδυναμικό πακέτο. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί επίσης να συμμετέχουν σε αγώνες αγώνων GT4 χωρίς να χρειάζεται να αγοράσουν οι ιδιοκτήτες νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο.

"Πραγματικά ανυπομονώ να δω το νέο αυτοκίνητο Artura Trophy σε δράση. Από την εμπειρία μου τόσο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό όσο και στη McLaren, πιστεύω ειλικρινά ότι αυτό είναι ένα υπέροχο αγωνιστικό αυτοκίνητο και ένα τεράστιο βήμα σε σχέση με οτιδήποτε έχουμε δημιουργήσει ποτέ στο παρελθόν για αυτό το είδος πρωταθλήματος. Δεν υπάρχει τίποτα που να προσφέρει την ίδια προοπτική σε επίδοξους ή επαγγελματίες και ερασιτέχνες οδηγούς GT και ήδη είχαμε τεράστιο ενδιαφέρον τόσο για το νέο αυτοκίνητο όσο και για το πρωτάθλημα." Ian Morgan, Διευθυντής Motorsport, McLaren Automotive

Premium εμπειρία paddock

Ενώ η δράση εντός πίστας αναμένεται να είναι έντονα ανταγωνιστική, οι οδηγοί της McLaren Trophy θα απολαμβάνουν ένα χαλαρό και κοινωνικό περιβάλλον paddock προωθώντας τη συμμετοχή τους στην οικογένεια McLaren.

Σε αυτό περιλαμβάνεται μια υπηρεσία McLaren Concierge που στοχεύει στην παροχή μιας απρόσκοπτης εμπειρίας, συμπεριλαμβανομένων των κρατήσεων σε ξενοδοχεία και των μεταφορών, διασφαλίζοντας ότι η εστίαση του οδηγού είναι αποκλειστικά στην απόδοσή τους στην πίστα.

Κεντρικό σημείο της προσπάθειας είναι το αγωνιστικό κέντρο της McLaren, το οποίο εμπνέεται από την ομάδα της McLaren Formula 1, όπου οι οδηγοί μπορούν να διασκεδάσουν με τους φίλους τους, την οικογένεια τους, τους χορηγούς και τους διευθυντές ομάδων, να φιλοξενήσουν συναντήσεις ή απλά να χαλαρώσουν. Οι αγωνιζόμενοι θα επωφεληθούν επίσης από το περιβάλλον των αγωνιστικών paddock που βιώνουν οι λίγοι τυχεροί που αγωνίζονται για τη McLaren.

Η εναρκτήρια σεζόν McLaren Trophy θα περιλαμβάνει πέντε αγώνες σε εμβληματικές πίστες Grand Prix, συμπεριλαμβανομένων των Paul Ricard, Hockenheim, Barcelona, ​​και του διάσημου αγώνα Spa 24 Hour.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v