Αυτό είναι το πρώτο SUV στην Ευρώπη

Το νέο Hyundai Tuscon βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων στην Ευρώπη, με περισσότερα από 15 χιλιάδες οχήματα.
Αυτό είναι το πρώτο SUV στην Ευρώπη

Η τέταρτη γενιά του Hyundai Tuscon είναι πλέον ηγέτης στην κατηγορία των compact SUV στην Ευρώπη. Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η JATO Dynamics από 27 ευρωπαϊκές χώρες, το εξαιρετικό SUV με τις σχεδιαστικές και τεχνολογικές καινοτομίες, στο 1ο τρίμηνο του 2022 σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων και αποτελεί αυτή τη στιγμή το compact SUV με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη, έχοντας διαθέσει 15.806 οχήματα.

Το 2021, το best seller της Hyundai Motor ήταν στην κορυφή για άλλη μια φορά, με 152.257 οχήματα. Μετά το πρώτο του λανσάρισμα το 2004, έχουν διατεθεί συνολικά 1,4 εκατομμύρια οχήματα TUCSON στην ευρωπαϊκή αγορά.

Παγκόσμιο best-seller SUV

Εξετάζοντας τις παγκόσμιες πωλήσεις, ο αριθμός αυτός ανεβαίνει στα επτά (7) εκατομμύρια οχήματα, γεγονός που καθιστά το SUV με την μοντέρνα σχεδίαση, παγκόσμιο best-seller SUV της εταιρείας.

«Πετυχαίνοντας ρεκόρ πωλήσεων το 2021, το Tuscon έχει προχωρήσει τώρα ένα βήμα παραπέρα φτάνοντας στην κορυφή της κατηγορίας των compact SUV όσον αφορά στις νέες ταξινομήσεις στην Ευρώπη τους πρώτους τρεις μήνες του 2022», δήλωσε ο κ. Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product της Hyundai Motor Europe. «Με την τολμηρή σχεδίαση, την καινοτόμο τεχνολογία και τα προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας του Tuscon, είμαστε βέβαιοι ότι το best seller μας θα συνεχίσει να είναι σταθερά αγαπημένο όχημα των πελατών στην Ευρώπη».

Η μεγαλύτερη υβριδική/εξηλεκτρισμένη γκάμα στην αγορά

Το Tuscon προσφέρει την ευρύτερη γκάμα εξηλεκτρισμένων κινητήρων στην κατηγορία του με :

• 48V Hybrid Turbo βενζίνης 1.6 150 ίππων και 180 ίππων, σε εξηλεκτρισμένα κιβώτια iMT και αυτόματο 7-DCT με πλήκτρα.

• 48V Hybrid Diesel 1.6 136 ίππων ομοίως με iMT και αυτόματο 7-DCT με πλήκτρα.

• Full Hybrid Turbo 1.6 230 ίππων αυτόματο.

• Plug-in Hybrid Turbo 1.6 265 ίππων αυτόματο.

Είναι ένα από τα έξι μοντέλα της Hyundai που παράγονται στα ευρωπαϊκά εργοστάσια της εταιρείας. Το 2021, τα οχήματα που παράχθηκαν στην Ευρώπη αποτέλεσαν το 72% των συνολικών πωλήσεων της Hyundai στην Ευρώπη.Κατασκευάζεται στην Τσεχία

Το Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) στο Nošovice της Τσεχίας είναι ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής στην Ευρώπη, αποτελεί το πρώτο εργοστάσιο της εταιρείας που τροφοδοτείται 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και διαθέτει παραγωγική δυνατότητα 350.000 οχημάτων ετησίως. Εκτός από το Tuscon, η HMMC παράγει επίσης τα i30, i30 N και KONA Electric για την ευρωπαϊκή αγορά. Επιπλέον, η HMMC κατασκευάζει σχεδόν κάθε διαθέσιμο τύπο κινητήρων. Με αυτόν τον τρόπο, η Hyundai αυξάνει τη δέσμευσή της και υπογραμμίζει τη σημασία της Ευρώπης στη συνολική επιχειρηματική της στρατηγική.

"Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022" για την Ελλάδα

Πολλαπλές ευρωπαϊκές διακρίσεις για το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022» για την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το 2021, το Tuscon συγκέντρωσε 18 διακρίσεις σε όλη την Ευρώπη.

Tα περισσότερα βραβεία επαίνεσαν το μοντέλο ως ένα ισχυρό compact SUV και ένα αυτοκίνητο που ανταποκρίνεται στις καθημερινές οικογενειακές ανάγκες, αρκετές βεβαίως από αυτές τις διακρίσεις αφορούσαν στον ιδιαίτερα τιμητικό τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς».

To Tuscon ανακηρύχθηκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022» στην Ελλάδα, καθώς και από το περιοδικό Carbuyer και DieselCar & EcoCar στο Ηνωμένο Βασίλειο έχοντας εισάγει τόσο στη Hyundai όσο και στην κατηγορία του σχεδιαστικές και τεχνολογικές καινοτομίες, συνδεσιμότητας, άνεσης και ασφάλειας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v