ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford λανσάρει τα πιο άνετα καθίσματα για την σπορ οδήγηση

Τα νέα καθίσματα της Ford είναι ό,τι πρέπει για την υγεία της σπονδυλικής στήλης του οδηγού.

Η Ford λανσάρει τα πιο άνετα καθίσματα για την σπορ οδήγηση

Η Ford είναι ηγέτης στον τομέα της οδηγοκεντρικής προσέγγισης του αυτοκινήτου. Από την πρώτη στιγμή που θα καθίσεις στο κάθισμα του οδηγού, νοιώθεις την οδηγοκεντρική κατεύθυνση του αυτοκινήτου που σχεδίασαν τα ειδικευμένα τμήματα της φίρμας. Το αγωνιστικό DNA δηλώνει παρόν μόλις κυλήσουν οι ρόδες του αυτοκινήτου, ενώ η τεχνική της μάρκας επιβεβαιώνεται στις στροφές.

Γιατί τα σπορ αυτοκίνητα να υπολείπονται σε άνεση;

Τα φιλικά για τη σπονδυλική σας στήλη σπορ καθίσματα του Puma ST δίνουν τη λύση. Καθίσματα της Ford Performance για το Puma ST, εγκεκριμένα από έναν κορυφαίο οργανισμό που ασχολείται με την υγεία της σπονδυλικής στήλης.

Τα εξελιγμένα από την ίδια την μάρκα, ρυθμιζόμενα καθίσματα 14 κατευθύνσεων υποστηρίζουν τους ενθουσιώδεις οδηγούς και προσαρμόζονται στο σωματότυπο των επιβατών – συμβάλλοντας ώστε οι σπορ εμπειρίες οδήγησης των μοντέλων ST να καταστούν ακόμα πιο προσιτές .

Νέα καθίσματα διατίθενται επίσης για τα μοντέλα Focus ST και Fiesta ST, καθώς η εταιρεία βλέπει άνοδο στη ζήτηση για τις σπορ εκδόσεις ST και ST-Line.Θυσίες

Στο παρελθόν, η ιδιοκτησία ενός σπορ αυτοκινήτου μεταφράζονταν σε θυσίες, ως ένα βαθμό, στην άνεση στο ταξίδι υπέρ μιας πιο σταθερής και «σφικτής» οδικής συμπεριφοράς που δίνει τη δυνατότητα στους λάτρεις της οδήγησης να νιώθουν καλύτερα το δρόμο.

Εδώ και αρκετό καιρό, η μάρκα προσφέρει τεχνολογίες, όπως εξελιγμένες αναρτήσεις και προσαρμοζόμενα σπορ καθίσματα με κορυφαία στήριξη για το σώμα, που καθιστούν τα μοντέλα επιδόσεων της μάρκας εξίσου άνετα και διασκεδαστικά στην οδήγηση – αλλά και ακόμα πιο προσιτά σε περισσότερους οδηγούς ως προς τη δυναμική συμπεριφορά που προσφέρουν.

Η υγεία της σπονδυλικής στήλης

Τώρα, η εταιρεία προχωρά ένα βήμα παρακάτω προάγοντας την παρεχόμενη άνεση των καθισμάτων υψηλών επιδόσεων στο επόμενο επίπεδο, παρουσιάζοντας τα εμπρός καθίσματα – που έχουν εξελιχθεί εσωτερικά – για το Puma ST. Μάλιστα, τα καθίσματα αυτά είναι πιστοποιημένα από τον κορυφαίο οργανισμό υγείας της σπονδυλικής στήλης Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR), στο πλαίσιο της καμπάνιας για Πιο Υγιείς Πλάτες.

Ένας καθοριστικός παράγοντας για την επίτευξη της πιστοποίησης AGR είναι ότι τα καθίσματα μπορούν να ρυθμίζονται σε 14 κατευθύνσεις, για μέγιστη άνεση και στήριξη, ώστε να ταιριάζουν με το σωματότυπο των επιβατών – αντί ο επιβάτης να προσαρμόζει τη θέση τους στο κάθισμα.

«Οι οδηγοί μπορούν να απολαύσουν στο μέγιστο βαθμό τη δυναμική συμπεριφορά του εξαιρετικά ευέλικτου Puma ST εάν μπορούν να νιώσουν άνετα. Γι’ αυτό σχεδιάσαμε τα νέα μας καθίσματα έχοντας κατά νου την πιστοποίηση AGR από τη πρώτη κιόλας ημέρα» δήλωσε ο  Michael Janzen, supervisor, Seats Application, Ford Ευρώπης. «Οι μηχανικοί της Ford Performance περνάμε περισσότερο χρόνο από όλους στο κάθισμα του οδηγού, γι’ αυτό γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πόσο σημαντική είναι η θέση οδήγησης τόσο για την οδηγική απόλαυση όσο και για να μη νιώθετε καταπονημένοι στο τέλος ενός ταξιδιού.»

Προϊόντα φιλικά προς την πλάτη

Η πιστοποίηση AGR απονέμεται από μία ανεξάρτητη επιτροπή ειδικών από διάφορους ιατρικούς κλάδους, που έχουν δεσμευτεί να βοηθούν τους πελάτες να επιλέγουν προϊόντα φιλικά προς την πλάτη. Ο πόνος χαμηλά στην πλάτη είναι η κύρια αιτία αναπηρίας σε όλο τον κόσμο, και σε σχετική έρευνα διαπιστώθηκε ότι το 63% των οδηγών υπέφεραν από πόνους στην πλάτη που επηρέαζαν τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Πλέον της τυπικής ρύθμισης του καθίσματος εμπρός/πίσω και της αντίστοιχης για τη γωνία της πλάτης - που περιλαμβάνει το εμπνευσμένο από τους αγώνες ενσωματωμένο προσκέφαλο - οι επιβάτες του Puma ST μπορούν επίσης να ρυθμίζουν την προέκταση του μαξιλαριού της έδρας του καθίσματος καθώς και τη γωνία του, σύμφωνα με τη προτιμώμενη θέση οδήγησης.Ρύθμιση οσφυϊκής υποστήριξης

Επίσης, προσφέρεται η δυνατότητα ρύθμισης του ύψους του καθίσματος, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ψηλότερους οδηγούς, καθώς τους επιτρέπει να κάθονται άνετα στη χαμηλότερη, πιο όρθια θέση που συχνά προτιμούν οι πιο ενθουσιώδεις. Η ρύθμιση οσφυϊκής υποστήριξης τεσσάρων κατευθύνσεων ελέγχεται ηλεκτρονικά από έναν διακόπτη στο πλάι του καθίσματος.

Οι μηχανικοί πειραματίστηκαν με διαφορετικά αφρώδη υλικά, επενδύσεις και δομικά σχέδια, προκειμένου να βρουν τη σωστή ισορροπία άνεσης στα ταξίδια και την καθημερινή οδήγηση, αλλά και τη δέουσα υποστήριξη για το σώμα για την ολοκλήρωση της οδηγικής εμπειρίας του Puma ST.

Προσομοιώνουν πραγματικές συνθήκες

Δέκα πρωτότυπα δοκιμάστηκαν σε πίστες δοκιμών της Ford – που προσομοιώνουν πραγματικές συνθήκες και επιφάνειες που συναντά κανείς σε όλο τον κόσμο – αλλά και σε δημόσιους δρόμους. Οι δοκιμές αντοχής διεξήχθησαν επίσης χρησιμοποιώντας το Robutt, ένα ρομποτικό προσομοιωτή που αναπαραγάγει τη χρήση ενός καθίσματος σε ορίζοντα δεκαετίας σε μόλις τρεις ημέρες, καθώς κάθεται, αναπηδά και στριφογυρίζει σε αυτό 7.500 φορές.

Τα νέα καθίσματα – που διατίθενται και για τα μοντέλα Focus ST  και Fiesta ST – είναι φινιρισμένα με την premium ταπετσαρία Sensico – ένα vegan υλικό που αντιγράφει την πολυτελή εμφάνιση, αίσθηση, αντοχή και ευκολία καθαρισμού του δέρματος.

Ζήτηση για σπορ εκδόσεις

Σύμφωνα με στοιχεία, τα σπορ μοντέλα ST και τις εμπνευσμένες από αυτή εκδόσεις ST-Line 4 αντιπροσώπευαν σχεδόν το ήμισυ (44%) των πωλήσεων Puma, Focus και Fiesta το 2021. Τα στοιχεία της Ford δείχνουν επίσης ότι η ζήτηση για σπορ εκδόσεις είναι σε άνοδο, με το συνολικό αριθμό των μοντέλων Fiesta ST και ST-Line που πουλήθηκαν στην Ευρώπη να αυξάνεται από 25% το 2019 σε 34% το 2021.

Αναβαθμισμένο με την προηγμένη σουίτα τεχνολογιών Sports Technologies που περιλαμβάνει ένα προαιρετικό μπλοκέ διαφορικό, τα πατενταρισμένα ελατήρια ανακατανομής πλευρικών φορτίων καθώς και επιλέξιμα Προφίλ Οδήγησης, το Puma ST των 200 ίππων είναι το πρώτο SUV της Ford στην Ευρώπη με την υπογραφή της Ford Performance το οποίο εξελίχθηκε με στόχο να συνδυάζει την σπορ οδηγική εμπειρία με την άνεση και την ευελιξία ενός SUV.

Ανταποκρίνονται σε πραγματικό χρόνο

Τα νέα καθίσματα αποτελούν μέρος μιας σειράς προηγμένων τεχνολογιών που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν την οδηγική άνεση. Για παράδειγμα, η προσαρμοζόμενη ανάρτηση MagneRide που διατίθεται στην Mustang – και προσφέρεται στάνταρ στην αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E GT 7 – ελέγχει ηλεκτρονικά τo μαγνητοροϊκό υγρό μέσα στα αμορτισέρ, ώστε τα τελευταία να ανταποκρίνονται σε πραγματικό χρόνο στις μεταβαλλόμενες συνθήκες του δρόμου για μεγαλύτερη άνεση και άμεση απόκριση.

Η οδηγοκεντρική μάρκα εκτιμά ότι θα συνεχίσει να προσφέρει καθίσματα με πιστοποίηση AGR για τους πελάτες επιβατικών μοντέλων καθώς προχωρά σε τολμηρά βήματα προς ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον στην Ευρώπη. Η εταιρεία πρόσφατα ανακοίνωσε τα σχέδιά της να παρουσιάσει μία νέα γενιά επτά, αμιγώς ηλεκτρικών και πλήρως συνδεδεμένων επιβατικών και van οχημάτων μέχρι το 2024.

Προσφέρει επίσης αυτή τη στιγμή ρυθμιζόμενα καθίσματα 18 κατευθύνσεων με πιστοποίηση AGR για τα μοντέλα Focus, Galaxy και S MAX.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v