Mοναδικές εμπειρίες ήχου στα μελλοντικά Renault

Η γαλλική εταιρεία συνεργάζεται με τον τιτάνα της ηλεκτρονικής μουσικής Jean-Michel Jarre απογειώνοντας την εμπειρία του ήχου στα μοντέλα της.
Mοναδικές εμπειρίες ήχου στα μελλοντικά Renault

Η Renault και ο Jean-Michel Jarre ενώνουν τις δυνάμεις τους για να περιγράψουν τους στόχους της συνεργασίας τους, να κάνουν τα αυτοκίνητα χώρο για μοναδικές εμπειρίες ήχου.

Μαζί, παρουσιάζουν τα "Sonic Roads" και "Sound Bubbles" που θα εμφανίζονται στα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της Renault.

Η VivaTech είναι εκεί όπου η Renault θα παρουσιάσει το καινοτόμο νέο πρωτότυπο αυτοκίνητο - Scénic Vision: ένας οραματικός πρόδρομος όσον αφορά τη βιώσιμη ανάπτυξη και την τεχνολογία αυτοκινήτου.

Η Renault περιγράφει τον κύριο στόχο της συνεργασίας της με τον Jean-Michel Jarre, Γάλλο καλλιτέχνη και παγκοσμίου φήμης μηχανικό ήχου.



΄΄Τα αυτοκίνητα είναι υπέροχοι χώροι στους οποίους μπορούμε να δημιουργήσουμε συνέργειες μεταξύ της τεχνολογίας και του περιβάλλοντος. Η Renault είναι ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων που αλλάζει γρήγορα και πραγματικά επιθυμεί να ενσωματώσει όλες μου τις δεξιότητες ως μηχανικός ήχου σε αυτόν τον κόσμο των μυριάδων ηχητικών εμπειριών.΄΄ Jean-Michel Jarre, καλλιτέχνης και ηχολήπτης.

Ο Jean-Michel Jarre ενώνει τη Renault στη μηχανική ακουστική για να αναπτύξει την ηχητική εμπειρία των μελλοντικών ηλεκτρικών μοντέλων της μάρκας. Η συνεργασία τους περιστρέφεται γύρω από τρεις βασικούς τομείς.

Η τεχνολογία «Less is More» ενσωματωμένη στο πρωτότυπο αυτοκίνητο Scénic Vision αντανακλά τη φιλοδοξία της Renault να σχεδιάσει ένα εξαιρετικό ηχοσύστημα χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν λιγότερα εξαρτήματα. Μια βιώσιμη τεχνολογική προσέγγιση προς όφελος των επιβατών και της εμπειρίας στο αυτοκίνητο. Αυτή η επιθυμία αναβάθμισε τον σχεδιασμό του ηχητικού τοπίου για το Scénic Vision, το οποίο έχει λιγότερα ηχεία μέσα στο αυτοκίνητο. Ένα καινοτόμο ηχοσύστημα διαθέτει ηχεία μεσαίου μπάσου που βρίσκονται σε κάθε πόρτα και ειδικά ηχεία εγκατεστημένα σε κάθε προσκέφαλο. Οι επιβάτες επωφελούνται έτσι από την επαυξημένη, καθηλωτική, υψηλής ποιότητας ακουστική που είναι ειδικά διαμορφωμένη για κάθε επιβάτη.

Με τα ηλεκτρικά οχήματα να ανθούν, τώρα είναι η ώρα να ξανασκεφτούμε τον ήχο, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Αναθέτοντας στον Jean-Michel Jarre τη νέα ηχητική υπογραφή των ηλεκτρικών μοντέλων της, οι ομάδες της Renault μπορούν να αξιοποιήσουν το πλήρες φάσμα της τεχνογνωσίας και της δημιουργικότητας του καλλιτέχνη. Η ηχητική υπογραφή καλύπτει μια σειρά χαρακτηριστικών: τη σειρά καλωσορίσματος κατά την είσοδο στο όχημα, ολόκληρο το ηχοσύστημα (εξαρτήματα, τοποθεσία, αλγόριθμοι), καθώς και τον ήχο που εκπέμπουν τα ηλεκτρικά οχήματα όταν τρέχουν κάτω από 30 χλμ./ώρα για να προειδοποιούν τους πεζούς.



Τέλος, ο Jean-Michel Jarre θα προσφέρει καλλιτεχνική εικόνα για τον πρώτο αλγόριθμο του καινοτόμου Sonic Road της Renault. Αυτή η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας υπηρεσία της Renault θα προσφέρει στους επιβάτες το ιδανικό soundtrack που βασίζεται τόσο στις μουσικές προτιμήσεις του οδηγού όσο και στις πληροφορίες σχετικά με τα συμφραζόμενα: μέρη, τοπία, καιρός ή ακόμα και ώρα της ημέρας. Ως ερευνητής και μουσικός, ο Jean-Michel Jarre έχει επινοήσει έναν τρόπο αντιστοίχισης των δεδομένων που εντοπίζονται από το αυτοκίνητο με το μουσικό περιεχόμενο (μουσική, podcast, ειδήσεις…). Μια ολοκαίνουργια εμπειρία για όλους τους επιβάτες που θα ενισχύσει την αίσθηση ότι βυθίζονται πλήρως στο περιβάλλον.

Η Renault και ο Jean-Michel Jarre έχουν υπογράψει συνεργασία για τουλάχιστον τρία χρόνια. Οι καρποί της συνεργασίας τους αναμένεται να εμφανιστούν στα μελλοντικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα (EV) της μάρκας. Ωστόσο, η δουλειά του Jean-Michel Jarre είναι ήδη παρούσα στη γκάμα της Renault καθώς ηγήθηκε της καλλιτεχνικής διεύθυνσης για τα συστήματα ήχου στο Megane E-TECH Harman Kardon και σε όλα τα μελλοντικά μοντέλα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v