H Suzuki φροντίζει για την σωτηρία του περιβάλλοντος

Η ιαπωνική μάρκα αναπτύσσει τεχνολογίες για την επαναχρησιμοποίηση μικρών μπαταριών ιόντων – λιθίου από οχήματα προς απόσυρση.
H Suzuki φροντίζει για την σωτηρία του περιβάλλοντος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Suzuki για μια ακόμη φορά αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή της στο ΄΄Περιβαλλοντικό Όραμα 2050΄΄ που έχει θέσει για την προστασία της ατμόσφαιρας, την εξοικονόμηση των υδάτινων και συνολικών πόρων καθώς και την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος από τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ιαπωνική μάρκα ανέπτυξε μια καινοτόμο τεχνολογία για την επαναχρησιμοποίηση μικρών μπαταριών ιόντων - λιθίου με στόχο τη φωταγώγηση των δρόμων της Ιαπωνίας με ηλικιακή ενέργεια.



Συλλέγονται οι μπαταρίες

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της μη κερδοσκοπικής της δραστηριότητας, συλλέγονται οι λειτουργικές μπαταρίες ιόντων - λιθίου, από τα οχήματα τα οποία οδηγούνται προς απόσυρση, και στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για την τροφοδότηση φωτισμού των δρόμων της Ιαπωνίας.

Η νέα τεχνολογία που αναπτύχθηκε θα ανοίξει το δρόμο για την αποτελεσματική επαναχρησιμοποίηση μικρών μπαταριών ιόντων λιθίου, η παραγωγή των οποίων αναμένεται να αυξηθεί στο μέλλον, ενισχύοντας την κυκλική οικονομία.

Η ιαπωνική μάρκα σκοπεύει να δημοσιοποιήσει την πρωτοποριακή της τεχνολογία έτσι ώστε πάνω σε αυτή την πατέντα να δημιουργηθούν και άλλες νέες τεχνολογίες που θα συνεισφέρουν στην ανάπτυξη μιας βιώσιμης κοινωνίας.



Suzuki Green

Η συνέχεια στην οικολογική δραστηριότητα της Suzuki δίνεται βάσει του προγράμματος Suzuki Green, που υπαγορεύει την περιβαλλοντολογική πολιτική, τις τεχνολογίες και τις δράσεις που θα πραγματοποιήσει η εταιρεία με σκοπό να μειώσει περεταίρω το ενεργειακό αποτύπωμά της στον πλανήτη.

Με βάση το «Περιβαλλοντολογικό Πλάνο Suzuki 2015» η εταιρεία στρέφει τη φιλοσοφία και την πολιτική εξέλιξής της, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, προκειμένου να παραδοθεί στις επόμενες γενιές ένας καθαρός πλανήτης.

Μείωση της θερμοκρασίας του πλανήτη

Το ΄΄Περιβαλλοντολογικό Πλάνο Suzuki 2015΄΄ έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή σε όλες τις εταιρικές δομές της εταιρείας, δίνοντας ιδιαίτερη βάση σε κομβικούς τομείς όπως:

-        Μείωση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη, μέσω της κατασκευής οχημάτων με κορυφαία, στην κατηγορία τους, απόδοση και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων CO2, αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας στην παραγωγή και κάθε μορφή εργασίας της εταιρείας.

-        Προώθηση της διατήρησης ενός καθαρού περιβάλλοντος, μικραίνοντας «πάση θυσία» την επίπτωση της λειτουργίας της εταιρείας στο περιβάλλον, με τη μείωση των εκπομπών ρύπων και βλαβερών ουσιών. Η εταιρεία φροντίζει να είναι απόλυτα συμβατή με όλες τις περιβαλλοντολογικές νομοθεσίες και κανονισμούς, κάνοντας παράλληλα και το επιπλέον βήμα θέτοντας η ίδια ακόμα υψηλότερους στόχους.

-        Δίνοντας έμφαση στο τρίπτυχο Μείωση - Επαναχρησιμοποίηση - Ανακύκλωση, δηλαδή τα 3R (Reduce-Reuse-Recycle), ελαχιστοποιώντας τα απορρίμματα της παραγωγικής διαδικασίας χάρη στη μείωση δαπάνης των πόρων και συνεχώς συμβάλλοντας στις προσπάθειες ανακύκλωσης, όπως επιτάσσεται στις σύγχρονες κοινωνίες.

Όλα τα αυτοκίνητα της Suzuki είναι κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτουν όλες σας τις απαιτήσεις. Ο στόχος της μάρκας είναι να πετύχει την τέλεια ισορροπία μεταξύ απόδοσης, ποιότητας, ασφάλειας, χαμηλής εκπομπής CO2 και κατανάλωσης, ανακοίνωσε η ιαπωνική μάρκα που διακρίνεται για την αξιοπιστία των μοντέλων της.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v