Η Ford συμβάλει στην ανάπτυξη των τεχνολογιών μηδενικού άνθρακα

H εταιρεία εργάζεται σκληρά για να πετύχει την παγκόσμια ανθρακική ουδετερότητα μέχρι το 2050.
Η Ford συμβάλει στην ανάπτυξη των τεχνολογιών μηδενικού άνθρακα

Η Ford, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, θα προωθήσει με την αγοραστική της δύναμη αναδυόμενες καθαρές τεχνολογίες ως μέρος του First Movers Coalition. Ως ιδρυτικό μέλος του νέου τομέα αλουμινίου του συνασπισμού, η Ford δεσμεύεται ότι τουλάχιστον το 10% των αγορών της σε πρωτογενές αλουμίνιο θα έχουν μηδενικές εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2030. Εργάζεται για την επίτευξη της ανθρακικής ουδετερότητας παγκοσμίως το αργότερο μέχρι το 2050 και αναπτύσσει μία αλυσίδα εφοδιασμού για πράσινο χάλυβα και αλουμίνιο που υποστηρίζει τις δεσμεύσεις της εταιρείας στη βιωσιμότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Ford Motor Company ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στο First Movers Coalition, μία παγκόσμια πρωτοβουλία για την αξιοποίηση της αγοραστικής δύναμης και των αλυσίδων εφοδιασμού με σκοπό τη δημιουργία πρώιμων αγορών για καινοτόμες τεχνολογίες καθαρής ενέργειας. Κατασκευάζει περισσότερα οχήματα στις ΗΠΑ και απασχολεί περισσότερους ωρομίσθιους εργάτες στην Αμερική από οποιαδήποτε άλλη αυτοκινητοβιομηχανία.

Χάλυβας και αλουμίνιο σχεδόν μηδενικού άνθρακα

Περισσότερες από 50 εταιρείες με συλλογική αξία αγοράς περίπου 8,5 τρις $ σε πέντε ηπείρους απαρτίζουν τώρα τον συνασπισμό για να βοηθήσουν στην εμπορευματοποίηση των τεχνολογιών μηδενικού άνθρακα. Από την πλευρά της, η μάρκα δεσμεύεται να αγοράσει χάλυβα και αλουμίνιο σχεδόν μηδενικού άνθρακα σε ποσοστό τουλάχιστον 10% μέχρι το 2030. Η εταιρεία εργάζεται προκειμένου να πετύχει ουδετερότητα άνθρακα σε όλο τον κόσμο σε επίπεδο οχημάτων, λειτουργιών καθώς και στην εφοδιαστική της αλυσίδα, το αργότερο μέχρι το 2050 και να πετύχει ενδιάμεσους στόχους βασισμένους σε επιστημονικά δεδομένα μέχρι το 2035.

Για να είναι ανταγωνιστική και για να επιτύχει τους στόχους της σε μία νέα εποχή ηλεκτρικών και συνδεδεμένων οχημάτων, η μάρκα σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 50 δις δολάρια παγκοσμίως από το 2022 μέχρι το 2026 προκειμένου να αναπτύξει ηλεκτρικά οχήματα και τις μπαταρίες που τα τροφοδοτούν. Οι επενδύσεις αυτές θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα αναπτύξουν μία αλυσίδα εφοδιασμού που υποστηρίζει τις δεσμεύσεις της Ford για τη βιωσιμότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.



Παραγωγή ανακυκλωμένου αλουμινίου

Ήδη ανακυκλώνει μέχρι 9 εκατομμύρια κιλά αλουμινίου κάθε μήνα στις εγκαταστάσεις της στο Dearborn Stamping, στο Kentucky Truck και στο Buffalo Stamping. Η παραγωγή ανακυκλωμένου αλουμινίου χρειάζεται περίπου μόνο το 5% της ενέργειας που απαιτείται για την κατασκευή νέου, σύμφωνα με την Ένωση Αλουμινίου.

Με επικεφαλής το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ο συνασπισμός First Movers Coalition στοχεύει στους κλάδους του αλουμινίου, της αεροπλοΐας, των χημικών, του σκυροδέματος, των μεταφορών, του χάλυβα και των φορτηγών οχημάτων που ευθύνονται για το 30% των παγκόσμιων εκπομπών ρύπων – ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί σε πάνω από 50% μέχρι τα μέσα του αιώνα χωρίς να συντελεστή επείγουσα πρόοδος σε καινοτομίες καθαρών τεχνολογιών. Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το αλουμίνιο αντιπροσωπεύει το 2% των παγκόσμιων εκπομπών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v