Νέα Lexus RX: Δημιουργεί πιο φυσική σχέση με τον οδηγό

Αποκαλύφθηκε το 5ης γενιάς RX με πλήρως ανανεωμένα χαρακτηριστικά που επαναπροσδιορίζουν το προφίλ του.
Νέα Lexus RX: Δημιουργεί πιο φυσική σχέση με τον οδηγό

Η Lexus οδηγεί τον εξηλεκτρισμό μέσω του Lexus Electrified, εμπλουτίζοντας τη γκάμα της με τρεις νέες ηλεκτροκίνητες εκδόσεις: Hybrid Electric Υψηλών Επιδόσεων RX 500h, Plug-in Υβριδικό RX 450h+ και Hybrid Electric RX 350h. Η εξωτερική σχεδίαση “spindle body” εκφράζει δυναμισμό και κομψότητα. Νέα πλατφόρμα και δυναμικά συστήματα εξασφαλίζουν την οδηγική υπογραφή ‘Lexus Driving Signature’ που συνδυάζει άνεση, έλεγχο και αυτοπεποίθηση. Εργονομικός σχεδιασμός πιλοτηρίου ‘Tazuna’ με εστίαση στον οδηγό. Σύστημα Συνδεσιμότητας νέας γενιάς με οθόνη αφής 14”. Η τελευταία γενιά του Lexus Safety System+ προσφέρεται στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις.

Η Lexus αποκάλυψε την 5η γενιά του RX, ενός πλήρως ανανεωμένου μοντέλου, που ανοίγει ένα σημαντικό νέο κεφάλαιο για το εμβληματικό αυτό SUV.

Το πρωτοποριακό RX έχει γίνει bestseller της μάρκας τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Με περισσότερες από 3,5 εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο από το 1998 που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά – από τα οποία 300.000 στην Ευρώπη – αυτή η 5η γενιά RX είναι καθοριστική για τη μελλοντική στρατηγική της μάρκας ‘Lexus Electrified’.



Φιλοσοφία spindle

Η φίρμα έχει εξελίξει περαιτέρω τη νέα σχεδιαστική γλώσσα του νέου RX. Αυτή περιλαμβάνει ένα αμάξωμα σχήματος ατράκτου - ‘spindle body’ – που υλοποιήθηκε με την ενσωμάτωση της φιλοσοφίας spindle σε ολόκληρο το εμπρός τμήμα του οχήματος. Η ομάδα του RX άντλησε επίσης έμπνευση από την πλούσια σχεδιαστική κληρονομιά του RX. Έτσι δημιουργήθηκε ένα SUV που είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως RX, αλλά με πιο δυναμικό, κομψό και γεμάτο αυτοπεποίθηση χαρακτήρα.

Διαισθητικός έλεγχος

Στο εσωτερικό, το οδηγοκεντρικό πιλοτήριο ‘Tazuna’ εστιάζει στο να προσφέρει στον οδηγό άμεσο, διαισθητικό έλεγχο του οχήματος, σύμφωνα με την αρχή ‘χέρια στο τιμόνι, μάτια στο δρόμο’. Βελτιώνει επίσης την οδηγική εμπειρία με τη διαισθητική και «καθαρή» διάταξη, που υποστηρίζεται από μία νέα οθόνη αφής 14”.

Το νέο RX διατίθεται στην Ευρώπη σε μία γκάμα τριών διαφορετικών ηλεκτροκίνητων εκδόσεων. Στην καρδιά των προσφερόμενων εκδόσεων του μοντέλου για τη Δυτική Ευρώπη, το RX 450h+ θα μυήσει τους οδηγούς του RX στην plug-in τεχνολογία της Lexus που αποτελεί σημείο αναφοράς. Με το νέο RX 350h Hybrid Electric, η πολυτελής μάρκα εισάγει μία αποδοτική εναλλακτική λύση έναντι των χαμηλότερου κυβισμού κινητηρίων συνόλων ντίζελ και βενζίνης. Και για εκείνους τους οδηγούς που αναζητούν πιο συναρπαστικές επιδόσεις, η μάρκα παρουσιάζει το πρώτο Hybrid Electric turbo μοντέλο στην ιστορία της, το RX 500h, το οποίο συνοδεύεται από το σύστημα δυναμικού ελέγχου της μετάδοσης κίνησης DIRECT4.



Βελτιωμένη πλατφόρμα GA-K

Για να διαμορφώσει την αποκλειστική οδηγική υπογραφή ‘Lexus Driving Signature’ του νέου RX, η φίρμα βελτιστοποίησε τα θεμελιώδη στοιχεία του SUV, όπως το κέντρο βάρους, τη ροπή αδράνειας, το μειωμένο βάρος, την ακαμψία και το σύστημα μετάδοσης κίνησης για τη δημιουργία μίας πιο φυσικής σχέσης μεταξύ του αυτοκινήτου και του οδηγού. Ο χειρισμός και η απόκριση είναι αποτέλεσμα της βελτιωμένης πλατφόρμας GA-K που προσφέρει εξαιρετική ακαμψία αμαξώματος και χαμηλό κέντρο βάρους.

Αξιοποιώντας την παγκοσμίου κλάσης τεχνολογία ασφάλειας της μάρκας, το RX προσφέρει την τρίτη γενιά του Lexus Safety System+, με βελτιωμένο Pre-Collision System, νέο Proactive Driver Assist και Extended Safety Package. Το RX διαθέτει, επίσης, την τελευταία πλατφόρμα πολυμέσων με το Hey Lexus Smart Voice Assistant και το Lexus Link app.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v