Η νέα BMW X1 ανοίγει νέους δρόμους στην αυτοματοποιημένη οδήγηση

Ευρεία γκάμα συστημάτων για αυτοματοποιημένη οδήγηση και στάθμευση φέρει η νέα BMW X1.
Η νέα BMW X1 ανοίγει νέους δρόμους στην αυτοματοποιημένη οδήγηση

Η τεχνολογική πρόοδος που έχει επιτελεστεί στο νέο μοντέλο, συγκριτικά με το απερχόμενο μοντέλο είναι επίσης εμφανής στην πολύ μεγαλύτερη γκάμα συστημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης, που είναι διαθέσιμα. Τα στάνταρ χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το Cruise Control με λειτουργία πέδησης και το σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης (front-collision warning system), το οποίο είναι πλέον σε θέση να εντοπίζει επερχόμενα οχήματα όταν στρίβουν αριστερά (σε χώρες όπου τα οχήματα κινούνται στη δεξιά πλευρά) και πεζούς και δικυκλιστές όταν στρίβουν δεξιά.

Το Parking Assistant συμπεριλαμβανομένων των Reversing Assist Camera και Reversing Assistant αποτελεί επίσης μέρος της γκάμας του στάνταρ εξοπλισμού.

Η λίστα προαιρετικών χαρακτηριστικών περιλαμβάνει τα Steering & Lane Control Assistant, Active Cruise Control με λειτουργία Stop&Go, Active Navigation, λειτουργία προειδοποίησης εξόδου και BMW Head-Up Display, καθώς και τα Surround View, Remote 3D View, Drive Recorder και λειτουργίες Remote Theft Recorder. Οι υπάρχουσες λειτουργίες μπορούν να αναβαθμίζονται μέσω της δυνατότητας Remote Software Upgrades, που επίσης επιτρέπει την προσθήκη νέων λειτουργιών.



BMW Operating System 8 και το BMW iDrive

Η νέα BMW X1 προσφέρει επίσης στους επιβάτες της την τελευταίας γενιάς πολυαισθητηριακή εμπειρία οχήματος iDrive με τη μορφή του Live Cockpit Plus (στάνταρ). Βασισμένο στο  Operating System 8, περιλαμβάνει την κυρτή οθόνη Curved Display με τα προηγμένα γραφικά και δομή του μενού της, μαζί με τον ευφυή προσωπικό βοηθό Intelligent Personal Assistant που τώρα έχει αποκτήσει πρόσθετες δεξιότητες. Η πλήρως ψηφιακή οθόνη είναι ομαδοποιημένη και σχηματίζεται από την οθόνη πληροφοριών 10.25” και την οθόνη ελέγχου με διαγώνιο 10.7”. Το νέο iDrive στόχο έχει να προσφέρει διαισθητικό έλεγχο μέσω αφής και φωνής. Η ευρεία ψηφιοποίηση του εσωτερικού επιτρέπει τη σημαντική μείωση του αριθμού των φυσικών κουμπιών, χειριστηρίων και διακοπτών που απαιτούνται για τη λειτουργία του οχήματος.

Τα νέα My Modes συνδυάζουν μεμονωμένα επιλέξιμες ρυθμίσεις οχήματος με ανάλογους κόσμους εμπειριών για το εσωτερικό. Η λειτουργία Augmented View διατίθεται προαιρετικά για το σύστημα πλοήγησης Maps που βασίζεται σε cloud. Μία κάμερα στο εσωτερικό καθιστά εφικτή τη λήψη στιγμιότυπων των επιβαινόντων ή την αποστολή φωτογραφιών από το εσωτερικό στο smartphone του πελάτη. Πέραν αυτού, μία Personal eSIM σχεδιασμένη για G τεχνολογία κινητού, το Digital Key Plus, η λειτουργικότητα ID και η ενσωμάτωση smartphone με χρήση Apple CarPlay και Android Auto διατίθενται επίσης με τη νέα BMW X1.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v