Η νέα DS 4 λανσάρει καινοτόμο Head-up Display

Το μοντέλο ενσωματώνει μια μοναδική τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας στο παρμπρίζ του.
Η νέα DS 4 λανσάρει καινοτόμο Head-up Display

Η νέα DS 4, βραβευμένη ως ΄΄Το πιο όμορφο αυτοκίνητο της χρονιάς 2022΄΄ στο Festival Automobile International, ενσαρκώνει το νέο σχεδιαστικό ύφος των νέων μοντέλων της DS Automobiles. Εκλεπτυσμένη, συνδυάζει τη χαρισματική εξωτερική σχεδίαση, την κομψότητα και την πολυτέλεια του εσωτερικού, με ένα ιδιαίτερα καινοτόμο τεχνολογικό υπόβαθρο.

Εξοπλίζεται με την επαυξημένης τεχνολογίας DS Extended head-up Display, η οποία είναι μοναδική στην κατηγορία αποτελώντας το πρώτο βήμα προς την χρήση επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) στο παρμπρίζ, παρέχοντας μια νέα εμπειρία οδήγησης που στην ουσία αντικαθιστά την ανάγκη χρήσης του πίνακα των οργάνων.

Αυτό το καινοτόμο Head-up Display είναι μια τεχνολογία αιχμής, που χρησιμοποιείται και στα μαχητικά αεροσκάφη για να παρέχει απρόσκοπτη ορατότητα σε όλες τις περιστάσεις. Προβάλλει όλες τις πληροφορίες οδήγησης στο παρμπρίζ, στο οπτικό πεδίο του οδηγού και χάρη στην υψηλή ανάλυσή της, το ευρύ μέγεθος προβολής 21 ιντσών και το χωροταξικό (3D) εφέ, δίνει μια πιο ρεαλιστική εικόνα των πληροφοριών.

Βασικές πληροφορίες, όπως η ταχύτητα κίνησης, τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, η πλοήγηση, οι ειδοποιήσεις και τα προειδοποιητικά μηνύματα, ή ακόμα και πληροφορίες για τη μουσική, το τηλέφωνο εμφανίζονται 4 μ. εμπρός από τον οδηγό, στον δρόμο.

Η επαυξημένη τεχνολογία είναι μέρος ενός πλήρους διαισθητικού και βιωματικού συστήματος επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, το DS Iris system.



Αόρατοι κεντρικοί αεραγωγοί

Στο κόκπιτ, η τεχνολογία εξυπηρετεί επίσης το στυλ. Eχει αναπτυχθεί ένα καινοτόμο σύστημα κλιματισμού, το DS Air, με πολύ συμπαγείς διαστάσεις και αόρατους κεντρικούς αεραγωγούς.

Στο DS Air, η ροή του αέρα διαχωρίζεται από έναν κρυφό κώνο και κατευθύνεται τέλεια προς όλες τις κατευθύνσεις. Όλο το σύστημα λειτουργεί σαν κλασικός κλιματισμός με βέλτιστη απόδοση. Η συμπαγής του δομή και η διακριτική εμφάνιση, επιτρέπουν την καθαρότητα του σχεδιασμού στο πιλοτήριο. Σχεδιασμένο για οδηγούς που αναζητούν την καλύτερη δυνατή προσωπική έκφραση, ταυτόχρονα με την κορυφαία τεχνολογία, η νέα DS 4 ενσαρκώνει την Avant-Garde φιλοσοφία της μάρκας για την κομψότητα και την τεχνολογική υπεροχή.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v