Το νέο Dacia Jogger αξιοποιεί τις αρετές του υγραερίου

Το νέο Dacia Jogger διατίθεται με δύο κινητήρες βενζίνης και υγραερίου, συνδυάζοντας την ευρυχωρία ενός station wagon με το στιλ ενός SUV.
Το νέο Dacia Jogger αξιοποιεί τις αρετές του υγραερίου

Η Dacia, ενισχύει την θέση της στην αγορά των αυτοκινήτων με το λανσάρισμα του νέου Jogger. Πρόκειται για ένα μοντέλο που ανήκει στη μικρομεσαία κατηγορία και διατίθεται σε δυο διαμορφώσεις όσον αφορά την χρηστικότητα. Η μια επιλογή παρέχει πέντε θέσεις και η δεύτερη επτά θέσεις.

Το Dacia Jogger, συγκεντρώνει πλεονεκτήματα από πολλές κατηγορίες: το μήκος ενός station wagon, την ευρυχωρία ενός MPV, την εμφάνιση ενός SUV.

Είναι διαθέσιμο με δύο κινητήρες: τον καινούργιο βενζινοκινητήρα 1.0 TCe 110 και τον κινητήρα 1.0 TCe 100 LPG. Η Dacia είναι η μοναδική αυτοκινητοβιομηχανία που προσφέρει στην αγορά μία πλήρη γκάμα μοντέλων με βενζινοκινητήρες και κινητήρες διπλού καυσίμου (βενζίνης / υγραερίου).

Το 2023 στην γκάμα πρόκειται να προστεθεί και μία έκδοση με υβριδικό σύστημα κίνησης. Έτσι, το Jogger θα γίνει το πιο προσιτό 7θέσιο υβριδικό της αγοράς.

Ο ολοκαίνουργιος βενζινοκινητήρας 1.0 TCe 110, συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Ο TCe 110 είναι ένας 3κύλινδρος turbo κινητήρας 1.0 λίτρου, με άμεσο ψεκασμό και απόδοση 110 ίππων. Χάρη στο μπλοκ αλουμινίου, ο κινητήρας αυτός επιτυγχάνει μείωση του βάρους του. Με ροπή 20,6 χλγμ. στις 2.900 σ.α.λ., είναι, αυτή τη στιγμή, ο πιο ισχυρός κινητήρας στη γκάμα του Jogger.



Κινητήρας διπλού καυσίμου

Η Dacia είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που προσφέρει μια πλήρη γκάμα οχημάτων διπλού καυσίμου (βενζίνης/LPG). Η μεικτή κατανάλωση (WLTP) του κινητήρα 1.0 TCe 100 LPG, ξεκινά από τα 7,6 λίτρα/100χλμ. (με 121γρ. CO2/χλμ). Όταν λειτουργεί με υγραέριο, οι μέσες εκπομπές CO2 είναι 10% λιγότερες από έναν αντίστοιχο βενζινοκινητήρα. Επιπλέον, το συγκεκριμένο μοντέλο επιτυγχάνει μέγιστη αυτονομία που φτάνει τα 1.000 χιλιόμετρα, χάρη στα δύο ρεζερβουάρ που διαθέτει: ένα ρεζερβουάρ υγραερίου 40 λίτρων και ένα βενζίνης 50 λίτρων.

Το 2023 στη γκάμα θα προστεθεί και μία έκδοση με υβριδικό σύστημα κίνησης. Το Dacia Jogger θα είναι το πρώτο μοντέλο της Dacia που θα διαθέτει υβριδική τεχνολογία, ενώ αναμένεται να γίνει το πιο προσιτό  7θέσιο υβριδικό στην αγορά.

Το υβριδικό σύστημα κίνησης συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων, δύο ηλεκτροκινητήρες και ένα κιβώτιο multi-mode χωρίς συμπλέκτη. Το σύστημα πέδησης με ανάκτηση ενέργειας, σε συνδυασμό με την μεγάλη ικανότητα ανάκτησης ενέργειας της μπαταρίας των 1,2 kWh (230V) και το αποδοτικό αυτόματο κιβώτιο, σημαίνει ότι το 80% του χρόνου που το αυτοκίνητο θα κινείται στους δρόμους της πόλης, μπορεί να το κάνει αμιγώς ηλεκτροκίνητα, εξοικονομώντας έως και 40% σε καύσιμα (σε σύγκριση με έναν αντίστοιχο βενζινοκινητήρα σε αστικό κύκλο).



Η αρχική τιμή του νέου Dacia Jogger καθορίστηκε στα 18.800 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v