Αυτό το ταξί θέλουμε

H Hyundai παρουσιάζει το όραμά της για το μέλλον των ταξί, με ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα.
Αυτό το ταξί θέλουμε

Κάθε φορά που ψάχνουμε για ταξί αναζητούμε την καλύτερη επιλογή ανάλογα με τις ανάγκες μας. Αν ο οδηγός του ταξί δεν γνωρίζει την διαδρομή που θέλουμε να διανύσουμε, παρεμβαίνουμε για να τον καθοδηγήσουμε. Αυτή η πρακτική σύντομα θα ανήκει στο παρελθόν γιατί εξελίσσονται τα ρομποτικά ταξί με αυτόνομή οδήγηση Επιπέδου 4.

Έρχεται αμέσως στο σημείο που έχεις καθορίσει όταν το έκλεισες από το κινητό σου, δεν έχει οδηγό και σε πηγαίνει οπού το έχεις προγραμματίσει. Πληρώνεις με κάρτα μόλις φθάσεις στον προορισμό σου και δεν έχεις άγχος για τίποτα που αφορά την μεταφορά και την ασφάλεια σου.

Αυτόνομη οδήγηση

H Hyundai παρουσιάζει το όραμά της για αυτόνομη οδήγηση βασισμένο στο Ioniq 5 Robotaxi. Συνεργάστηκε με τη Motional για την ανάπτυξη ενός ρομποτικού μοντέλου ταξί, βασισμένου στο Ioniq 5, εξοπλίζοντάς το με προηγμένη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. H Motional θα ξεκινήσει τη μεταφορά επιβατών με Ioniq 5 Robotaxi το 2023, ξεκινώντας από το Λας Βέγκας.

Το πλήρως ηλεκτρικό Robotaxi με βάση το Ioniq 5, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην 2021 IAA Mobility έχοντας μεγάλη απήχηση στο κοινό, είναι ένα αυτόνομο όχημα επιπέδου 4 (σύμφωνα με την τυποποίηση SAE) που μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια χωρίς οδηγό.

Η Hyundai και η Motional σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τη μεταφορά επιβατών με Ioniq 5 Robotaxi το 2023, ξεκινώντας από το Λας Βέγκας, επεκτεινόμενοι στη συνέχεια σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ και παγκοσμίως.



Φροντίδα για ανάπηρους

Τα δύο βίντεο της καμπάνιας υπογραμμίζουν τις ανθρωποκεντρικές ιδιότητες του, αναδεικνύοντας το πώς υιοθετεί συμπεριφορές ασφαλούς οδήγησης και φροντίζει τους επιβάτες. Το πρώτο επεισόδιο δίνει έμφαση στις λειτουργίες που μοιάζουν με αυτές ενός προσεκτικού οδηγού και το δεύτερο επεισόδιο επικεντρώνεται στο αυτοκίνητο που φροντίζει τους επιβάτες από εφήβους έως ανάπηρους και ηλικιωμένους.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v