Ο πολύτιμος βοηθός του οδηγού

Η τεχνολογία «αληθινής εδαφικής αντίληψης» της Nissan θα βελτιώσει σημαντικά την αποφυγή συγκρούσεων.
Ο πολύτιμος βοηθός του οδηγού

Η Nissan αναπτύσσει τεχνολογία υποβοήθησης οδηγού, που στοχεύει να βελτιώσει δραματικά την αποφυγή σύγκρουσης. Ένα αυτοματοποιημένο σύστημα θεμελιώδους σημασίας για τη μελλοντική αυτόνομη οδήγηση που θα συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Παρουσιάζει μια, υπό εξέλιξη, νέα τεχνολογία υποβοήθησης οδηγού, η οποία χρησιμοποιεί εξαιρετικά ακριβείς πληροφορίες, σε πραγματικό χρόνο, σχετικά με το περιβάλλον του οχήματος για να βελτιώσει δραματικά την αποφυγή σύγκρουσης.

Η τεχνολογία «αληθινής εδαφικής αντίληψης», συνδυάζει πληροφορίες από συσκευές υψηλών επιδόσεων επόμενης γενιάς, όπως LIDAR, ραντάρ και κάμερες. Η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να ανιχνεύσει το σχήμα και την απόσταση των αντικειμένων, καθώς και τη δομή της περιοχής που περιβάλλει το όχημα, σε πραγματικό χρόνο και  με υψηλό βαθμό ακρίβειας. Αξιοποιώντας αυτές τις πληροφορίες, το όχημα είναι δυνατό να αναλύσει άμεσα την τρέχουσα κατάσταση, να κρίνει και να εκτελέσει αυτόματα τις απαιτούμενες λειτουργίες αποφυγής σύγκρουσης. Αυτή η τεχνολογία μπορεί επίσης να ανιχνεύσει βεβαρυμμένη κυκλοφορία και εμπόδια στο δρόμο σε απόσταση και να εκτελέσει αναλόγως αλλαγές στην λωρίδα κυκλοφορίας. Επίσης είναι σημαντικό ότι η τεχνολογία μπορεί να παρέχει αυξημένη υποστήριξη στους οδηγούς σε περιοχές όπου δεν είναι διαθέσιμες λεπτομερείς πληροφορίες χάρτη.Ο Takao Asami, ανώτερος αντιπρόεδρος, που ηγείται παγκοσμίως της έρευνας και ανάπτυξης, λέει: "Η Nissan ήταν η πρώτη που λάνσαρε μια σειρά από προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού. Όταν εξετάζουμε το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης, πιστεύουμε ότι είναι υψίστης σημασίας για τους οδηγούς  να αισθάνονται πολύ σίγουροι για την ασφάλεια του οχήματός τους. Είμαστε βέβαιοι ότι η υπό ανάπτυξη τεχνολογία της αληθινής εδαφικής αντίληψης θα συμβάλει σημαντικά στο μέλλον στην αυτοπεποίθηση του οδηγού, στα μειωμένα τροχαία ατυχήματα και στην αυτόνομη οδήγηση."

Η μάρκα έχει συνεργαστεί με εταιρείες αιχμής για την έρευνα και την ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Το LIDAR επόμενης γενιάς, ένα κρίσιμο στοιχείο, ενσωματώνεται στο σύστημα της Nissan σε συνεργασία με την Luminar, χρησιμοποιώντας κορυφαίες τεχνολογίες, σε παγκόσμιο επίπεδο. Στον τομέα του προηγμένου ελέγχου αποφυγής σύγκρουσης, είναι κρίσιμο να αναπτυχθεί τεχνολογία επαλήθευσης υψηλής ακρίβειας,  σε ψηφιακό περιβάλλον. Για το σκοπό αυτό, η Nissan συνεργάζεται με το Applied Intuition, το οποίο διαθέτει τεχνολογία προσομοίωσης αιχμής.Στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου οράματός της, Nissan Ambition 2030, η μάρκα εργάζεται για την ανάπτυξη τεχνολογίας ελέγχου οχημάτων με στόχο τη σημαντική μείωση των ατυχημάτων, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία LIDAR επόμενης γενιάς. Η ιαπωνική μάρκα πιστεύει ότι στην επερχόμενη εποχή της αυτόνομης οδήγησης, η τεχνολογία υποβοήθησης του οδηγού, που μπορεί να αποφύγει εξαιρετικά περίπλοκα ατυχήματα, θα είναι απαραίτητη. Η φίρμα στοχεύει να ολοκληρώσει την ανάπτυξη της τεχνολογίας αληθινής εδαφικής αντίληψης μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020. Θα είναι αρχικά διαθέσιμη σε επιλεγμένα νέα μοντέλα και σχεδόν σε κάθε νέο μοντέλο μέχρι το οικονομικό έτος 2030.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v