Παίρνουν φωτιά τα ηλεκτρικά λεωφορεία

Ένα πλήρως ηλεκτροδοτημένο λεωφορείο έπιασε φωτιά κοντά στην εθνική βιβλιοθήκη της γαλλικής πρωτεύουσας.
Παίρνουν φωτιά τα ηλεκτρικά λεωφορεία
Ο φορέας δημόσιας συγκοινωνίας (RATP) στο Παρίσι ανέστειλε προσωρινά την περασμένη Παρασκευή τη χρήση 149 αμιγώς ηλεκτρικών λεωφορείων που κατασκευάζονται από τη μάρκα Bluebus της Bollore, γιατί δυο από αυτά τα οχήματα έπιασαν φωτιά.

«Η RATP ζήτησε πλήρη έκθεση από τον κατασκευαστή Bollore για να εξηγήσει τα αίτια αυτών των περιστατικών», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κρατική εταιρεία μεταφορών.

Οι αξιωματούχοι στο τμήμα του Bollore που κατασκευάζει τον στόλο της Bluebus δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.

Την περασμένη Παρασκευή, ένα πλήρως ηλεκτροδοτημένο λεωφορείο έπιασε φωτιά κοντά στην εθνική βιβλιοθήκη της γαλλικής πρωτεύουσας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η RATP, προσθέτοντας ότι κανένας επιβάτης δεν τραυματίστηκε.

"Δεδομένου ότι αυτή ήταν η δεύτερη πυρκαγιά πρόσφατα σε ηλεκτρικό λεωφορείο της ίδιας σειράς Bollore Bluebus 5SE σε λιγότερο από ένα μήνα, η RATP πήρε την απόφαση ... να αποσύρει προσωρινά τα 149 ηλεκτρικά λεωφορεία", δήλωσε η RATP.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ένα άλλο φλεγόμενο όχημα Bluebus έπιασε φωτιά στο κεντρικό Παρισι στη πολυτελή λεωφόρο Saint-Germain.

Η RATP, η οποία διαχειρίζεται ένα από τα πιο μεγάλα δίκτυα δημόσιων μεταφορών στην Ευρώπη, δήλωσε ότι έχει 500 ηλεκτρικά λεωφορεία στον στόλο της που φθάνει τα 4.700 οχήματα.

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία της RATP προμηθεύονται από τις εταιρείες, Bollore Bluebus, Alstom και CNH's Heuliez Bus.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v