Με πρωτοποριακή τεχνολογία η νέα Mercedes-Benz EQS

Το μοντέλο συναρπάζει με την πρωτοποριακή της τεχνολογία, σχεδίαση, λειτουργικότητα και συνδεσιμότητα.
Με πρωτοποριακή τεχνολογία η νέα Mercedes-Benz EQS

Η EQS είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό πολυτελές sedan από τη Mercedes-EQ και επαναπροσδιορίζει ολόκληρη την κατηγορία. Είναι επίσης το πρώτο μοντέλο που βασίζεται στην αρθρωτή αρχιτεκτονική για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της πολυτελούς και της executive κατηγορίας. Συναρπάζει τον οδηγό και τους επιβάτες με την πρωτοποριακή της τεχνολογία, σχεδίαση, λειτουργικότητα και συνδεσιμότητα.

Η γκάμα στην ελληνική αγορά απαρτίζεται από τις εξής εκδόσεις: EQS 350 286 ίππων, EQS 450 + 333 ίππων, AMG EQS 53 4MATIC 639 ίππων και EQS 580 4MATIC 523 ίππων. Όλες οι εκδόσεις εξοπλίζονται με ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης (eATS) στο πίσω άξονα, ενώ οι τετρακίνητες εκδόσεις με σύστημα 4MATIC διαθέτουν και ένα eATS στον μπροστινό άξονα.

Το πιο αεροδυναμικό στον κόσμο                            

Παράγεται με ανθρακικά ουδέτερο τρόπο και με υλικά εξοικονόμησης φυσικών πόρων. Είναι το πλέον αεροδυναμικό αυτοκίνητο σειράς παραγωγής στον κόσμο(Cd 0,20), με αποτέλεσμα τη σημαντικά αυξημένη αυτονομία. Διακρίνεται για την σχεδόν αθόρυβη λειτουργία του χάρη και στη πολύ καλή αεροδυναμική.

Εξαιρετική ικανότητα ανάκτησης ενέργειας. Μέγιστη επιβράδυνση  5 m/s² στο πρόγραμμα ανάκτησης ενέργειας DAuto.



Θα γυρίσω πίσω;

Η πλοήγηση με Electric Intelligence σχεδιάζει την ταχύτερη και πλέον εξυπηρετική διαδρομή, συμπεριλαμβάνοντας τις στάσεις φόρτισης και αντιδρά δυναμικά σε περίπτωση κυκλοφοριακής συμφόρησης ή στην αλλαγή του τρόπου οδήγησης. Η ένδειξη στο σύστημα infotainment (MBUX Mercedes-Benz User Experience), δείχνει εάν η υπολειπόμενη ποσότητα ρεύματος επαρκεί για την επιστροφή στο σημείο εκκίνησης χωρίς φόρτιση.

Καθαράς αέρας

Το Energizing Air Control Plus, φροντίζει για την ποιότητα του αέρα. Το κορυφαίας απόδοσης φίλτρο Hepa (High Efficiency Particulate Air) προσφέρει υψηλά επίπεδα καθαρισμού του αέρα, παγιδεύοντας λεπτά σωματίδια σκόνης, μικροσωματίδια, γύρη και άλλες ουσίες που περιέχονται στον εξωτερικό αέρα. Το διοξείδιο του θείου, τα οξείδια του αζώτου και οι οσμές μειώνονται επίσης χάρη σε μία επίστρωση ενεργού άνθρακα. Χρησιμοποιώντας τον προκλιματισμό, υπάρχει η δυνατότητα καθαρισμού του εσωτερικού αέρα πριν την επιβίβαση στο αυτοκίνητο. Τα επίπεδα σωματιδίων εντός κι εκτός του αυτοκινήτου προβάλλονται επίσης στο MBUX, όπου εμφανίζονται αναλυτικά στο ειδικό μενού «Ποιότητα αέρα». Εάν η ποιότητα του εξωτερικού αέρα είναι κακή, το σύστημα συνιστά το κλείσιμο των πλαϊνών παραθύρων ή και της συρόμενης ηλιοροφής.



Κατεβαίνει το παιδί με ασφάλεια

Εξοπλίζεται με αυτόματες πόρτες άνεσης μπροστά και πίσω. Η  πόρτα του οδηγού ανοίγει αυτόματα. Χρησιμοποιώντας το MBUX, ο οδηγός μπορεί επίσης να ανοίγει τις πίσω πόρτες όταν αφήνει, για παράδειγμα, τα παιδιά μπροστά από το σχολείο.

Η EQS είναι ένα εξαιρετικά ευφυές αυτοκίνητο με έως 350 αισθητήρες και επεκτείνει τις δυνατότητές της με βάση νέες εμπειρίες, επειδή μπορεί να μαθαίνει χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη (AI).



Ρεαλιστική εμπειρία ήχου

Νέο χαρακτηριστικό του Energizing Comfort είναι τα τρία προγράμματα Energizing Nature, Forest Glade (ξέφωτο του δάσους), Sound of the Sea (ηχος της θάλασσας) και Summer Rain (καλοκαιρινή βροχή), τα οποία προσφέρουν μια συναρπαστική και εντυπωσιακά ρεαλιστική εμπειρία ήχου μέσα στο αυτοκίνητο. Ο οδηγός μπορεί να παρκάρει και να ξεπαρκάρει το αυτοκίνητο μέσω του smartphone χρησιμοποιώντας το Remote Parking Assist.

Η οθόνη MBUX Hyperscreen αποτελεί το απόλυτο αξιοθέατο στον εσωτερικό χώρο. Η μεγάλη, κυρτή μονάδα οθονών εκτείνεται σχεδόν από την μία κολώνα Α έως την άλλη. Τρεις οθόνες ενσωματώνονται πίσω από ένα κρύσταλλο σχηματίζοντας οπτικά μία ενιαία μονάδα.

Τιμές, EQS 350 προς 123.450 ευρώ, EQS 450 + 142.500 ευρώ,  AMG EQS 53 4MATIC 173.350 ευρώ και EQS 580 4MATIC 163.950 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v