Νέο Toyota Aygo X: Ultra-compact crossover

Η Toyota, λανσάρει το νέο Toyota Aygo X, ένα ultra-compact crossover, κατάλληλο για τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης στην πόλη.
Νέο Toyota Aygo X: Ultra-compact crossover

Ο εκπρόσωπος της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας του κόσμου στη κατηγορία Α, σχεδιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Σχεδίασης και Εξέλιξης της Toyota ED2 στη Νίκαια της Γαλλίας και κατασκευάζεται στην Ευρώπη.

Βασίζεται στη πλατφόρμα GA-B, της αρχιτεκτονικής Toyota Global New Architecture (TNGA), η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο νέο Yaris.

Nέα χρωματική φιλοσοφία

Η νέα σφηνοειδής οροφή επιτείνει την αίσθηση δυναμισμού πετυχαίνοντας μία πιο σπορ εικόνα. Η νέα χρωματική φιλοσοφία είναι εμπνευσμένη από μπαχαρικά, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας μοναδικής σειράς χρωμάτων (Cardamom, Chilli, Ginger, Juniper).

Μεγάλοι τροχοί

Με μήκος 3.700 χιλ. είναι 235 χιλ. μακρύτερο από τον προκάτοχό του, το μεταξόνιο είναι αυξημένο κατά 90 χιλ. Ο εμπρός πρόβολος είναι 72 χιλ. μικρότερος από του Yaris, ενώ η μέγιστη διάσταση των τροχών έχει αυξηθεί στις 18”. Οι τροχοί καταλαμβάνουν το 40% της επιφάνειας του αμαξώματος, όπως αρμόζει σε ένα crossover μοντέλο.

Σχεδιασμένο για τους πιο στενούς δρόμους της πόλης, έχει εξαιρετικά μικρό κύκλο στροφής με ακτίνα μόλις 4,7 μ. από τους μικρότερους στη κατηγορία.

Το συνολικό πλάτος του αμαξώματος έχει αυξηθεί κατά 125 χιλ., φτάνοντας τώρα στα 1.740 χιλ. Ως αποτέλεσμα, τα εμπρός καθίσματα απέχουν κατά +20 χιλ., αυξάνοντας το χώρο για τους ώμους κατά 45 χιλ. Ο χώρος αποσκευών είναι επίσης κορυφαίος στην κατηγορία διαθέτοντας 125 χιλ. μεγαλύτερο μήκος και έξυπνη σχεδίαση πίσω από τα πίσω καθίσματα. Η αύξηση της χωρητικότητας είναι πάνω από 60 λίτρα, συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά, φθάνοντας τα 231 λίτρα,

Η σχεδίαση της οροφής Pagoda συμβάλει στη δημιουργία πιο  άνετης και ευρύχωρης καμπίνας. Το ύψος έχει αυξηθεί κατά 50 χιλ. στα 1.510 χιλ. και η απόσταση από το έδαφος αυξήθηκε κατά 11 χιλ. συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά.



Ποιοτικό εσωτερικό

Προσφέρει ένα μοντέρνο και άνετο σαλόνι, γεμάτο τεχνολογία. Τα κορυφαίας ποιότητας υλικά και η προσοχή στη λεπτομέρεια χαρακτηρίζουν τον εσωτερικό χώρο.

Η θέση οδήγησης είναι ψηλότερη κατά 55 χιλ. επιτρέποντας καλύτερη οπτική επαφή με τους άλλους χρήστες των δρόμων, κυρίως δικυκλιστές και πεζούς. Επιπλέον, η γωνία της κολόνας A έχει αυξηθεί κατά 10% στις 24º για βελτιωμένη ορατότητα.

Οι θόρυβοι στο εσωτερικό έχουν μειωθεί χάρη στην εκτεταμένη χρήση και τη βελτιστοποίηση των ηχομονωτικών υλικών. Ο δείκτης Articulation Index βελτιώθηκε κατά 6%, από τους κορυφαίους στην κατηγορία.

Για πρώτη φορά σε crossover της κατηγορίας A, προσφέρεται προαιρετικά αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή. Κατασκευάζεται από υλικά υψηλής ποιότητας που συνήθως συναντάμε σε πολυτελή μοντέλα, εξασφαλίζοντας προστασία από νερό και σκόνη. Η δομή του εκτροπέα αέρα βελτιώνει την αντοχή και τη στιβαρότητα.

Υψηλής ανάλυσης οθόνη αφής 9”

Ο οδηγός, μπορεί να είναι συνδεδεμένος με το αυτοκίνητο, μέσω του Toyota Smart Connect και του MyT smartphone app.

Το Toyota Smart Connect επικεντρώνεται σε χαρακτηριστικά όπως η υψηλής ανάλυσης οθόνη αφής 9”, ο κρυφός φωτισμός και η ασύρματη φόρτιση, Με την εφαρμογή MyT, ο οδηγός παρακολουθεί διάφορα στατιστικά στοιχεία του οχήματος όπως ανάλυση οδήγησης, στάθμη καυσίμου, προειδοποιήσεις και vehicle tracker.

Το τελευταίο σύστημα πολυμέσων της Toyota προσφέρει επίσης πλοήγηση βασισμένη σε cloud για πληροφορίες διαδρομής σε πραγματικό χρόνο μέσω των διαρκώς συνδεδεμένων υπηρεσιών στις υψηλότερες εκδόσεις. Νέες υπηρεσίες θα λανσαριστούν μελλοντικά μέσω over-the-air (ΟΤΑ) ενημερώσεων, ώστε το νέο λογισμικό και οι συνδεδεμένες υπηρεσίες να εγκαθίστανται αυτόματα στο σύστημα. Το Toyota Smart Connect προσφέρει επίσης ενσύρματη και ασύρματη συνδεσιμότητα smartphone μέσω Android Auto και Apple CarPlay.

Προηγμένη τεχνολογία φωτισμού full LED.



Πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφάλειας

Έκανε άλμα προόδου στον τομέα της ασφάλειας, εισάγοντας το Toyota Safety Sense(στάνταρ), για πρώτη φορά σε μοντέλο της κατηγορίας Α.

Η τελευταία έκδοση του Toyota Safety Sense χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό αισθητήρα μονοεστικής κάμερας και ραντάρ χιλιοστομετρικού κύματος. Το Pre-Collision System (PCS) με ανίχνευση οχήματος λειτουργεί τώρα με υψηλότερες ταχύτητες. Ντεμπούτο, κάνουν οι τεχνολογίες Pedestrian Detection (για ανίχνευση πεζού ημέρα & νύχτα), Cyclist Detection (ανίχνευση δικυκλιστή την ημέρα), Collision Mitigation Support, Intelligent Adaptive Cruise Control, Lane Trace Assist και Emergency Steering Assist.

Διαθέτει πρόσθετα χαρακτηριστικά παθητικής ασφάλειας, όπως δομικές ενισχύσεις για απορρόφηση της ενέργειας σύγκρουσης, ώστε να διασφαλίζεται ολοκληρωμένη ασφάλεια.



Νέο κιβώτιο S-CVT

Το σύστημα διεύθυνσης ρυθμίστηκε για οδήγηση σε ευρωπαϊκά αστικά κέντρα και προάστια, ενώ το νέο κιβώτιο S-CVT προσφέρει απόκριση, διαισθητικές αλλαγές ταχυτήτων και γραμμικότητα διατηρώντας ισορροπία ανάμεσα στην απόδοση και τη κατανάλωση καυσίμου.

Εξοπλίζεται με τον πολυβραβευμένο 3-κύλινδρο κινητήρα 1KR-FE του 1.0 που έχει βελτιωθεί για να συμμορφώνεται με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, προσφέροντας συγχρόνως υψηλά επίπεδα αξιοπιστίας και επιδόσεων, με στόχο κατανάλωσης καυσίμου μόλις 4,7 λίτρα/100χλμ. και εκπομπές CO2 107 γραμ./χλμ.

Ο τιμοκατάλογος του νέου Toyota Aygo X ξεκινά από τα 13.290 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v