Νέα Mercedes-Benz EQB 250: Premium ηλεκτρικό SUV

H Mercedes-Benz εμπλουτίζει τη γκάμα της ηλεκτρικής EQB, με την έκδοση 250 η οποία βγάζει 190 άλογα.
Νέα Mercedes-Benz EQB 250: Premium ηλεκτρικό SUV

Η γερμανική φίρμα που κατέχει το υψηλότερο ποσοστό στη διεθνή και ελληνική αγορά των πολυτελών αυτοκινήτων, εντείνει την ηλεκτρική «επίθεσή» της.

Η ολοκαίνουργια αμιγώς ηλεκτρική Mercedes-Benz EQB, εμπλουτίζει την επιτυχημένη οικογένεια των compact αυτοκινήτων της premium μάρκας. Μετά την EQA, η EQB αποτελεί το δεύτερο πλήρως ηλεκτρικό compact αυτοκίνητο της Mercedes-EQ.

Τώρα λανσάρεται η δικίνητη EQB 250, που εξοπλίζεται με μπαταρία χωρητικότητας 66,5 kWh. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει ισχύ 190 ίππων και ροπή 38,8 χλγμ. Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 9,2΄΄, τελική ταχύτητα 160 χλμ./ώρα. Η κίνηση μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς. Αυτονομία έως 474 χλμ. Προσφέρεται σε πενταθέσια και επταθέσια διάταξη όταν διαθέτει και τρίτη σειρά καθισμάτων.

Ενιαία φωτεινή λωρίδα LED

Ερμηνεύει τη σχεδιαστική γραμμή της «προοδευτικής πολυτέλειας» της Mercedes-EQ με ιδιαίτερη τόλμη και χαρακτήρα. Διαθέτει τη χαρακτηριστική μαύρη μάσκα «black panel» της Mercedes-EQ με το αστέρι στο κέντρο. Άλλο ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της σχεδίασης των εξολοκλήρου ηλεκτρικών οχημάτων Mercedes-EQ είναι η ενιαία φωτεινή λωρίδα LED μπροστά και πίσω. Μία οριζόντια λωρίδα οπτικών ινών συνδέει τα φώτα πορείας ημέρας των προβολέων τεχνολογίας LED, διασφαλίζοντας μία άκρως χαρακτηριστική εμφάνιση μέρα και νύχτα. Η κατεργασία του εσωτερικού των προβολέων είναι κορυφαίας ποιότητας και ακρίβειας με προσοχή στην λεπτομέρεια. Γαλάζιες λεπτομέρειες μέσα στον προβολέα ενισχύουν την αναγνωρισιμότητα της εμφάνισης Mercedes-EQ.

Επιτυγχάνει μια πολύ καλή τιμή αεροδυναμικής Cd που ξεκινά από 0,28, ενώ η μετωπική επιφάνεια A ανέρχεται σε 2,53 τ.μ. Στα σημαντικότερα μέτρα αεροδυναμικής συγκαταλέγονται το εντελώς κλειστό σύστημα ελέγχου αέρα ψύξης, η αεροδυναμική μπροστινή και πίσω ποδιά, το πολύ ομαλό υποδάπεδο χωρίς καθόλου σχεδόν ανοίγματα, οι ειδικά βελτιστοποιημένοι τροχοί Aero και οι ειδικά προσαρμοσμένες αεροτομές στους μπροστινούς και πίσω τροχούς.

Σχεδιασμένο για την οικογένεια

Το ιδανικό αυτοκίνητο για την οικογένεια έχει στενή συγγένεια με δύο μοντέλα, την EQA, με την οποία μοιράζεται την προηγμένη τεχνολογία συστήματος κίνησης και την GLB compact SUV. Από την GLB προέρχονται το μακρύ μεταξόνιο (2.829 χιλιοστά), το ευρύχωρο και πολυμορφικό εσωτερικό και η προαιρετική τρίτη σειρά καθισμάτων με δύο επιπλέον ανεξάρτητα καθίσματα.

 

Οι διαστάσεις της πενταθέσιας έκδοσης είναι 4.684 χιλ. μήκος, 1.834 χιλ. πλάτος και 1.667 χιλ. ύψος. Το εσωτερικό ύψος στην πρώτη σειρά καθισμάτων είναι 1.069 χιλ. και στη δεύτερη είναι 979 χιλ. Με 87 χιλ., ο ωφέλιμος χώρος για τα γόνατα στα πίσω καθίσματα της πενταθέσιας διαμόρφωσης, προσφέρει ιδιαίτερη άνεση. Το πορτμπαγκάζ είναι επίπεδο και ευρύχωρο. Ο όγκος φόρτωσης είναι από 495 έως 1.710 λίτρα(πενταθέσιο) ή 465 έως 1.620 λίτρα (επταθέσιο).

Οι πλάτες καθισμάτων της δεύτερης σειράς ρυθμίζονται σε διάφορες κλίσεις(βασικός εξοπλισμός) ενώ προαιρετικά διατίθεται και η δυνατότητα μετακίνησης εμπρός/πίσω κατά 140 χιλ. Με αυτόν τον τρόπο, το πορτμπαγκάζ μπορεί να μεγαλώνει κατά έως 190 λίτρα.

Αρχοντικό σαλόνι

Στο εσωτερικό, ο στιβαρός χαρακτήρας εντείνεται από τα κυλινδρικά στοιχεία σε αλουμίνιο, τα οποία κοσμούν τις πόρτες, τη κεντρική κονσόλα και το ταμπλό οργάνων στη πλευρά του συνοδηγού. Ο οδηγός έχει μπροστά του ένα κόκπιτ με ευρεία οθόνη και σύστημα χειρισμού και ενδείξεων μέσω MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Νέα γενιά τηλεματικής NTG.6 με ΜΒUX.

Ο εντυπωσιακός διάκοσμος με κρυφό φωτισμό και λεπτομέρειες σε ροζ χρυσό στα στόμια των αεραγωγών, στα καθίσματα και το κλειδί του οχήματος υπογραμμίζουν τον ηλεκτρικό χαρακτήρα της. Το όργανο πολλαπλών ενδείξεων, με τις ειδικές οθόνες για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, υιοθετεί τους ίδιους χρωματισμούς με λεπτομέρειες σε ροζ χρυσό και γαλάζιο.

Ευρυχωρία και πολυμορφικότητα

Στις δύο θέσεις της τρίτης σειράς μπορούν να κάθονται άτομα ύψους έως 1,65 μ. και, βέβαια, να τοποθετηθούν παιδικά καθίσματα. Συνολικά, μπορούν να τοποθετηθούν έως τέσσερα παιδικά καθίσματα στη δεύτερη και τρίτη σειρά, συν ένα ακόμη στο κάθισμα του συνοδηγού.

Τα εκτενή χαρακτηριστικά ασφαλείας περιλαμβάνουν πτυσσόμενα προσκέφαλα, ζώνες ασφαλείας με προεντατήρες και περιοριστές δύναμης στις εξωτερικές θέσεις και αερόσακο παραθύρων που προστατεύει και τους επιβάτες της τρίτης σειράς καθισμάτων.

Βελτιστοποιημένη ανάκτηση ενέργειας

Όπως και στις δύο άλλες εκδόσεις της EQB, την 300 4MATIC και την 350 4MATIC, το σύστημα υποβοήθησης ECO προσφέρει βελτιστοποιημένη διαδικασία ανάκτησης ενέργειας. Αξιοποιεί δεδομένα πλοήγησης, αναγνώριση σημάτων οδικής κυκλοφορίας και πληροφορίες από τους αισθητήρες.

Φορτίζεται πολύ εύκολα με εναλλασσόμενο ρεύμα AC χρησιμοποιώντας τον φορτιστή αυτοκινήτου και σε σταθμό φόρτισης με μέγιστη ισχύ έως 100 kW. Σε περίπου 30 λεπτά η κατάσταση φόρτισης από το 10% πηγαίνει στο 80%. Σε μόλις 15 λεπτά, φορτίζεται για να καλύψει 150 χλμ.(WLTP).



Ένα χρόνο δωρεάν ρεύμα

Το Mercedes Me Charge, παρέχει φόρτιση σε περισσότερους από 600.000 σταθμούς φόρτισης AC και DC, σε 31 χώρες, με ενιαία λειτουργία πληρωμής και απλές διαδικασίες χρέωσης. Με την EQB προσφέρεται το Mercedes me Charge για ένα έτος, χωρίς χρέωση.

Στην Ελλάδα το δίκτυο φόρτισης μέσω του Mercedes me Charge απαριθμεί σήμερα περισσότερους από 160 δημόσιους σταθμούς φόρτισης σε όλη την επικράτεια.

Η τιμή της Mercedes-Benz EQB 250, καθορίσθηκε στα 54.970 ευρώ. Ο εξοπλισμός είναι ιδιαίτερα πλούσιος.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v