«Άνοιξε την πόρτα να κατέβουν τα παιδιά», Mercedes EQS

Το νέο μοντέλο της Mercedes εξοπλίζεται με αυτόματες πόρτες άνεσης μπροστά και πίσω.
«Άνοιξε την πόρτα να κατέβουν τα παιδιά», Mercedes EQS

Όσοι τυχεροί οδηγοί έχουν την οικονομική δυνατότητα να επενδύσουν τουλάχιστον 123.450 ευρώ για να αποκτήσουν την κορυφαία Mercedes-Benz EQS, εκτός από τις αρετές της ηλεκτροκίνησης απολαμβάνουν και τα οφέλη της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας στο χώρο του αυτοκινήτου.

Η EQS είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό πολυτελές sedan από τη Mercedes-EQ με το οποίο επαναπροσδιορίζει ολόκληρη την κατηγορία. Η EQS είναι επίσης το πρώτο μοντέλο που βασίζεται στην αρθρωτή αρχιτεκτονική για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της πολυτελούς και της executive κατηγορίας. Η EQS συναρπάζει τον οδηγό και τους επιβάτες με την πρωτοποριακή της τεχνολογία, σχεδίαση, λειτουργικότητα και συνδεσιμότητα.

Το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο στον κόσμο

Με εξαιρετική επιμέλεια και βασισμένοι στο “Purpose design”, οι ειδικοί αεροδυναμικής, σε στενή συνεργασία με τους σχεδιαστές, κατάφεραν να επιτύχουν μία νέα κορυφαία τιμή Cd ίσο με 0,20. Έτσι, η EQS αναδεικνύεται στο πλέον αεροδυναμικό αυτοκίνητο σειράς παραγωγής στον κόσμο, με αποτέλεσμα τη σημαντικά αυξημένη αυτονομία. Συγκαταλέγεται επίσης μεταξύ των αυτοκινήτων με την πλέον αθόρυβη λειτουργία χάρη και στην πολύ χαμηλή στάθμη αεροδυναμικού θορύβου.

Υψηλή ανάκτησης ενέργειας

Η EQS προσφέρει επίσης και μία πολύ ενδιαφέρουσα τιμή ανάκτησης ενέργειας: Από τη μέγιστη επιβράδυνση των 5 m/s² στο πρόγραμμα ανάκτησης ενέργειας DAuto έως και τα 3 m/s² επιτυγχάνονται μέσω την ανάκτησης ενέργειας (2 m/s² με τα φρένα). Έτσι το αυτοκίνητο μπορεί να επιβραδύνει μέχρι την ακινητοποίηση χωρίς τη χρήση του πεντάλ φρένου, ενώ ταυτόχρονα ωφελείται και η αυτονομία από αυτή τη στρατηγική ανάκτησης ενέργειας και την υψηλή ισχύ (έως και 290 kW ) που ανακτάται. Αυτόματη επιβράδυνση πραγματοποιείται και όταν ανιχνεύονται προπορευόμενα οχήματα που μειώνουν ταχύτητα μέχρι και να ακινητοποιηθούν, για παράδειγμα σε φωτεινούς σηματοδότες. Η ευφυής ανάκτηση ενέργειας προσαρμόζεται κάθε φορά στις συνθήκες με τη βοήθεια του συστήματος υποβοήθησης ECO και δρα προνοητικά, λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων, τις συνθήκες κυκλοφορίας και την τοπογραφία. Επίσης, ο οδηγός μπορεί να ρυθμίζει τρεις βαθμίδες ανάκτησης ενέργειας και τη λειτουργία ρολαρίσματος του κινητήρα μέσω των χειριστηρίων αλλαγής στο τιμόνι.



Αυτονομία 770 χλμ.

Με αυτονομία που φτάνει έως και τα 770 χιλιόμετρα (WLTP) και απόδοση ισχύος έως 385 kW, το σύστημα μετάδοσης κίνησης της EQS ικανοποιεί κάθε προσδοκία που μπορεί να έχει κανείς από ένα πρωτοποριακό sedan της οικογένειας S-Class. Όλες οι εκδόσεις της EQS εξοπλίζονται με ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης (eATS) στον πίσω άξονα, ενώ οι τετρακίνητες εκδόσεις με σύστημα 4MATIC διαθέτουν και ένα eATS στον μπροστινό άξονα.

Τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο

Προαιρετικά, η EQS εξοπλίζεται με αυτόματες πόρτες άνεσης  μπροστά και πίσω. Όταν ο οδηγός πλησιάζει το αυτοκίνητο, αρχικά εκτείνονται οι λαβές στις πόρτες. Όταν πλησιάσει ακόμη περισσότερο, η πόρτα του οδηγού ανοίγει αυτόματα. Χρησιμοποιώντας το MBUX, ο οδηγός μπορεί επίσης να ανοίγει τις πίσω πόρτες όταν αφήνει, για παράδειγμα, τα παιδιά μπροστά από το σχολείο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v