Τι κι αν κοστίζει 61.988 ευρώ, ξεπούλησε το Volvo C40 Recharge

Το Volvo C40 Recharge κατασκευάζεται στη Γάνδη του Βελγίου και είναι ένα αυτοκίνητο που εκφράζει το μέλλον της ηλεκτροκίνησης και την κλιματική ουδετερότητα
Τι κι αν κοστίζει 61.988 ευρώ, ξεπούλησε το Volvo C40 Recharge

Διαβάζοντας τον τίτλο του θέματος που αφορά το ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo C40 Recharge, θα αναρωτηθείτε πόσοι υποψήφιοι αγοραστές αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων θα επενδύσουν 61.998 ευρώ για να αποκτήσουν το πιο καινούργιο μοντέλο της premium σουηδικής μάρκας.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ανώτατα στελέχη της ελληνικής αντιπροσωπείας μας ενημέρωσαν ότι «όλη η παραγωγή του αυτοκινήτου που αφορά την ελληνική αγορά έχει ήδη πουληθεί εδώ και μήνες, ανάλογη επιτυχία έχει το καινοτομικό μοντέλο και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές.»

Καταγράφουμε τα στοιχεία που μας έκαναν εντύπωση και εκτιμούμε ότι προσελκύουν τους υποψήφιους αγοραστές που είναι ευαισθητοποιημένοι για το περιβάλλον και θέλουν να αποκτήσουν ένα premium μοντέλο που δεν έχει γερμανικό διαβατήριο και εκφράζει την άποψη των Σκανδιναβών για το ευ ζην:

-        Το Volvo C40 Recharge κατασκευάζεται στη Γάνδη του Βελγίου και είναι ένα αυτοκίνητο που εκφράζει το μέλλον της ηλεκτροκίνησης και την κλιματική ουδετερότητα. Δηλαδή ότι πιο καινούργιο και σύγχρονο υπάρχει στην αυτοκίνηση αυτή την κρίσιμη περίοδο για την υγειά μας και το περιβάλλον

-        Προσφέρει τα οφέλη ενός SUV, σε ένα αμάξωμα με πιο χαμηλό ύψος και πιο κομψή σχεδίαση. Το design του πίσω μέρους εντυπωσιάζει με τη χαμηλή γραμμή της οροφής, ενώ η εμπρός σχεδίαση λανσάρει ένα νέο πρόσωπο για τα ηλεκτρικά Volvo, περιλαμβάνοντας προβολείς με κορυφαία τεχνολογία pixel.

-        Το χαρακτηριστικό Σφυρί του Θωρ στους προβολείς επαυξάνεται με τη νέα τεχνολογία pixel Led, που προσαρμόζεται αυτόματα στις φωτιστικές συνθήκες και ανάβει ή σβήνει ανεξάρτητες μονάδες για να βελτιστοποιήσει το φωτιστικό μοτίβο. Τα εξίσου εμβληματικά κάθετα πίσω φώτα έχουν πλέον τμηματική διάταξη, απαντώντας έτσι στη σχεδιαστική πρόκληση της επέκτασης ενός μεγάλου φωτιστικού σώματος κατά μήκος της γραμμής οροφής, ενώ δημιουργούν επίσης μια σύγχρονη εκδοχή ενός κλασικού σχεδίου.-        Το πίσω μέρος του C40 Recharge διαθέτει μία εντυπωσιακή σχεδίαση με χαμηλή γραμμή οροφής, ενώ η εμπρός σχεδίαση λανσάρει ένα νέο πρόσωπο για τα ηλεκτρικά Volvo και περιλαμβάνει προβολείς με state-of-the-art τεχνολογία pixel.

-        Η μεγάλη πανοραμική γυάλινη οροφή ενισχύει την ευάερη αίσθηση της καμπίνας και είναι ιδανική για τις μικρές χειμωνιάτικες μέρες, ενώ τα καλοκαιρινά βράδια προσφέρει ανεμπόδιστη θέα στον λαμπερό ουρανό.

-        Συνοδεύεται από ένα ολοκληρωμένο πακέτο προσφορών, στο οποίο περιλαμβάνονται υπηρεσίες όπως το service, η εγγύηση, η οδική βοήθεια, καθώς και η ασφάλεια, αλλά και επιλογές φόρτισης στο σπίτι.

-        Στο εσωτερικό, προσέξαμε την υπερυψωμένη θέση που προτιμούν οι περισσότεροι οδηγοί, καθώς και αποκλειστικές για το μοντέλο επιλογές σε χρώματα και διάκοσμο.

-        Εκτιμήσαμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι το C40 είναι επίσης το πρώτο μοντέλο της Volvo στο εσωτερικό του οποίου δεν χρησιμοποιείται καθόλου δέρμα.

-        Η διάταξη του εσωτερικού προσφέρει μία αίσθηση οργάνωσης και μελετημένης σχεδίασης, με τη λειτουργικότητα να κυριαρχεί. Όπως και στο XC40, στο C40 η σχεδίαση δίνει έμφαση στο τακτοποιημένο εσωτερικό, παρέχοντας έξυπνους και μελετημένους τρόπους για την αποθήκευση όλων των σημαντικών αντικειμένων σε κοντινή απόσταση. Ο μινιμαλισμός είναι κυρίαρχο θέμα, κάτι το οποίο γίνεται ακόμη πιο εμφανές όταν κοιτάζει κάνεις τον πίνακα οργάνων.

-        Δοκιμάσαμε τα συστήματα infotainment, ένα από τα καλύτερα συστήματα infotainment της αγοράς. Μάθαμε ότι εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Google και πως βασίζεται σε λειτουργικό σύστημα Android. Προσφέρει ενσωματωμένες υπηρεσίες και εφαρμογές Google, όπως το Google Assistant, το Google Maps και το Google Play, ενώ συνοδεύεται από ένα πακέτο δεδομένων που εξασφαλίζει απρόσκοπτη συνδεσιμότητα. Ακόμη, είναι σχεδιασμένο για να λαμβάνει ασύρματες (Over-The-Air) ενημερώσεις. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσει να βελτιώνεται και μετά την έξοδό του από το εργοστάσιο.

-        Αναλύσαμε το εξελιγμένο τεχνολογικό του υπόβαθρο. Το σύστημα κίνησης περιλαμβάνει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον εμπρός και έναν στον πίσω άξονα, οι οποίοι τροφοδοτούνται από μία μπαταρία 78kWh. Με τη χρήση ταχυφόρτισης, η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί από το 10% έως το 80% σε περίπου 40 λεπτά. Η αυτονομία φθάνει τα 434 χλμ.-        Η χρήση ανανεώσιμων και ανακυκλωμένων υλικών αποτελεί το ένα μέρος στην «εξίσωση βιωσιμότητας». Το δεύτερο μέρος είναι ότι το αυτοκίνητο είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Όμως, για να μεταφέρει πραγματικά το μήνυμα της ηλεκτροκίνησης, το C40 χρειάζεται να δείχνει ότι είναι κατάλληλο για αυτή την αποστολή. Και το δείχνει, με χαρακτηριστικά που αναμειγνύουν τον συμβολισμό με τη λειτουργία.

-        Η νέα σχεδίαση των τροχών, με επιρροές από το πρωτότυπο Volvo 360c του 2018, συμβάλλει στη βελτίωση της αεροδυναμικής, ενώ έχει μία δυναμική όψη που ταιριάζει στο χαρακτήρα της ηλεκτροκίνησης. Η πίσω αεροτομή έχει χαρακτηριστικό σχήμα και αυξάνει την κάθετη δύναμη που σταθεροποιεί το αυτοκίνητο. Η γραμμή της οροφής παίζει λειτουργικό αλλά και αισθητικό ρόλο, ενισχύοντας την αεροδυναμική αλλά και αποτελώντας ένα χαρακτηριστικό σχεδιαστικό στοιχείο του μοντέλου. Φυσικά, υπάρχουν και τα στοιχεία όπου ο συμβολισμός κυριαρχεί ελαφρά, όπως η κλειστή μάσκα και η έντονη αντίθεση της οροφής.

Μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Σημειώσαμε τα λόγια του Νίκου Γιαννουσά Προέδρου της Volvo Car Hellas,’’ Το C40 Recharge είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Volvo Cars και το πιο πρόσφατο ανάμεσα σε μία σειρά νέων αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα παρουσιαστούν τα ερχόμενα χρόνια. Έως το 2030, η σουηδική εταιρεία στοχεύει να διαθέτει στην αγορά μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πρόκειται για μία από τις πιο φιλόδοξες στρατηγικές στην αυτοκινητοβιομηχανία για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Η Volvo Cars στοχεύει επίσης να έχει γίνει μία κλιματικά ουδέτερη εταιρεία έως το 2040.’’

Το C40 Recharge είναι η πιο πρόσφατη έκφραση της φιλοδοξίας της Volvo Cars για ένα μέλλον χωρίς εκπομπές ρύπων. Τα επόμενα χρόνια, η εταιρεία θα παρουσιάσει και άλλα ηλεκτρικά μοντέλα, με στόχους:

-        Έως το 2025 το 50% των πωλήσεών της παγκοσμίως να προέρχεται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

-        Έως το 2030 να έχει γίνει μία εταιρεία αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το C40 αποτελεί ορόσημο για τη νέα εμπορική στρατηγική της εταιρείας, καθώς είναι διαθέσιμο online μέσω του volvocars.com σε επιλεγμένες αγορές ανά τον κόσμο, μεταξύ αυτών και η ελληνική. Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να δώσουν την παραγγελία από την άνεση του σπιτιού τους ή να προχωρήσουν τη διαδικασία της παραγγελίας μαζί με τον επίσημο διανομέα της επιλογής τους.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v