Nέα πλατφόρμα πολυμέσων με ταχύτερη λειτουργία στο νέο Lexus NX

Η συνδεσιμότητα είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες για τους οδηγούς πολυτελών αυτοκινήτων και η Lexus το ξέρει καλά.
Nέα πλατφόρμα πολυμέσων με ταχύτερη λειτουργία στο νέο Lexus NX

Η ολοκαίνουργια πλατφόρμα πολυμέσων εισήχθη στο νέο Lexus NX παρέχοντας ταχύτερη, πιο διαισθητική λειτουργία και αυξημένη λειτουργικότητα.

Περιλαμβάνει: Σύστημα Prestige Lexus Link Pro με οθόνη αφής 14 ιντσών υψηλής ευκρίνειας – ένα από τα μεγαλύτερα στην κατηγορία του NX. Σύγχρονες πληροφορίες ταξιδιού με βασική πλοήγηση στο cloud. Νέος βοηθός "Hey Lexus" για εύκολες φυσικές φωνητικές εντολές. Απόλυτη ευκολία για τις over-the-air ενημερώσεις συστήματος. Τέσσερα χρόνια συνδρομή συνδεσιμότητας παρέχεται ως στάνταρ

Η συνδεσιμότητα είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες για τους οδηγούς πολυτελών αυτοκινήτων. Η δυνατότητα πρόσβασης σε πληροφορίες, η επικοινωνία και η ψυχαγωγία με απρόσκοπτη ευκολία, ανά πάσα στιγμή, κατέχουν μια από τις πρώτες θέσεις στη λίστα των προτεραιοτήτων των πολυτελών μαρκών. Η Lexus έχει αναβαθμίσει τις επιδόσεις στο ολοκαίνουργιο NX, με μια νέα πλατφόρμα πολυμέσων η οποία προσφέρει 3,6 φορές ταχύτερη λειτουργία και περιλαμβάνει οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας 14 ιντσών – μία από τις μεγαλύτερες στην κατηγορία του μοντέλου.

Η λειτουργία είναι απρόσκοπτη και η απόκριση είναι άμεση, με πληροφορίες που παρουσιάζονται σε καθαρά γραφικά που είναι ευανάγνωστα σε όλες τις συνθήκες φωτισμού. Η Lexus έχει κατασκευάσει το πιο εκτεταμένο πακέτο πολυμέσων της, παρέχοντας στους οδηγούς πρόσβαση σε πληθώρα λειτουργιών και πηγών πληροφοριών για να κάνουν κάθε ταξίδι ευκολότερο.

Το σύστημα παρέχει πρόσβαση σε πλοήγηση που βασίζεται σε cloud, μια υπηρεσία «πάντα συνδεδεμένη» που χρησιμοποιεί ενημερωμένες πληροφορίες για τις ροές κυκλοφορίας και τα συμβάντα και τις τοπικές πληροφορίες, όπως τιμές καυσίμων και στάθμευση.

Το Lexus Link Pro 14 ιντσών διαθέτει επίσης ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης, έτσι η κάλυψη είναι αδιάκοπη όταν δεν είναι δυνατή η σύνδεση στο cloud. Οι οδηγίες πλοήγησης δίνονται σε στυλ συνομιλίας που έχει σχεδιαστεί για να είναι ευκολότερο να αναγνωρίζει ο οδηγός: για παράδειγμα, «στίψτε δεξιά στο πρατήριο καυσίμων». Η κεντρική οθόνη αφής συνδυάζεται με φυσικά κουμπιά για τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες λειτουργίες. Η έξυπνη σχεδίαση τοποθετεί το μενού και τα εικονίδια ελέγχου στην πλευρά του οδηγού της οθόνης.



Η ανθρωποκεντρική προσέγγιση γίνεται φανερή και στο νέο βοηθό οχήματος "Hey Lexus". Αυτό ανταποκρίνεται σε φωνητικές εντολές για αναζήτηση στο δίκτυο, πραγματοποίηση κλήσεων και χειρισμό του ελέγχου ήχου και κλιματισμού. Είναι προγραμματισμένο να κατανοεί ένα φυσικό, συνομιλητικό στυλ και σχόλια όπως «Κρυώνω» ή «Πεινάω» – απαντώντας κλείνοντας τα παράθυρα ή προτείνοντας κοντινά καταστήματα τροφίμων. Μπορεί να καθορίσει εάν μιλάει ο οδηγός σε άλλον επιβάτη και μπορεί να αναγνωρίσει εντολές όταν υπάρχει θόρυβος. Είναι προγραμματισμένο να κατανοεί 19 διαφορετικές ευρωπαϊκές γλώσσες.

Χρησιμοποιώντας τη μονάδα επικοινωνίας δεδομένων του οχήματος (DCM), η Lexus μπορεί να παρέχει ενημερώσεις λογισμικού πολυμέσων μέσω του αέρα, χωρίς να χρειάζεται ο κάτοχος του οχήματος να κατεβάζει αρχεία ή να μεταφέρει το αυτοκίνητό του σε ένα κέντρο σέρβις.

Η Lexus παρέχει εύκολη ενσωμάτωση smartphone χρησιμοποιώντας ασύρματη σύνδεση Apple CarPlay ή (ενσύρματη) σύνδεση Android Auto. Οι οδηγοί μπορούν να καθορίσουν έναν δίσκο ασύρματης φόρτισης που να φορτίζει 50% πιο γρήγορα από πριν. Παρέχονται περισσότερες επιλογές σύνδεσης με τέσσερις θύρες USB γύρω από την καμπίνα – τρεις USB-C κατάλληλες για φόρτιση και μια θύρα USB-A στην κονσόλα για τη σύνδεση της συσκευής.

Το Lexus Link παρέχει απομακρυσμένη πρόσβαση στο όχημα χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή smartphone. Η ρύθμιση του κλιματισμού, το κλείδωμα και το ξεκλείδωμα των θυρών και η ενεργοποίηση των αλάρμ μπορούν να πραγματοποιηθούν όλα εξ αποστάσεως. Η εφαρμογή παρέχει επίσης δεδομένα για αναλυτικά στοιχεία οδήγησης, πληροφορίες προειδοποιητικών λυχνιών, καθοδήγηση σε τεχνικές οδήγησης υβριδικού αυτοκινήτου και μια λειτουργία αναζήτησης «βρες το αυτοκίνητό μου».

Στη δυτική και κεντρική Ευρώπη, το νέο NX διατίθεται στάνταρ με πακέτο σύνδεσης τεσσάρων ετών, επομένως δεν υπάρχει πρόσθετο κόστος κατά την πλήρη χρήση του συστήματος πολυμέσων.

Ενώ το προαιρετικό Lexus Link Pro 14 ιντσών παρέχει εξελιγμένη εμπειρία πολυμέσων, το τυπικό Lexus Link Connect 9,8 ιντσών είναι επίσης εντελώς νέο, με μια πλατφόρμα που έχει 2,4 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα λειτουργίας από το προηγούμενο σύστημα της Lexus.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v