Peugeot 9X8 Hybrid Hypercar: Τεχνική επανάσταση

Το νέο hypercar της Peugeot εντυπωσιάζει με τις λεπτές γραμμές και τις "άγριες" επιδόσεις του.
Peugeot 9X8 Hybrid Hypercar: Τεχνική επανάσταση

Όντας κάτι πολύ περισσότερο από ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, το Peugeot 9X8 είναι ήδη ένα εμβληματικό αντικείμενο, μια αισθητική και τεχνική επανάσταση, μια απόλυτη σχεδιαστική περιπέτεια.

Για να δημιουργήσει το νέο 9x8 Hybrid Hypercar, η ομάδα σχεδίασης έκανε μεγάλη προσπάθεια. Το εμπλούτισε με όλους τους σύγχρονους αισθητικούς κώδικες που συνδέονται με τη μάρκα: στάση αιλουροειδούς, ρευστές γραμμές που ενισχύονται από στοιχεία σπορ χαρακτήρα, κομψές και δομημένες πλευρές και, φυσικά, τη χαρακτηριστική φωτεινή υπογραφή του λιονταριού με τις τρεις νυχιές.

Ο σχεδιασμός ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου είναι το απόλυτο όνειρο κάθε σχεδιαστή αυτοκινήτων. Η πιθανότητα να πραγματοποιηθεί αυτό το όνειρο ήταν μέχρι τώρα κοντά στο μηδέν: αντί το πιο σημαντικό στοιχείο να είναι το στυλ και η ταυτότητα της μάρκας, ουσιαστικά ήταν η απόδοση, σε τέτοιο βαθμό που τα αγωνιστικά αυτοκίνητα είχαν γίνει μορφολογικά σχεδόν ίδια το ένα με το άλλο. Η δουλειά των σχεδιαστών περιοριζόταν στις μικρές λεπτομέρειες και τη ζωηράδα της εικόνας.



Ένα άλλο χαρακτηριστικό της τεχνογνωσίας και του στυλ είναι εμφανές στην καμπίνα του 9x8, η οποία βασίζεται στο χαρακτηριστικό i-Cockpit της μάρκας. Ακριβώς όπως για ένα πρότζεκτ σειράς μοντέλων παραγωγής, η φροντίδα που δόθηκε στην εσωτερική σχεδίαση συνδυάστηκε με το απαιτητικό επίπεδο προϋποθέσεων για το εξωτερικό. Επιπλέον, ολόκληρο το cockpit σχεδιάστηκε για να παρέχει τον υψηλότερο βαθμό εργονομίας και διαισθητικότητας για τους οδηγούς.

Για την τετρακίνητη υβριδική κίνησή του, έχει ορισμένες ομοιότητες με αρκετά μοντέλα της γκάμας. Συνδυάζει έναν V6 2,6 λίτρων διπλού υπερτροφοδότη 500 kW (680 ίππων) κινητήρα εσωτερικής καύσης στο πίσω μέρος, με έναν ηλεκτροκινητήρα/γεννήτρια 200 kW (270 ίππων) μπροστά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v