Η Lexus αξιοποιεί το υδρογόνο

Η Lexus, παρουσίασε τα πρωτότυπα NX Phev Offroad Concept και ROV Concept στο Tokyo Auto Salon 2022.
Η Lexus αξιοποιεί το υδρογόνο

Τα δύο πρωτότυπα οχήματα που εκτέθηκαν είναι μοντέλα που ενσωματώνουν τις προσπάθειες της πολυτελούς ιαπωνικής μάρκας να συμβάλει στην εξάλειψη του άνθρακα, να διευρύνει τις επιλογές των υποψήφιων αγοραστών και να αναπτύξει την αυτοκίνηση.

Στόχος της είναι να εξισορροπήσει τον εκλεπτυσμένο τρόπο ζωής και την οδηγική απόλαυση που προσφέρουν τα αυτοκίνητα της και υπάρχει αρμονία με τη φύση.

Το NX Phev Oggroad Concept βασίζεται στο πρώτο μοντέλο PHEV της Lexus που ξεκίνησε να πωλείται τον Νοέμβριο του 2021, το NX 450h+. Το NX προσφέρει υψηλές επιδόσεις και χαμηλές εκπομπές CO2. Το αμάξωμα εμπνέει έναν περιπετειώδη τρόπο ζωής χάρη στη διαμόρφωση του. Επίσης, ξεχωρίζουν τα ελαστικά μεγάλης διαμέτρου παντός εδάφους για κίνηση σε διαδρομές εκτός δρόμου και ο εξατομικευμένος συνδυασμός χρωμάτων(μπρονζέ, ματ μαύρο χρώμα).

Το ROV Concept ξεπερνά την παραδοσιακή οδήγηση εντός και εκτός δρόμου και στοχεύει να προσφέρει μια οδηγική εμπειρία στη φύση που δεν εξασφαλίζει οποιοδήποτε επιβατικό όχημα, ανακοίνωσε η Lexus.

Επιπλέον, είναι το πρώτο όχημα της πολυτελούς μάρκας που χρησιμοποιεί κινητήρα υδρογόνου, καθιστώντας το φιλικό προς το περιβάλλον. Ωστόσο, εξακολουθεί να παρέχει δυνατή δόση οδηγικής ευχαρίστησης χάρη στα υψηλά χαρακτηριστικά του.

Το ROV προχωρά ένα βήμα παραπέρα σε μέρη όπου ακόμη και οχήματα εκτός δρόμου δεν μπορούν να πάνε, όλα αυτά παρέχοντας εξαιρετική απόκριση και συναρπαστικό ήχο που διεγείρει τις αισθήσεις.

Η Lexus θα χρησιμοποιήσει επίσης τις αεροδυναμικές τεχνολογίες, την ψύξη και τη μείωση βάρους και την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε μέσω εξαντλητικών αεροπορικών αγώνων για να δημιουργήσει ολοένα καλύτερα αυτοκίνητα για την υλοποίηση μιας κοινωνίας ουδέτερης από εκπομπές άνθρακα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v