Το M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1 στο Μόντε Κάρλο

Το M Sport Ford Puma Hybrid Rally1 πραγματοποιεί το αγωνιστικό του ντεμπούτο στο Ράλι Μόντε Κάρλο.
Το M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1 στο Μόντε Κάρλο

Με την πρεμιέρα του M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1 με το αγωνιστικό πλέον «κοστούμι» του, η Ford και η M-Sport γιορτάζουν μια συνεργασία 25 ετών κατά τη διάρκεια της οποίας κατακτήθηκαν επτά πρωταθλήματα.

Το line-up των οδηγών της M-Sport Ford World Rally Team γα το Ράλι Μόντε Κάρλο περιλαμβάνει τους Craig Breen, Adrien Fourmaux, Gus Greensmith, αλλά και τον θρύλο των αγώνων Ράλι, Sébastien Loeb, που επιστρέφει στο θεσμό.

Το FIA World Rally Championship εισέρχεται σε μια συναρπαστική νέα εποχή στο Μόντε Κάρλο με το ντεμπούτο των υβριδικών μονάδων κίνησης για πρώτη φορά.

Η M-Sport Ford World Rally Team (WRT) έδωσε σήμερα στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού την πρώτη τους ευκαιρία να δουν το συναρπαστικό αγωνιστικό «κοστούμι» του νέου M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1 που θα ηλεκτρίσει το 2022 FIA World Rally Championship (WRC).

Το M Sport Ford Puma Hybrid Rally1 πραγματοποιεί το αγωνιστικό του ντεμπούτο στο Ράλι Μόντε Κάρλο που θα διεξαχθεί από τις 20 έως και τις 23 Ιανουαρίου. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της σεζόν του 2022 στο WRC θα παραταχθούν τρία αυτοκίνητα με οδηγούς τους Craig Breen, Adrien Fourmaux και Gus Greensmith. Επιπλέον, ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο FIA World Rally Champion, Sébastien Loeb, ενώνει τις δυνάμεις του με την M Sport Ford World Rally Team στο φετινό Ράλι Μόντε Κάρλο, σε έναν αγώνα τον οποίο έχει κερδίσει επτά φορές στο παρελθόν.



Η σεζόν του 2022 στο WRC σηματοδοτεί την 25η επέτειο της επιτυχημένης συνεργασίας ανάμεσα στη Ford κα την M-Sport, κατά τη διάρκεια της οποίας έχουν κατακτηθεί επτά Παγκόσμια Πρωταθλήματα και περισσότερες από 1.500 νίκες σε ειδικές διαδρομές με σημείο αναφοράς εμβληματικά αγωνιστικά αυτοκίνητα - συμπεριλαμβανομένων των M-Sport Ford Fiesta WRC και Ford Focus RS WRC. Από το ξεκίνημα της συνεργασίας τους, η M-Sport και η Ford έχουν σημειώσει ένα σημαντικό ρεκόρ κατακτώντας 268 συνεχόμενους βαθμούς στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Λειτουργώντας με παρόμοιες αρχές με την έκδοση παραγωγής του Puma EcoBoost Hybrid στο οποίο και βασίζεται,1 το νέο M‑Sport Ford Puma Hybrid Rally1 είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό αυτοκίνητο της Ford. Ένα υβριδικό σύστημα μετάδοσης της κίνησης επόμενης γενιάς ανακτά ενέργεια κατά το φρενάρισμα και την οδήγηση και την αποθηκεύει σε μια μπαταρία 3,9 kWh. Στη συνέχεια, η ενέργεια χρησιμοποιείται ως «συμπλήρωμα» στις επιδόσεις που προσφέρει ο υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας EcoBoost των 1,6 λίτρων με επαναλαμβανόμενες «ενέσεις ισχύος» διάρκειας έως και τριών δευτερολέπτων με τη βοήθεια ενός ηλεκτροκινητήρα 100 kW.

Το αυτοκίνητο μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει το ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης της κίνησης για να κινηθεί σε πόλεις, στο service park και σε επιλεγμένα τμήματα μεταξύ των ειδικών διαδρομών του αγώνα, χρησιμοποιώντας αμιγώς ηλεκτρική ισχύ. Η μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί χρησιμοποιώντας μια εξωτερική πηγή στα ειδικά σημεία σέρβις μεταξύ των ειδικών διαδρομών, με μια επαναφόρτιση να διαρκεί περίπου 25 λεπτά.

Επιπλέον, τα αυτοκίνητα της κατηγορίας FIA WRC Rally1 θα χρησιμοποιήσουν ένα μη ορυκτό καύσιμο από τη σεζόν του 2022, που συνδυάζει συνθετικά και βιοδιασπώμενα στοιχεία, δημιουργώντας έτσι ένα καύσιμο 100% βιώσιμο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v