Αυτό είναι το πιο ακριβό αυτοκίνητο στον κόσμο

Η Rolls-Royce, δημιούργησε ένα αυτοκίνητο που δεν έχει ταίρι. Απολαύστε την Rolls-Royce Boat Tail.
Αυτό είναι το πιο ακριβό αυτοκίνητο στον κόσμο

Η μοναδική Rolls-Royce Boat Tail είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο του κόσμου. Η Rolls-Royce, δημιούργησε ένα αυτοκίνητο που δεν έχει ταίρι γιατί συνδυάζει τις δυο βασικές απαιτήσεις του ανθρώπου, την οδηγική ευχαρίστηση και την χαλάρωση με νότες από την θαλασσινή εμπειρία.

Η πολυτελής βρετανική μάρκα που κατασκευάζει τα πιο επιθυμητά αυτοκίνητα στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι το ολοκαίνουργιο Boat Tail, κοστίζει 23.960.000 ευρώ! Επομένως είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο από την βασική του έκδοση. H Rolls-Royce, αναζήτησε τεχνολογία και εξοπλισμό από τα supercars και τα mega yachts για να προσφέρει την μοναδική εμπειρία που προσφέρει το Boat Tail.

Μόνο τρία αυτοκίνητα

Το αρχικό πρόγραμμα περιλαμβάνει την παραγωγή μόνο τριών αυτοκινήτων από την σειρά Boat Tail, στο εργοστάσιο στο Goodwood, Sussex, από το τμήμα Coachbuild. Ανάλογα με το εμπορικό ενδιαφέρον και τις απαιτήσεις των πάμπλουτων οδηγών θα εξεταστεί η αύξηση της παραγωγής. Διαστάσεις: Μήκος 5.760 χιλ., πλάτος 2.032 χιλ., ύψος 1.581 χιλ., μεταξόνιο 3.321 χιλ. Φιλοξενεί 4 επιβάτες και έχει δυο υπερμεγέθεις πόρτες.

Λαμπρό, σπάνιο διαμάντι

Ο κινητήρας θα μπορούσε να παρομοιαστεί με ένα λαμπρό και σπάνιο διαμάντι. Το μοτέρ υψηλής τεχνολογίας έχει χωρητικότητα 6.750 κ.εκ.. Η διάταξη V12 είναι μια εξαιρετική επιλογή για να δεχθεί την δημιουργία των μηχανικών. Η συμβολή του twin-turbo είναι καθοριστική στην επίτευξη της επιθυμητής ισχύος που αγγίζει τους 570 ίππους. Η ισχύς μεταφέρεται στους μεγάλους και επιβλητικούς τροχούς μέσω ενός εξελεγμένου αθόρυβου αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων. Η τελική ταχύτητα φθάνει τα 250 χλμ./ώρα, επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 5΄΄.



Ναυτικές αναφορές

Στη Rolls-Royce Boat Tail, στο πίσω μέρος οι ναυτικές αναφορές γίνονται πιο εμφανείς. Το πίσω τμήμα, μια σύγχρονη ερμηνεία των ξύλινων πίσω καταστρωμάτων των ιστορικών Boat Tails, ενσωματώνει μεγάλες λωρίδες ξύλου. Ο καπλαμάς Caleidolegno εφαρμόζεται στο επίτευγμα της Rolls-Royce. Για την διακόσμηση του εσωτερικού χώρου, επιλέχθηκαν τα μοναδικά ρολόγια Bovet 1822 που παραγγέλθηκαν ειδικά για το Boat Tail. Ένα ιδιαίτερα δημοφιλές στυλό Montblanc τοποθετήθηκε σε μια χειροποίητη θήκη από αλουμίνιο και δέρμα, στο ντουλαπάκι του Boat Tail.

Εργαστήρια εκλεκτών κοσμημάτων

Τα καντράν του πίνακα οργάνων είναι διακοσμημένα με μια διακοσμητική τεχνική που ονομάζεται Guilloché, που τελειοποιείται πιο συχνά στα εργαστήρια εκλεκτών κοσμημάτων και ωρολογοποιών.

Το ξύλο εφαρμόζεται στη επιφάνεια του δαπέδου, θυμίζοντας ξύλινες φόρμες γάστρας. Με το πάτημα ενός κουμπιού, το κατάστρωμα ανοίγει με μια κίνηση τύπου πεταλούδας, για να αποκαλύψει μια περίπλοκη και γενναιόδωρη σουίτα φιλοξενίας. Η πολύπλοκη κίνηση του καταστρώματος εμπνεύστηκε από τις ιδέες που χέει λανσάρει ο διάσημος αρχιτέκτονα Santiago Calatrava.

Το πίσω τμήμα είναι εξοπλισμένο με εξαιρετικά αξεσουάρ για μια πραγματική γευστική εμπειρία Rolls-Royce στο ύπαιθρο. Η μια όψη είναι αφιερωμένη στα απεριτίφ, η άλλη στη κουζίνα, με μαχαιροπίρουνα χαραγμένα με το όνομα «Boat Tail», φτιαγμένο από τον Christofle στο Παρίσι.



Vintage σαμπάνιες Armand de Brignac

Τοποθετήθηκε και ένα διπλό ψυγείο για να φιλοξενήσει τις αγαπημένες vintage σαμπάνιες Armand de Brignac. Εξασφαλίζει γρήγορη ψύξη της σαμπάνιας στους έξι ακριβώς βαθμούς - τη βέλτιστη θερμοκρασία σερβιρίσματος του προτιμώμενου vintage.

Ένα κλασικό στοιχείο σχεδίασης των σύγχρονων αυτοκινήτων Rolls-Royce είναι η τοποθέτηση ομπρελών Rolls-Royce στις πόρτες, ενόψει πιθανής κακοκαιρίας. Στο Boat Tail, τοποθετήθηκε μια ομπρέλα στο πίσω μέρος για να προστατεύσει τους επιβάτες από τον ήλιο.

Τραπεζάκια κοκτέιλ, τα οποία περιστρέφονται για να μιμούνται την κίνηση ενός γκαρσονιού, ανοίγουν εκατέρωθεν της σουίτας φιλοξενίας παρέχοντας πρόσβαση σε δύο μοντέρνα μινιμαλιστικά σκαμπό, σχεδιασμένα από τη Rolls-Royce και δημιουργημένα από την ιταλική εταιρεία κατασκευής επίπλων Promemoria.

Το εσωτερικό μπλε δέρμα Rolls-Royce παρέχει τα κατάλληλα άνετα υλικά καθίσματος στα σκαμπό.

Kαινοτόμος ηλεκτρονική επεξεργασία

Για την υποστήριξη των πολύπλοκων απαιτήσεων της σουίτας φιλοξενίας στο πίσω μέρος του Boat Tail, χρειάστηκε μια καινοτόμος ηλεκτρονική επεξεργασία. Πέντε ηλεκτρονικές μονάδες ελέγχου (ECU) δημιουργήθηκαν μόνο για το πίσω μέρος του αυτοκινήτου - μια διαδικασία που απαιτούσε μια πλήρως επανασχεδιασμένη, αποκλειστική πλεξούδα καλωδίωσης, η οποία ήταν προϊόν εντατικής έρευνας και ανάπτυξης εννέα μηνών. Μόνο τότε ήταν δυνατό τα καπάκια του πίσω καταστρώματος να ανοίξουν σε μια κατάλληλη γωνία 67 μοιρών, να ενσωματώσουν έναν εξαιρετικά ασφαλή μηχανισμό κλειδώματος και να ενσωματώσουν ένα πλήρες σύστημα κλιματισμού στην πίσω σουίτα φιλοξενίας.



Σταθερή θερμοκρασία στη σουίτα

Πράγματι, η εσωτερική θερμοκρασία της σουίτας φιλοξενίας ήταν μια συγκεκριμένη εκτίμηση. Το Boat Tail δημιουργήθηκε εν όψει του αίθριου καιρού, επομένως έπρεπε να ληφθούν μέτρα για να διασφαλιστεί ότι η απορρόφηση θερμότητας δεν θα επηρεάσει αρνητικά το περιεχόμενο της σουίτας, το οποίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει φαγητό, υγρά και φυσικά σαμπάνια. Για το σκοπό αυτό, δύο ανεμιστήρες είναι τοποθετημένοι στο κάτω τμήμα της σουίτας φιλοξενίας για να διαχέουν τη θερμότητα. Για να επιβεβαιωθεί αυτό και να διασφαλιστεί ότι η σουίτα φιλοξενίας του Boat Tail θα αντέξει σε όλα τα κλίματα, έχει δοκιμαστεί αυστηρά και με επιτυχία στους 80 βαθμούς Κελσίου και τους -20 βαθμούς Κελσίου.

Καθώς το Boat Tail είναι ένα πλήρως αναγνωρισμένο, νόμιμο αυτοκίνητο με κινητήρα που δημιουργήθηκε για οδήγηση, έχει υποβληθεί στις ίδιες αυστηρές δυναμικές δοκιμές με όλες τις άλλες Rolls-Royce, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης υψηλής ταχύτητας για να διασφαλιστεί ότι όλα τα περιεχόμενα της πίσω σουίτας φιλοξενίας είναι επαρκώς στερεωμένα και επομένως αθόρυβα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v