Νέο πρόβλημα στα ηλεκτρικά μοντέλα Tesla

Π΄ρόβλημα με την αντλία θέρμανσης σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες εμφανίζουν οχήματα Tesla Model 3 και Model Y, σύμφωνα με καναδούς αξιωματούχους.
Νέο πρόβλημα στα ηλεκτρικά μοντέλα Tesla
Η ρυθμιστική αρχή ασφάλειας αυτοκινήτου του Καναδά ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για το σύστημα θέρμανσης των μοντελων Tesla Model 3 και Model Y, μετά από 16 καταγγελίες καταναλωτών σχετικά με την απόδοσή του συστήματος θέρμανσης όταν επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες στο περιβάλλον.

Η υπηρεσία Transport Canada ανέφερε ότι ανησυχεί γιατί σύμφωνα με τις καταγγελίες ενδέχεται ένα δυσλειτουργικό σύστημα θέρμανσης και κλιματισμού « να επηρεάσει το ξεθάμπωμα/απόψυξη του παρμπρίζ και συνεπώς την ορατότητα του οδηγού».

«Μια εταιρεία υποχρεούται να ειδοποιεί τη Transport Canada και όλους τους σημερινούς ιδιοκτήτες όταν αντιληφθεί ένα ελάττωμα που θα μπορούσε να επηρεάσει την ασφάλεια ενός ατόμου», ανέφερε, περιγράφοντας τη διαδικασία ως «ανάκληση ασφαλείας», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση. Η ρυθμιστική αρχή είπε ότι ενημέρωσε την Tesla για την έρευνα.

Η Tesla δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχόλιο, αναφερει το Reuters. Το 2020, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, έγραψε στο Twitter: «Η αντλία θερμότητας του Model Y είναι μια από τις καλύτερες μηχανικές εφαρμογές που έχω δει εδώ και καιρό».

Ορισμένοι ιδιοκτήτες οχήματος Tesla παραπονέθηκαν ότι το σύστημα  θέρμανσης αποτυγχάνει να επιτύχει την επιλεγείσα θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκίνητοι σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με την Drive Tesla Canada, έναν πάροχο ειδήσεων σχετικά με την Tesla.

Η έκθεση ανέφερε ότι τα προβλήματα θέρμανσης συνέβησαν ακόμη και όταν η Tesla στις αρχές του περασμένου έτους αντικατέστησε τους ελαττωματικούς αισθητήρες στις αντλίες θέρμανσης σε ορισμένα οχήματα Model 3 και Model Y 2020-2021 για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ, δεν είχε άμεσο σχόλιο για το θέμα.

Η Tesla αντιμετωπίζει την ανάκληση περισσότερων από 475.000 αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων Model 3 και Model S για να αντιμετωπίσει προβλήματα με την κάμερα οπισθοπορείας και το πορτμπαγκάζ που αυξάνουν τον κίνδυνο σύγκρουσης, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή οδικής ασφάλειας των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v