Επιστρέφει στους αγώνες η Maserati

Η Maserati γίνεται η πρώτη ιταλική μάρκα που αγωνίζεται στη Formula E.
Επιστρέφει στους αγώνες η Maserati
Η Maserati ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και θα κάνει το ντεμπούτο του στη Formula ABB FIA Ε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2023. Είναι η πρώτη ιταλική μάρκα που αγωνίζεται στη Formula E.

Ο συνδυασμός της ασυναγώνιστης αγωνιστικής κληρονομιάς της Maserati - μιας μάρκας άρρηκτα συνδεδεμένης με τις υψηλές επιδόσεις και της καινοτόμου στάσης της για την ηλεκτροκίνηση - ευθυγραμμίζεται με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E ABB FIA, την πρώτη στον κόσμο σειρά αγώνων μηχανοκίνητου δρόμου αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.

Η δέσμευση της Maserati για την ηλεκτρική κινητικότητα υλοποιείται από το Folgore, την πλήρη ηλεκτρική σειρά. Όλα τα νέα μοντέλα της θα είναι επίσης διαθέσιμα σε 100% ηλεκτρικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένων των Grecale, GranTurismo, GranCabrio και της MC20 super sportscar.

Η Maserati θα κάνει το ντεμπούτο της στο grid από την 9η σεζόν με το νέο Gen3, το ταχύτερο, ελαφρύτερο και ισχυρότερο αγωνιστικό αυτοκίνητο της Formula E ποτέ. Το Gen3 είναι το πιο αποδοτικό αγωνιστικό αυτοκίνητο στον κόσμο με μια σειρά κορυφαίων στον κλάδο σχεδιασμού, παραγωγής και τεχνολογικών καινοτομιών.

Από την ίδρυσή του, οι αγώνες της Formula E στους δρόμους των πιο εμβληματικών πόλεων του κόσμου, όπως η Νέα Υόρκη, το Μονακό, το Βερολίνο, η Πόλη του Μεξικού, το Λονδίνο και η Ρώμη, παρείχαν πολύτιμη τεχνογνωσία στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής.

Η Maserati γεννήθηκε στην πίστα από θράσος, πρώτα των αδερφών Maserati και μετά των οδηγών της.

Το αγωνιστικό ντεμπούτο ήταν πριν από 96 χρόνια. Το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο που έφερε το λογότυπο Trident στο καπό ήταν το Tipo 26, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στο Targa Florio το 1926, κερδίζοντας την πρώτη θέση στην κατηγορία έως 1.5, με τον Alfieri Maserati στο τιμόνι.

Τριάντα ένα χρόνια αργότερα, ο Juan Manuel Fangio κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 με τη Maserati το 1957.

Η τελευταία φορά που η Maserati εμφανίστηκε με μονοθέσιο ήταν με τη Maria Teresa De Filippis, την πρώτη γυναίκα που προκρίθηκε για ένα Grand Prix της Formula 1, με ένα 250F.

Η τελευταία του εμφάνιση στους αγώνες ήταν με το MC12, το οποίο κέρδισε 22 αγώνες (συμπεριλαμβανομένων 3 νικών στο 24 Hours of Spa) και 14 τίτλους πρωταθλήματος σε Πρωταθλήματα Κατασκευαστών, Πρωταθλήματα Οδηγών και Πρωταθλήματα Ομάδων στο FIA GT, από το 2004. έως το 2010.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v