ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Νέα σήραγγα στην Αττική θα συνδέει Κατεχάκη με Βουλιαγμένης σε χρόνο ρεκόρ

Μετά την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης, στο προσκήνιο έρχεται και η αστική σήραγγα της Ηλιούπολης.

Νέα σήραγγα στην Αττική θα συνδέει Κατεχάκη με Βουλιαγμένης σε χρόνο ρεκόρ

Σύμφωνα με δηλώσεις του ΓΓ Υπουργείου Υποδομών, το 2023 πρόκειται να ξεκινήσει η υλοποίηση σήραγγας η οποία θα ενώνει την λεωφόρο Κατεχάκη με την την λεωφόρο Βουλιαγμένης. Το έργο πρόκειται να αλλάξει καταφανώς το αστικό τοπίο της Ηλιούπολης καθώς μέχρι στιγμής η περιοχή λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος των τριγύρω δήμων.

Η συγκεκριμένη σήραγγα θα επιτρέπει τη μετάβαση των οδηγών από τη Λ. Κατεχάκη στη Λ. Βουλιαγμένης μέσα σε περίπου δέκα λεπτά, ενώ επί του παρόντος η διάσχισή τους ξεπερνά τη μισή ώρα. 

Η υπόγεια αστική σήραγγα θα ξεκινά από τα στρατόπεδα «Σακκέτα» και θα καταλήγει στη Λ. Βουλιαγμένης, «ανακουφίζοντας» την Ηλιούπολη, ενώ θα λειτουργεί ως κυκλοφοριακή αρτηρία η οποία θα ενώνει δύο μεγάλους κυκλοφοριακούς δακτύλιους του Λεκανοπεδίου, της Αττικής οδού και της Βουλιαγμένης.

Το πιο πιθανό σενάριο μέχρι στιγμής λέει ότι η σήραγγα θα ξεκινά από την Καισαριανή και πιθανότατα θα έχει τρεις λωρίδες κυκλοφορίας για κάθε κατεύθυνση και τρεις ανισόπεδους κόμβους.

Η κατασκευή της σήραγγας, θα επηρεάσει και τη Λ. Βουλιαγμένης καθώς θα αφαιρεθούν τα φανάρια της και θα μετατραπεί από λεωφόρος σε αυτοκινητόδρομο. Η Βουλιαγμένης σχεδιάζεται επίσης να επεκταθεί και να αποκτήσει τέσσερεις συνολικά ανισόπεδους κόμβους.

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει ξεκαθαρίσει πως ο νέος διαγωνισμός παραχώρησης της Αττικής Οδού θα διεξαχθεί μέσα στο επόμενο διάστημα με τους μεγάλους ομίλους να είναι σε θέση μάχης για το νέο χρυσοφόρο συμβόλαιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ένα βιβλίο διαβασμένο από χίλιους διαφορετικούς ανθρώπους είναι χίλια διαφορετικά βιβλία."

Αντρέι Ταρκόφσκυ, Ρώσος σκηνοθέτης

 • 337 - Πεθαίνει ο Μέγας Κωνσταντίνος, αυτοκράτορας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και ισαπόστολος.
  1813 - Γεννιέται ο Ρίχαρντ Βάγκνερ, Γερμανός μουσουργός.
  1825 Πεθαίνει η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, αγωνίστρια της Ελληνικής Επανάστασης.
  1885 - Πεθαίνει ο Βικτόρ Ουγκώ, Γάλλος συγγραφέας.
  1917 - Γεννιέται ο Στέλιος Ανεμοδουράς, συγγραφέας του Μικρού Ήρωα.
  1960 - Στη νότιο Χιλή σημειώνεται ο ισχυρότερος σεισμός που έχει καταγραφεί, 9,5 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.
  1963 - Πραγματοποιείται δολοφονική επίθεση εναντίον του βουλευτή της Ε.Δ.Α., Γρηγόρη Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη. Ο Λαμπράκης εξέπνευσε στις 27 Μαΐου.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v