Νέα σήραγγα στην Αττική θα συνδέει Κατεχάκη με Βουλιαγμένης σε χρόνο ρεκόρ

Μετά την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης, στο προσκήνιο έρχεται και η αστική σήραγγα της Ηλιούπολης.
Νέα σήραγγα στην Αττική θα συνδέει Κατεχάκη με Βουλιαγμένης σε χρόνο ρεκόρ
Σύμφωνα με δηλώσεις του ΓΓ Υπουργείου Υποδομών, το 2023 πρόκειται να ξεκινήσει η υλοποίηση σήραγγας η οποία θα ενώνει την λεωφόρο Κατεχάκη με την την λεωφόρο Βουλιαγμένης. Το έργο πρόκειται να αλλάξει καταφανώς το αστικό τοπίο της Ηλιούπολης καθώς μέχρι στιγμής η περιοχή λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος των τριγύρω δήμων.

Η συγκεκριμένη σήραγγα θα επιτρέπει τη μετάβαση των οδηγών από τη Λ. Κατεχάκη στη Λ. Βουλιαγμένης μέσα σε περίπου δέκα λεπτά, ενώ επί του παρόντος η διάσχισή τους ξεπερνά τη μισή ώρα. 

Η υπόγεια αστική σήραγγα θα ξεκινά από τα στρατόπεδα «Σακκέτα» και θα καταλήγει στη Λ. Βουλιαγμένης, «ανακουφίζοντας» την Ηλιούπολη, ενώ θα λειτουργεί ως κυκλοφοριακή αρτηρία η οποία θα ενώνει δύο μεγάλους κυκλοφοριακούς δακτύλιους του Λεκανοπεδίου, της Αττικής οδού και της Βουλιαγμένης.

Το πιο πιθανό σενάριο μέχρι στιγμής λέει ότι η σήραγγα θα ξεκινά από την Καισαριανή και πιθανότατα θα έχει τρεις λωρίδες κυκλοφορίας για κάθε κατεύθυνση και τρεις ανισόπεδους κόμβους.

Η κατασκευή της σήραγγας, θα επηρεάσει και τη Λ. Βουλιαγμένης καθώς θα αφαιρεθούν τα φανάρια της και θα μετατραπεί από λεωφόρος σε αυτοκινητόδρομο. Η Βουλιαγμένης σχεδιάζεται επίσης να επεκταθεί και να αποκτήσει τέσσερεις συνολικά ανισόπεδους κόμβους.

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει ξεκαθαρίσει πως ο νέος διαγωνισμός παραχώρησης της Αττικής Οδού θα διεξαχθεί μέσα στο επόμενο διάστημα με τους μεγάλους ομίλους να είναι σε θέση μάχης για το νέο χρυσοφόρο συμβόλαιο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v