Γύρισαν την πλάτη στα ρυπογόνα αυτοκίνητα

Πρόσφατη δημοσκόπηση αποκάλυψε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών είναι εξαιρετικά ευχαριστημένοι με το ηλεκτρικό τους αυτοκίνητο.
Γύρισαν την πλάτη στα ρυπογόνα αυτοκίνητα

Εννέα στους δέκα κάτοχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων δήλωσαν σε δημοσκόπηση ότι δεν θα αγοράσουν ποτέ ξανά αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης βενζίνης ή ντίζελ, για να επωφεληθούν από την μεγαλύτερη αυτονομία.

Η δημοσκόπηση που έγινε σε 3.306 οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων διαπιστώνει ότι οι περισσότεροι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τους για μεγαλύτερα ταξίδια.

Σχεδόν το ένα τέταρτο έχει ολοκληρώσει ταξίδια έως και 480 χλμ. χρησιμοποιώντας το EV του.

Το Zap-Map, η Νο. 1 εφαρμογή φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV) του Ηνωμένου Βασιλείου, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας με οδηγούς EV σε όλη τη χώρα. Τα αποτελέσματα αποτελούν ισχυρή απόδειξη της συνεχιζόμενης αλλαγής στη στάση των καταναλωτών απέναντι στα ηλεκτρικά οχήματα.



Η δημοσκόπηση αποκάλυψε ότι περισσότερο από το 90% των οδηγών είναι εξαιρετικά ευχαριστημένοι με το ηλεκτρικό τους αυτοκίνητο και δεν θα ήθελαν να το αντικαταστήσουν με αυτοκίνητο βενζίνης ή ντίζελ. Τα δεδομένα υπογραμμίζουν τη θετική επίδραση των ηλεκτρικών οχημάτων στους οδηγούς που έχουν επωφεληθεί από την εξαιρετική οδηγική εμπειρία, το χαμηλό κόστος λειτουργίας και τις χαμηλές εκπομπές ρύπων. Λιγότερο από το 1% ήθελε να επιστρέψει σε όχημα βενζίνης ή ντίζελ.

Ενδεικτικά, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά παρόμοια με εκείνα της περσινής έρευνας Zap-Map, υποδεικνύοντας ότι όσοι αγόρασαν ηλεκτρικό αυτοκίνητο το 2021 είναι εξίσου ικανοποιημένοι με εκείνους που εμπιστεύθηκαν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα αγόρασαν το 2020.

Πολλοί από τους ερωτηθέντες στην έρευνα ήταν κάτοχοι EV για πρώτη φορά. Περισσότερο από το 48% των ερωτηθέντων είπε ότι το τρέχον όχημά τους ήταν το πρώτο τους EV, με το 28% να πραγματοποιεί την αγορά το 2020.

Παράλληλα, η ικανοποίηση του οδηγού ήταν σημαντικά υψηλότερη τόσο για τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία όσο και για τα υβριδικά οχήματα με plug-in. Οι οδηγοί των ηλεκτρικών αυτοκινήτων κάθε τύπου αναφέρουν υψηλή βαθμολογία ικανοποίησης 91 στα 100. Ειδικότερα, οι κάτοχοι αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων(EV) είναι ικανοποιημένοι 92 -100 και των  υβριδικών plug-in 84-100. Το ποσοστό μειώνεται στο 74-100 για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης που καταναλώνει βενζίνη είτε ντίζελ.

Στη περσινή έρευνα, για πρώτη φορά, οι οδηγοί ρωτήθηκαν επίσης για την πιο απομακρυσμένη απόσταση που έχουν διανύσει σε ένα EV σε ένα ταξίδι.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων (53%) είπε ότι έχουν διανύσει περισσότερα από 320 χλμ. με το ηλεκτρικό τους όχημα σε ένα  ταξίδι.

Επιπλέον, σχεδόν το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων (24%) δήλωσαν ότι έχουν διανυσει περισσότερα από 480 χλμ. σε ένα ταξίδι – με πάνω από το 7% να κάνει μεγάλες αποστάσεις και να διανυει περισσότερα από 800 χλμ. σε ένα μόνο ταξίδι.

Η έρευνα παρέχει ισχυρές ενδείξεις υψηλού επιπέδου ικανοποίησης για τα ηλεκτρικά οχήματα. Μάλιστα, εκείνοι που μεταβαίνουν στα ηλεκτρικά σαφώς δεν έχουν μετανιώσει για την απόφαση τους.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v