Στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Gatwick ο μεγαλύτερoς σταθμός φόρτισης EV

Στο Διεθνές Αεροδρόμιο Gatwick (Γκάτγουικ) δημιουργείται ο  μεγαλύτερος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων(EV) σε αερολιμένα.
Στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Gatwick ο μεγαλύτερoς σταθμός φόρτισης EV

Ο νέος κόμβος Electric Forecourt στο αεροδρόμιο του Gatwick, είναι ο πρώτος σε όλο τον κόσμο με τόσες πολλές παροχές εξαιρετικά υψηλής ισχύος. Το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου - το Gatwick - γίνεται το πρώτο στον κόσμο που φιλοξενεί ένα Gridserve Electric Forecourt.

Αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το αεροδρόμιο Gatwick και είναι μια ναυαρχίδα που θα εξυπηρετεί δεκάδες εκατομμύρια επιβάτες,  προσωπικό, ντόπιους κατοίκους και επιχειρήσεις που περνούν μέσω του αεροδρομίου και του γύρω δικτύου αυτοκινητοδρόμων κάθε χρόνο.

Αυτονομία 161 χλμ. σε λιγότερο από 10 λεπτά

Βρίσκεται στην περιφερειακή οδό South προς το νότιο τερματικό σταθμό του Gatwick και δίπλα στο M23. Προσφέρει τη φόρτιση 36 EV ταυτόχρονα, με φορτιστές υψηλής ισχύος που μπορούν να αποδώσουν έως και 350 kW ισχύος φόρτισης, ικανοί να προσθέσουν αυτονομία 161 χλμ. σε λιγότερο από 10 λεπτά. Πολλαπλές υποδοχές φόρτισης θα εξυπηρετούν όλους τους τύπους ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο νέος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων πρόκειται να ανοίξει το φθινόπωρο του 2022 και στις εγκαταστάσεις του προγραμματίστηκαν καφετέρια, άνετο σαλόνι αναμονής με δωρεάν superfast WiFi, σούπερ μάρκετ, χώρος παιχνιδιού για παιδιά και έναν ειδικό χώρο εκπαίδευσης για την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τα ηλεκτρικά οχήματα. Όπως συμβαίνει με όλους τους σταθμούς φόρτισης της εταιρείας Gridserve και ο νέος σταθμός θα εφοδιάζεται με χαμηλού κόστους, 100% ανανεώσιμη καθαρή ενέργεια μηδενικού άνθρακα που παράγεται από τα ηλιακά πάρκα της εταιρείας.



Μηδενικές εκπομπές άνθρακα

Το Electric Forecourt αποτελεί επίσης μέρος της δέσμευσης του αεροδρομίου Gatwick να φτάσει τις καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα για τις εσωτερικές του λειτουργίες πριν από το 2040 και τις ευρύτερες φιλοδοξίες του να γίνει το πιο βιώσιμο αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, μεταξύ άλλων μέσω της συμμετοχής στα σχέδια της βιομηχανίας του Ηνωμένου Βασιλείου για επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών αεροσκαφών έως το 2050.

Ο αερολιμένας του Gatwick είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος αερολιμένας του Λονδίνου και ο δεύτερος πιο πολυσύχναστος αερολιμένας του Ηνωμένου Βασιλείου μετά από το Διεθνές Αεροδρόμιο Χίθροου.

Βρίσκεται στην περιοχή Crawley, στο δυτικό Σάσσεξ και απέχει 5 χλμ. βόρεια από το κέντρο της πόλης, 46 χλμ. νότια του Λονδίνου και 40 χλμ. βόρεια του Μπράιτον.

Το 1979, όταν πραγματοποιήθηκε η τελευταία σημαντική επέκταση, επιτεύχθηκε συμφωνία με το τοπικό συμβούλιο για να μην επεκταθεί περαιτέρω το αεροδρόμιο πριν από το 2019. Ωστόσο, οι πρόσφατες προτάσεις να δημιουργηθεί ένας δεύτερος διάδρομος κατάλληλος για τα μεγάλα αεριωθούμενα αεροπλάνα στο Γκάτγουικ, οδήγησαν στις διαμαρτυρίες για τον αυξανόμενο θόρυβο, την ρύπανση και την κατεδάφιση των σπιτιών και των χωριών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v