Η καινοτομία Safe Exit Assist κάνει την διαφορά στο νέο Lexus NX

Το ολοκαίνουργιο μεσαίο πολυτελές SUV της Lexus παρουσιάζει νέα και αποτελεσματικά χαρακτηριστικά ασφαλείας.
Η καινοτομία Safe Exit Assist κάνει την διαφορά στο νέο Lexus NX

Το Safe Exit Assist που συνδέεται με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα απελευθέρωσης θυρών e-latch λαμβάνει το βραβείο Secure Car στα Βραβεία Αυτοκινήτου της Γαλλίας 2021. Το ντεμπούτο της τρίτης γενιάς Lexus Safety System + χαρακτηριστικά ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού, παρέχοντας μεγαλύτερες διασφαλίσεις έναντι των κινδύνων ατυχήματος από ποτέ.

Η Lexus έχει μια ξεχωριστή ιστορία καινοτομίας στην ασφάλεια, μια φήμη που εξελίσσεται σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο στο ολοκαίνουργιο NX. Αυτό το πολυτελές μεσαίου μεγέθους SUV προχωρά περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο Lexus στο παρελθόν με νέες τεχνολογίες και διασφαλίσεις για την προστασία όλων των επιβατών, δημιουργώντας μια νέα συνεργασία μεταξύ αυτοκινήτου και οδηγού για τη μείωση του κινδύνου ατυχήματος.



Υψηλό επίπεδο έξυπνης ασφάλειας

Ένα νέο χαρακτηριστικό που αποτελεί παράδειγμα του υψηλού επιπέδου έξυπνης ασφάλειας είναι το σύστημα Safe Exit Assist. Συνδεδεμένο με τη νέα ηλεκτρονική απελευθέρωση πόρτας με ένα άγγιγμα e-latch του NX, αυτό χρησιμοποιεί το ραντάρ Blind Spot Monitor για να ελέγχει τυχόν κίνηση που πλησιάζει από το πίσω μέρος. Εάν υπάρχει κίνδυνος να ανοίξει η πόρτα στη διαδρομή ενός οχήματος ή ποδηλάτη, θα αναβοσβήσει μια προειδοποιητική λυχνία στον καθρέφτη της πόρτας, θα ηχήσει μια ειδοποίηση και θα ακυρώσει το ξεκλείδωμα της πόρτας. Η διαδικασία μοιάζει πολύ με το πώς ένας προσωπικός σοφέρ θα διασφαλίσει ότι ο δρόμος είναι ανοιχτός πριν ανοίξει η πόρτα για να βγουν οι επιβάτες με ασφάλεια από το όχημα.

Η Lexus εκτιμά ότι το Safe Exit Assist μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του 95% των ατυχημάτων που προκαλούνται από άκαιρο ή ακούσιο άνοιγμα των θυρών του αυτοκινήτου.

Αυτό είναι ένα στοιχείο σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο ασφάλειας για το νέο NX που σηματοδοτεί επίσης το ντεμπούτο της τρίτης γενιάς του Lexus Safety System +. Αυτό φέρνει νέα χαρακτηριστικά και μεγαλύτερη λειτουργικότητα για την ανίχνευση πολύ περισσότερων κινδύνων ατυχήματος, την ειδοποίηση του οδηγού και την εφαρμογή πέδησης ή διεύθυνσης για την αποφυγή σύγκρουσης ή μείωση των συνεπειών εάν η πρόσκρουση είναι αναπόφευκτη.



NXC6002

Για παράδειγμα, οι αναβαθμίσεις στο Pre-Collision System επιτρέπουν στα συστήματα ραντάρ και κάμερας να εντοπίζουν πλέον πεζούς και μοτοσικλέτες στο δρόμο του αυτοκινήτου. Η απόδοσή του όταν ο οδηγός κάνει στροφή στη διασταύρωση έχει επίσης επεκταθεί, έτσι ώστε να μπορούν να ανιχνευθούν υψηλοί κίνδυνοι σύγκρουσης με την αντίθετη κυκλοφορία και τους πεζούς που διασχίζουν. Υπάρχει επίσης μια νέα λειτουργία Emergency Steering Assist που αναγνωρίζει πότε ο οδηγός παρεκτρέπεται για να αποφύγει ένα εμπόδιο – πεζό ή ακινητοποιημένο όχημα, για παράδειγμα – και παρέχει αυτόματη βοήθεια για την αποφυγή σύγκρουσης ενώ διατηρεί το αυτοκίνητο στη λωρίδα κυκλοφορίας του. Και το αυτοκίνητο μπορεί έξυπνα να εντοπίσει και να καταστείλει την ακούσια απότομη επιτάχυνση σε χαμηλή ταχύτητα. Αυτές οι βελτιώσεις σημαίνουν ότι η ικανότητα ανίχνευσης κινδύνου ατυχήματος του PCS έχει αυξηθεί σημαντικά σε σύγκριση με το προηγούμενο σύστημα.

Lexus Safety System +

Η αίσθηση μιας ασφαλούς, αξιόπιστης συνεργασίας μεταξύ οδηγού και αυτοκινήτου αποδεικνύεται περαιτέρω στις λειτουργίες Lexus Safety System + που μειώνουν τον οδηγικό φόρτο. Για παράδειγμα, έξυπνο, Adaptive Cruise Control που προσαρμόζεται αυτόματα στις στροφές στο δρόμο μπροστά και στις διαφορετικές ταχύτητες των προηγούμενων οχημάτων, με πιο φυσικό έλεγχο ταχύτητας. Βοηθά σε πιο ομαλά προσπεράσματα, με επιτάχυνση όπως υποδεικνύει ο οδηγός για αλλαγή λωρίδας ή αυτόματη επιβράδυνση όταν κινούνται πίσω από ένα πιο αργό όχημα. Το Lane Departure Alert και το Lane Trace Assist διασφαλίζουν επίσης ότι το αυτοκίνητο παραμένει με ασφάλεια στη λωρίδα του.

Ψηφιακός καθρέφτης οπισθοπορείας

Η Lexus προσφέρει την επιλογή ψηφιακού καθρέφτη οπισθοπορείας, ο οποίος δίνει στον οδηγό μια πιο καθαρή, ανεμπόδιστη θέα χρησιμοποιώντας μια τροφοδοσία σε πραγματικό χρόνο από την κάμερα που είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος. Στη νυχτερινή οδήγηση και σε κακές καιρικές συνθήκες, οι εικόνες είναι πιο καθαρές από αυτές από έναν συμβατικό καθρέφτη. Επίσης, η θέα δεν διακυβεύεται εάν το όχημα είναι πλήρως φορτωμένο με αποσκευές διακοπών ή μεγάλα αντικείμενα. Προχωρώντας ακόμα παραπέρα, οι πελάτες NX μπορούν επίσης να προσθέσουν ένα εκτεταμένο πακέτο ασφαλείας, παρέχοντας βοήθεια αλλαγής λωρίδας, με αυτόματο σύστημα διεύθυνσης όταν τα φλας χρησιμοποιούνται για την αλλαγή λωρίδας σε υψηλή οδήγηση και μια ειδοποίηση Front Cross Traffic, που προειδοποιεί για αόρατα οχήματα που πλησιάζουν από κάθε πλευρά όταν βγαίνει από διασταύρωση με χαμηλή ταχύτητα.



Απώτερος στόχος της Lexus είναι η εξάλειψη τροχαίων ατυχημάτων, τραυματισμών και θανάτων. Το ολοκαίνουργιο NX δείχνει πώς η έξυπνη εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών προσφέρει στους οδηγούς πρωτοφανή υποστήριξη, δημιουργώντας μια συνεργασία με το όχημά τους που είναι φυσική και εξαιρετικά αποτελεσματική.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v