Τα υβριδικά αυτοκίνητα Suzuki και τα πλεονεκτήματά τους

Η Suzuki πραγματοποιεί σημαντικές προσπάθειες μείωσης της ενέργειας που απαιτείται για την κίνηση των οχημάτων.
Τα υβριδικά αυτοκίνητα Suzuki και τα πλεονεκτήματά τους

Τα τελευταία χρόνια η ελληνική αγορά Ηybrid αυτοκινήτων ή υβριδικών αυτοκινήτων, όπως είναι ευρέως γνωστά στην χώρα μας, έχει εμπλουτιστεί με μοντέλα εξοπλισμένα με τη συγκεκριμένη τεχνολογία και καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος κατηγοριών, από μικρά αυτοκίνητα πόλης έως μοντέλα πολυτελείας. Κοινό χαρακτηριστικό των συγκεκριμένων αυτοκίνητων αποτελεί ο απώτερος στόχος που έχει τεθεί, ανεξαρτήτως τιμής και χαρακτηριστικών, ο οποίος είναι η ευαισθητοποίηση για το πρόβλημα της ρύπανσης αλλά και η προστασία του περιβάλλοντος μέσω της μειωμένης κατανάλωσης και εκπομπών CO2.

Αποτελεσματικότερη λύση

Παρατηρείται λοιπόν μεγάλη κινητικότητα στα υβριδικά αυτοκίνητα, όπου κάθε μάρκα επιδιώκει να παρουσιάσει και μία αποτελεσματικότερη λύση πάνω στην συγκεκριμένη τεχνολογία. Ο δυναμικός χαρακτήρας της κατηγορίας Hybrid μοντέλων επεκτείνεται στα πλαίσια της προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και του καταναλωτή φροντίζοντας τη σημαντική οικονομία καυσίμου και την προσιτή τιμή σε ολοένα και περισσότερα άτομα.



“Small cars for a big future”

Η Suzuki πραγματοποιεί σημαντικές προσπάθειες μείωσης της ενέργειας που απαιτείται για την κίνηση των οχημάτων, μέσω της μείωσης του βάρους και την ενσωμάτωση τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον. Έτσι, η Suzuki προτείνει την δική της λύση για τα Hybrid αυτοκίνητα παρουσιάζοντας ένα ήπιο υβριδικό σύστημα με 48V μπαταρία, το οποίο συμβάλει σημαντικά στην μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, τις εκπομπές ρύπων και συνδυάζεται με κινητήρες βενζίνης. Τα διαθέσιμα μοντέλα αυτοκινήτων της προσφέρουν μοναδική οδηγική εμπειρία με ακόμα μεγαλύτερη οικονομία, χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπή CO2.

Ως υβριδικό μπορεί να θεωρηθεί το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί δύο ή περισσότερες διαφορετικές τεχνολογίες προκειμένου να επιτύχει την κίνησή του. Συνήθως χρησιμοποιείται ο  συμβατικός κινητήρας εσωτερικής καύσης και μια πιο «ήπια» προς το περιβάλλον τεχνολογία, όπως ένας ηλεκτρικός κινητήρας. Ο ηλεκτρικός κινητήρας μπορεί είτε να αναλάβει αποκλειστικά την κίνηση του αυτοκινήτου ή να λειτουργεί υποβοηθητικά παρέχοντας περισσότερη ισχύ όταν χρειάζεται. Έτσι τα δύο είδη κινητήρων συνεργάζονται αρμονικά, χάρη στο υβριδικό σύστημα, το οποίο μπορεί κι εκμεταλλεύεται στο έπακρο την δύναμη και των δύο. Με αυτό τον τρόπο χρειάζεται λιγότερο καύσιμο άρα εκπέμπει και λιγότερο καυσαέριο.



Yποβοήθηση του κινητήρα

Η Hybrid τεχνολογία της Suzuki, χρησιμοποιεί μια ενσωματωμένη ηλεκτρογεννήτρια (ISG - Integrated Starter Generator) για την υποβοήθηση του κινητήρα κατά την επιτάχυνση και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Βελτιώνει την οικονομία καυσίμου υποστηρίζοντας μερικώς τον βενζινοκινητήρα, αναπληρώνοντας το επιπλέον καύσιμο που απαιτείται κατά τις υψηλές σε κατανάλωση συνθήκες, όπως η εκκίνηση και η επιτάχυνση.

Με αυτό τον τρόπο μειώνεται η κατανάλωση του καύσιμου κι εκπέμπονται λιγότεροι ρύποι. Για παράδειγμα η κατανάλωση στην υβριδική έκδοση του Ignis ξεκινά από 4,9 (λίτρα/100χλμ.) εντός πόλης και 4,0 (λίτρα/100 χλμ.) εκτός πόλης, ενώ οι εκπομπές CO2 από 97 (γραμ./χλμ.).

Ακόμα μία λειτουργία που βοηθά στην μείωση της κατανάλωσης και των ρύπων είναι αυτή που σβήνει αυτόματα τον κινητήρα όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο και ενεργοποιείται αυτόματα όταν απενεργοποιηθούν τα φρένα. Μια παρόμοια λειτουργία υπάρχει και στα συμβατικά αυτοκίνητα μόνο που στην περίπτωση αυτή, η λειτουργία γίνεται με τη βοήθεια της μίζας.

Πλεονεκτήματα

Τα υβριδικά αυτοκίνητα Suzuki προσφέρουν χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές ρύπων σε συνδυασμό με υψηλότερη απόδοση, σε σύγκριση με ένα αντίστοιχο συμβατικό αυτοκίνητο. Από πλευράς οδήγησης τα hybrid αυτοκίνητα, δεν διαφέρουν σε τίποτα από ένα συμβατικό αυτοκίνητο. Προσαρμόζονται άψογα στις συνθήκες που απαιτεί ο δρόμος και στο στυλ οδήγησης.Οι μπαταρίες φορτίζουν “από μόνες τους” κατά την κίνηση του, οπότε ο ανεφοδιασμός του υβριδικού αυτοκινήτου, γίνεται κανονικά στα πρατήρια καυσίμων, όπως στα συμβατικά αυτοκίνητα.

Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα της ήπιας υβριδικής τεχνολογίας Suzuki Hybrid αποτελεί το χαμηλό κόστος κτήσης, οι μειωμένοι φορολογικοί συντελεστές καθώς και η σημαντική εξοικονόμηση στο λειτουργικό κόστος χρήσης του αυτοκινήτου.

Είναι αναμφισβήτητο, ότι τα hybrid αυτοκίνητα, αποτελούν μία νέα λύση η οποία έχει μεγάλη δυναμική και όπως προαναφέρθηκε προσφέρει ταυτόχρονο όφελος, όχι μόνο προς το περιβάλλον αλλά και προς τον καταναλωτή, αφού η απόκτηση ενός τέτοιου αυτοκινήτου γίνεται όλο και πιο προσιτή σε κόστος. Έτσι ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται προς τα αυτοκίνητα που συμβάλλουν με τον τρόπο τους σε ένα καλύτερο αύριο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v