Η BMW Motorrad παρουσιάζει τη βάση ConnectedRide Cradle

Το smartphone μπορεί να χρησιμοποιείται ως ένα πρακτικό σύστημα πλοήγησης και βοηθός του αναβάτη παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες.
Η BMW Motorrad παρουσιάζει τη βάση ConnectedRide Cradle

Για όσους αναβάτες επιθυμούν να χρησιμοποιούν το smartphone τους για πλοήγηση μέσω χάρτη, η BMW Motorrad προσφέρει τώρα τη βάση ConnectedRide Cradle.

Το ConnectedRide Cradle δεν είναι απλά μία βάση που επιτρέπει τη χρήση του smartphone ως satnav στο ταξίδι. Πέραν αυτού, ο χάρτης πλοήγησης και πληροφορίες του οχήματος όπως γωνία κλίσης, επιτάχυνση, επιβράδυνση και πολλά ακόμα μπορούν να προβάλλονται στο οπτικό πεδίο του αναβάτη μέσω του BMW Motorrad Connected App χρησιμοποιώντας το Multi-Controller.

Επαγωγική φόρτιση

Χάρη στα ξεχωριστά ρυθμιζόμενα πλαϊνά μπράτσα, η βάση ConnectedRide Cradle είναι κατάλληλη για πολλά διαφορετικά μεγέθη smartphone και φορτίζει το κινητό επαγωγικά σύμφωνα με το πρωτόκολλο φόρτισης Qi με μέγιστη ισχύ 7,5 W ή ενσύρματα μέσω καλωδίου USB-C με μέγιστη ισχύ 7,5 W (1,5 A με 5 V). Ένας δείκτης φόρτισης LED (μπορεί να απενεργοποιείται) παρέχει πληροφορίες για την κατάσταση φόρτισης του τηλεφώνου.

Για λόγους προστασίας, το ConnectedRide Cradle μπορεί επίσης να ασφαλίζει στη βάση της μοτοσικλέτας (αν το υποστηρίζει η βάση).

Η βάση ConnectedRide Cradle μπορεί να χρησιμοποιείται και σε παλαιότερα μοντέλα BMW Motorrad (π.χ. BMW R 1200 GS K50) και είναι συμβατή με όλα τα μοντέλα της BMW Motorrad που διαθέτουν προαιρετική "Προ-εγκατάσταση για σύστημα πλοήγησης (option 272)" – καθώς και μοντέλα εξοπλισμένα με Multi-Controller ενώ υπάρχει δυνατότητα εκ των υστέρων τοποθέτησης αυτής της προ-εγκατάστασης σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της BMW Motorrad (πλην των μοντέλων R 1200 RT, R 1250 RT, K 1600). Σε παλαιότερες μοτοσικλέτες χωρίς οθόνη οργάνων TFT, η λειτουργία είναι εφικτή με το στοιχείο ελέγχου “Προ-εγκατάσταση για μονάδα πλοήγησης SA 272". Προϋπόθεση για την προβολή πληροφοριών του οχήματος είναι η ύπαρξη "On-board computer Pro (option 221)". Το ConnectedRide Cradle δεν μπορεί να χρησιμοποιείται με το Navigator 4-Button Mount Cradle.



Εγκατεστημένες ενημερώσεις

Για την πλήρη αξιοποίηση των ανωτέρω λειτουργιών, πρέπει να χρησιμοποιείται η έκδοση BMW Motorrad Connected App version 4.0 ή ακόμα πιο πρόσφατη. Η BMW Motorrad συνιστά να έχετε πάντα εγκατεστημένες τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις για να διασφαλίζεται η σωστή λειτουργία.

Απαιτείται σύνδεση Bluetooth για να μπορεί η εφαρμογή να ελέγχεται μέσω του στοιχείου προ-εγκατάστασης συστήματος πλοήγησης της μοτοσικλέτας. Το smartphone πρέπει να διαθέτει Bluetooth Low Energy version 4.2 τουλάχιστον για να πληροί τις απαιτήσεις ασφαλείας (LE Secure Connections) για τη σύνδεση. Επομένως, smartphones με παλαιότερες εκδόσεις Bluetooth δεν υποστηρίζονται.

Σύζευξη μέσω Bluetooth πραγματοποιείται στο πλαίσιο του BMW Motorrad Connected App και απαιτείται κατά την αρχική εγκατάσταση.

Τα smartphones είναι συμβατά με τη βάση ConnectedRide Cradle. Όλα τα κινητά τηλέφωνα με τις εξής διαστάσεις: Ελάχιστη 130,1x65, 5x6,9 χιλ., μέγιστη 162,5x78,1x8,8 χιλ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v