Αυτό είναι το νέο Τoyota Corolla Cross

Η νέα έκδοση του παγκόσμιου best seller εξοπλίζεται με 5ης γενιάς Hybrid Electric τεχνολογία και ευφυές σύστημα τετρακίνησης.
Αυτό είναι το νέο Τoyota Corolla Cross

Η Toyota παρουσίασε την έκδοση SUV του παγκόσμιου best seller Corolla. Είναι το πρώτο Toyota εξοπλισμένο με 5ης γενιάς Hybrid Electric τεχνολογία, διαθέσιμο και 4x4 με το ευφυές σύστημα τετρακίνησης AWD-i (intelligent-all-wheel drive).

Εξοπλίζεται με νέο, έξυπνο σύστημα multimedia infotainment, Τoyota Smart Connect, με ευρεία γκάμα συνδεδεμένων υπηρεσιών και τον πρώτο ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3” της Τoyota, τον μεγαλύτερο στην κατηγορία.

Η προηγμένη ασφάλεια T-Mate, συνδυάζει την τελευταία γενιά του Toyota Safety Sense και του Advanced Driver Assistance, συμπεριλαμβανομένων ενός νέου συστήματος Emergency Driving Stop και πρόσθετων προηγμένων συστημάτων ελέγχου οδήγησης και υποβοήθησης στάθμευσης.

Ολοκληρώνει την οικογένεια SUV της Toyota, που προσφέρει τη μεγαλύτερη ποικιλία μοντέλων με τουλάχιστον μια SUV επιλογή ανά κατηγορία.



Ευρυχωρία, πρακτικότητα

Από το 1966 που λανσαρίστηκε το Corolla έχει σημειώσει πάνω από 50 εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο. Το νέο Toyota Corolla Cross φέρνει στην κατηγορία ευρυχωρία, πρακτικότητα, off-road δυνατότητες καθώς και στιβαρή σχεδίαση.

Το νέο SUV όχι μόνο ολοκληρώνει την οικογένεια του παγκόσμιου best-seller Corolla με μία νέα έκδοση – δίπλα στο hatchback, το Touring Sports και το Sedan, αλλά και την οικογένεια μοντέλων SUV της μάρκας.

Βασισμένο στη φιλοσοφία TNGA, υιοθετεί τις τελευταίες εξελίξεις της πλατφόρμας GA-C, που μεταφράζονται σε οφέλη στο στυλ, τη διάταξη χώρων, την τεχνολογία και τη δυναμική συμπεριφορά του οχήματος.

Έχει μήκος 4.460 χιλ., πλάτος 1.825 χιλ., ύψος 1.620 χιλ. και μεταξόνιο 2.640 χιλ. Τοποθετείται ανάμεσα στο C-HR και το RAV4, στην καρδιά της πολύ ανταγωνιστικής ευρωπαϊκής κατηγορίας C-SUV.

Το εσωτερικό προσφέρει εξαιρετική ορατότητα για όλους τους επιβάτες, άφθονο χώρο για το κεφάλι μπροστά και πίσω και χώρο για τα πόδια, μεγάλα ανοίγματα πίσω θυρών, περισσότερο φως και ανώτερη αίσθηση ευρυχωρίας χάρη στην πανοραμική ηλιοροφή. Ο χώρος αποσκευών συνδυάζει χαμηλό κατώφλι φόρτωσης με εύκολη πρόσβαση και φαρδύ άνοιγμα πόρτας που διευκολύνει τη φόρτωση μεγάλων αντικειμένων όπως παιδικά καρότσια και ποδήλατα.

Νέα γενιά υβριδικού συστήματος

Είναι το πρώτο μοντέλο της φίρμας σε όλο τον κόσμο που ωφελείται από τη νέα 5η γενιά του υβριδικού συστήματος.

Η 5η γενιά του αυτοφορτιζόμενου, πλήρως υβριδικού FWD (front-) ή AWD-i (intelligent-all-wheel drive) κινητήριου συνόλου βασίζεται στον προκάτοχό του, και προσφέρει περισσότερη ροπή, περισσότερη ηλεκτρική ισχύ, μεγαλύτερη απόδοση και αυξημένη οδηγική απόλαυση.

Το κιβώτιο ταχυτήτων έχει επανασχεδιαστεί με νέα συστήματα λίπανσης και διανομής λαδιού που χρησιμοποιούν λιπαντικά χαμηλού ιξώδους. Αυτό συνεισφέρει σε βελτιώσεις σε απόδοση και ισχύ χάρη στις μειωμένες ηλεκτρικές και μηχανικές απώλειες.

Επωφελούμενο από τις τελευταίες εξελίξεις στις μπαταρίες ιόντων λιθίου (Li-ion), το νέο σύστημα της μπαταρίας είναι ισχυρότερο και 40% ελαφρύτερο από πριν.

Η ισχύς τόσο του ηλεκτροκινητήρα όσο και το θερμικού κινητήρα έχει βελτιωθεί, με αποτέλεσμα η συνολική αύξηση ισχύος από το σύστημα να υπερβαίνει το 8%.

Το υβριδικό σύνολο FWD 2.0 αποδίδει 197 ίππους, επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 8,1΄΄.

Η έκδοση AWD-i έχει έναν πρόσθετο, ισχυρό ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα που αποδίδει εντυπωσιακή ισχύ 30,6 kW.

Ο πίσω ηλεκτροκινητήρας ενεργοποιείται αυτόματα για να προσφέρει περισσότερη πρόσφυση.

Με αυτό τον εξοπλισμό, το AWD-i Corolla Cross έχει την ίδια επιτάχυνση με της έκδοσης FWD.

Η οδηγησιμότητα της 5ης γενιάς του υβριδικού συστήματος έχει βελτιωθεί περαιτέρω. Το σύστημα είναι τώρα ακόμα πιο γραμμικό, πιο προβλέψιμο και ελεγχόμενο υπό επιτάχυνση, με την ταχύτητα του οχήματος να εναρμονίζεται καλύτερα με τις στροφές του κινητήρα ώστε να επιτυγχάνεται μία πιο διαισθητική και φυσική εμπειρία οδήγησης.

Αυτό επετεύχθη χάρη στον επαναπροσδιορισμό της σχέσης ανάμεσα στο πόσο πατά ο οδηγός το γκάζι και της πραγματικής απόκρισης του κινητηρίου συνόλου.



Προηγμένες τεχνολογίες

Εξοπλισμένο με πολυάριθμες προηγμένες τεχνολογίες. Επωφελείται από μία αναβαθμισμένη διεπαφή HMI (Human Machine Interface) με τις τελευταίες τεχνολογίες πολυμέσων, ενώ η ειδικά σχεδιασμένη για την Ευρώπη διάταξη του ταμπλό περιλαμβάνει ένα νέο, ψηφιακό πίνακα οργάνων οδηγού 12,3” με πολλαπλές διαμορφώσεις και κεντρική οθόνη πολυμέσων 10,5”

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3” χρησιμοποιεί νέο hardware και λογισμικό. Είναι ο μεγαλύτερος στην κατηγορία και προσφέρει μέγιστο χώρο για περιεχόμενο, υψηλή ευελιξία και δυνατότητες προσαρμογής και εξατομίκευσης λειτουργιών όπως κατανάλωση καυσίμου, λειτουργία υβριδικού συστήματος και πλοήγηση.

Με ένα νέο ταχύτερο επεξεργαστή, το πιο εξελιγμένο σύστημα Multimedia infotainment με HD οθόνη αφής 10.5” περιλαμβάνει συνδεσιμότητα Apple CarPlay (ασύρματη) και Android Auto (ενσύρματη), και ένα πακέτο Toyota Smart Connect.

Συστήμα πλοήγησης βασισμένου σε Cloud, ενημέρωση για κυκλοφοριακά συμβάντα, ένα βοηθό που αναγνωρίζει φωνητικές εντολές και over-the-air ενημερώσεις. Επιπλέον, προσφέρονται συνδεδεμένες υπηρεσίες μέσω του MyT App όπως στατιστικά στοιχεία οδήγησης, εντοπισμός αυτοκινήτου ακόμα και λειτουργίες ελέγχου από απόσταση όπως προγραμματισμός συστήματος κλιματισμού και κλείδωμα θυρών.

Συστήματα ελέγχου οδήγησης

Εφοδιάζεται με T-Mate, που συνδυάζει την τελευταία γενιά του πακέτου Toyota Safety Sense με άλλα συστήματα ελέγχου οδήγησης και υποβοήθησης στάθμευσης, με στόχο όχι μόνο μία ασφαλέστερη και πιο άνετη οδήγηση, αλλά και την προστασία όλων των επιβατών του οχήματος και άλλων χρηστών των δρόμων σε διάφορες συνθήκες της κυκλοφορίας.

Για πρώτη φορά, το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης Pre-Collision System προσφέρει Acceleration Suppression σε χαμηλές ταχύτητες και Intersection Cut-In Traffic Assist, αλλά και βελτιωμένη ανίχνευση επερχόμενης κυκλοφορίας (Oncoming Traffic) και υποβοήθηση στροφής σε διασταύρωση (Intersection Turn Assist).

Άλλες νέες λειτουργίες του Toyota Safety Sense περιλαμβάνουν Emergency Driving Stop System (EDSS), και ενημερώσεις Over The Air (OTA) για συνεχή ενημέρωση και προσθήκη νέων λειτουργιών κατά τη διάρκεια της ζωής του οχήματος. Επιπλέον, έχουν γίνει βελτιώσεις στο σύστημα Full Speed Range Adaptive Cruise Control (FSR ACC), όπως και στα Lane Trace Assist (LTA) και Road Sign Assist (RSA).

Το T-Mate προσφέρει υποβοήθηση οδήγησης μέσω μιας οθόνης παρακολούθησης τυφλού σημείου - Blind Spot Monitor (BSM) με Safety Exit Assist (SEA), Auto High Beam System (AHB), υποβοήθηση στάθμευσης με Toyota Teammate Advanced Park, Panoramic View Monitor (PVM), Rear Cross Traffic Alert με Automatic Braking (RCTAB) και Intelligent Clearance Sonar (ICS).

Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το Φθινόπωρο του 2022.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v